Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Спукан околоплоден мехур. Ясно, обърках се, сори.

# 361
  • На изток от Ада
Спукан околоплоден мехур. Ясно, обърках се, сори.
имам такъв аборт в 11гс ми изтекоха водите. Мъжа е  т астенотетразооспермия според репродуктивна клиника в града ни.
А мойте загуби са повече от 3 и не знам

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 20:22 от nasito8988

# 362
Изписван ми е последната година от трима лекари др Шефкетова, доцент Русев имунолога и един доктор от майчин дом. Дозата и при тримата беше 100 мл на ден. Като още в началото на моя път към бебеправенето ми поискаха кръвни изследвания на тестостерон и DHEA. В Афродита др Баев каза да ги изхвърля, др Станулов не ми е дал нищо да пия, защото иска основно на естествен цикъл да действаме, възможно най-естественото което организма произведе. Не знам дали имам положителен ефект, или никакъв. Факт е че прекаленото вманиачаване не е много ок, така че който както прецени.

По каква схема приемахте DHEA?
Преди да я приемате, бяхте ли изследвали нещо?
Интересно е, че в западните клиники, при жени с ИЯР- винаги изписва DHEA по 75 мг (3×25мг)
Пробвайте да взимате добавки, DHEA, коензим Q10, витамин Е, витамин Д, витамин С, фолиева киселина за нея е ясно предполагам взимате, както и Цинк.
Аз това приемам от няколко месеца и на една от пункциите извадихме 2 яйцеклетки и двете се оплодиха и бяха с качество АА и АВ. Ембриолозите ме питаха какво приемам че имам такова добро качество на яйцеклетките предвид възраста ми тогава 39 г. За съжаление трансфера тогава завърши с извънматочна бременност и премахване на дясната тръба ☹. След това имах още една пункция с неуспешен трансфер на един ембрион пак с много добро качество и сега ми е третата пункция при която от 2 извадени яйцеклетки имам 1 качествена и чакам трансфер. За мен това си е голям успех. Не всички вярват в добавките, но има научни доказателства за това- в книгата всичко започва с яйцето пише доста подробности, че подобряват качеството на яйцеклетките.
Начин ма живот, без кафе, без пластмаси в къщи, без захар и бързи въглехидрати. Ако не помогне поне няма да навреди 😊 пожелавам успех и дано скоро се похвалиш с положителен резултат.

Аз съм в тази категория, но в комбинация с намален резерв.
Сега този петък имах пункция при др Станулов, извади ми две яйцеклетки от тях само една се е оплодила. Другата е била с лошо качество. Ако оцелее това ембрионче в сряда ще имам трансфер ❤🍀
quote author=Karamelka link=topic=1498684.msg46027977#msg46027977 date=1676740428]
Здравейте, дами, след два неуспешни опита в друга клиника, в момента обмисляме пътя си занапред. Четейки чудесните отзиви за д-р. Станулов, ще се радвам, ако сред вас има дами, които са се борили с “лошо качество на яйцеклетките” да споделят опит.

Благодаря ви! Желая ви успех от все сърце!
Моят случай е по-различен. Аз съм с висок резерв и нищо в клиничната ми картина не подсказва да очакваме лошо качество. Въпреки това и при двата ни опита всички ембриони загиват още на 2ри ден или са с над 80% фрагментация, което води да арест на 3тия им ден.
[/quote]

# 363
  • София
FBID1056590955, не мога да ти върна отговор:
Цитат
Съобщението не може да бъде изпратено. 'FBID1056590955' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

# 364
  • На изток от Ада
Станулов май не е лесен.  То аз съм с Ир имах завишен homa ir  3.99 , 71 кг съм трябва да отслабвам  .... пък мъжа е мн кг уж на диета

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 21:43 от nasito8988

# 365
Станулов май не е лесен.  То аз съм с Ир имах завишен homa ir  3.99 , 71 кг съм трябва да отслабвам  .... пък мъжа е мн кг уж на диета
Аз не схванах какво точно искаш да кажеш?!

# 366
  • На изток от Ада
Дали няма да каже  да отслабваме то хубаво  но трудно.

# 367
  • София
На 71 кг няма да те кара, но ИР трябва да го овладееш, ако трябва и с лекарства. Не заради самото инвитро, а за износването.

# 368
  • На изток от Ада
Аз  съм малко, но мм е доста . Добре благодаря ви.  Ир да трябва да ида на ендокринолог скоро го открихме. Аз не съм ходила в Афродита но ми се иска за 2 мнение.  Ходила съм в Надежда и имам диск с хистероскопията искам  и друг да се изкаже . От Надежда хроничен ендометрит. То в Надежда нямаш връзка с док и това не ми харесва.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 00:46 от nasito8988

# 369
nasito, ти отдавна се канеше да идеш при Станулов, какво чакаш? Записвай час и тичай с целия списък документи, които имаш. И да, там ще имаш личен контакт с лекаря.

# 370
Аз имам килограми в повече и го попитах дали да не отслабна преди да започнем процедурите, но според него това би стресирало допълнително организма. 71 кила не са нищо фрапантно.

# 371
Здравейте, бих искала да споделя и моя опит. В петък бях на пункция и извадиха 7 яйцеклетки, в събота доктора ми се обади че са останали само 3 зрели и само две са се оплодили. С мъжки фактор сме. По време на разговора сърцето ми спираше, сви ме стомаха, стана ми лошо. И сега само и единствено чакане с надеждата да не спрат развитие, както се е случвало при предишния опит. Явно и притеснението и стреса си оказаха влияние при мен, сега съм и с температура и май се разболявам. Имам нужда от положителна енергия и съвети как сте се справяли вие ако сте били в подобна ситуация🙏

# 372
Алена, съвсем нормално е да се притеснявате. Аз се чувствах по същия начин!
Не съм запозната с вашия случай и какви са шансовете за достигане до стадий бластоцист, само мога да кажа, че ние също сме с мъжки фактори и резултатът надхвърли и най-смелите ни очаквания, защото и Станулов и ембриолозите са чудесни. Нали знаете, че едно ембрионче може да бъде достатъчно, стискам палци да имате успех!

# 373
Алена, съвсем нормално е да се притеснявате. Аз се чувствах по същия начин!
Не съм запозната с вашия случай и какви са шансовете за достигане до стадий бластоцист, само мога да кажа, че ние също сме с мъжки фактори и резултатът надхвърли и най-смелите ни очаквания, защото и Станулов и ембриолозите са чудесни. Нали знаете, че едно ембрионче може да бъде достатъчно, стискам палци да имате успех!
Благодаря от сърце, дано Господ чуе молитвите ми! В този контекст ако стане чудото ще имам трансфер в сряда, но споделих че май се разболявам, какво се случва в такъв момент? Мога ли да пия хапчета и дали ще е причина да се отложи?

# 374
Задължително пишете на Станулов. Той ще ви отговори. Знам, че не препоръчва имуностимулатори по време на проецедура и в началните месеци. Но той ще ви даде най-точни насоки.

Общи условия

Активация на акаунт