Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Привет, момичета! Към момента съм пациент на болница Надежда, която избрах като уж една от най-добрите, особено за мъжки фактор, с модерна техника, методи и т.н. Да обаче моят личен опит, колкото и да не исках да призная пред себе си всъщност е основно май негативен след редица случки. В тази връзка искам да ви попитам дали смятате, че в Афродита могат да се справят с тежък мъжки фактор. Досега много позитивни мнения чувам и чета, но не съм сигурна до колко са свързани с решаването на мъжки фактор. Също така знаете ли дали прилагат MACS при обработка на материала и до колко добри смятате, че са ембриолозите като експерти и д-р Станулов по отношение на провеждане на стимулаци. Благодаря предварително!

# 331
Привет, момичета! Към момента съм пациент на болница Надежда, която избрах като уж една от най-добрите, особено за мъжки фактор, с модерна техника, методи и т.н. Да обаче моят личен опит, колкото и да не исках да призная пред себе си всъщност е основно май негативен след редица случки. В тази връзка искам да ви попитам дали смятате, че в Афродита могат да се справят с тежък мъжки фактор. Досега много позитивни мнения чувам и чета, но не съм сигурна до колко са свързани с решаването на мъжки фактор. Също така знаете ли дали прилагат MACS при обработка на материала и до колко добри смятате, че са ембриолозите като експерти и д-р Станулов по отношение на провеждане на стимулаци. Благодаря предварително!
Привет! И при нас мъжкият фактор беше тежък (много лоши показатели на спермограмата) от самото начало, когато отидохме на консултация в клиниката плюс последвало утежняващо обстоятелство, че трябваше да използваме замразен мъжки материал, тъй като преди да започнем процедурата, на мъжа ми му откриха рак и нямаше как да даде свеж материал заради химиотерапията. Благодарение на д-р Станулов и ембриолозите в екипа на клиниката успях да забременея още от първия опит и съхранихме много материал за второ дете (дай Боже) Simple Smile Препоръчвам ги с две ръце по всички причини, които дамите преди мен са изброили.

# 332
Много ти благодаря, оценявам включването! Пожелавам на теб и цялото семейството много здраве и дай боже още дечица при ваше желание. Прочетох предходните две теми и видях още доста случаи на бременности с мъжки фактор, в болницата явно добре се справят. Единствено сега ме притеснява факта, че съм много нерешителна по принцип и още не мога да преценя дали да дам още един шанс на Надежда, все пак само един опит имам там, но пък не искам да съм опитно зайче, отидохме уж с мъжки фактор, а накрая ми извадиха незрели яйцеклетки, почти нищо не оцеля до 3 ден... и липсата на отношение много ми тежи, особено след като прочетох всички тук какво отношение получават от д-р Станулов. Въпреки че сега не знам дали не е по-зает от преди след като прочетох, че един от основните легари е напуснал.

# 333
S.G.C, имате ли ембриони в Надежда? Ако не, смело към Станулов, няма какво да чакаш. Ще получиш персоналния подход, който ти трябва.

# 334
Ние бяхме с мъжки фактор, но не много тежък. Не мога да коментирам това, но мога да дам мнение за пресоналното отношение и грижа. Още преди успешния трансфер многократно съм хвалила Станулов на всички около мен, той наистина е най-свестният лекар и човек, който съм срещала. Никога не съм се чувствала “на конвейр”, винаги съм ходила на прегледи в страхотно настроение, без страх и притеснение, че даже и с кеф. За мен инвитрото не беше мъка, страдание, болка или несигурност, а едно положително приключение по пътя към второто ми детенце. Винаги като прочета или чуя името му, се изпълвам с положителни емоции. Когато го срещнете ще прецените дали той е вашият лекар. При мен си беше любов от пръв поглед ( да не се разбира като към мъж) и за секунда не се поколебах да се доверя.

# 335
Благодаря ви за вдъхновението момичета, нямам ембриони останали в Надежда и като цяло нищо друго освен някаква въображаема лоялност ме държи там. Ще ви споделя, ако предприемем смяна в Афродита.

# 336
Привет! И при нас мъжкият фактор беше тежък (много лоши показатели на спермограмата) от самото начало, когато отидохме на консултация в клиниката плюс последвало утежняващо обстоятелство, че трябваше да използваме замразен мъжки материал, тъй като преди да започнем процедурата, на мъжа ми му откриха рак и нямаше как да даде свеж материал заради химиотерапията. Благодарение на д-р Станулов и ембриолозите в екипа на клиниката успях да забременея още от първия опит и съхранихме много материал за второ дете (дай Боже) Simple Smile Препоръчвам ги с две ръце по всички причини, които дамите преди мен са изброили.
Четейки коментара ви така се зарадвах за вас ! Бъдете здрави ❤

# 337
  • София
Благодаря ви за вдъхновението момичета, нямам ембриони останали в Надежда и като цяло нищо друго освен някаква въображаема лоялност ме държи там. Ще ви споделя, ако предприемем смяна в Афродита.
Аз от въображаема лоялност загубих 10 години в Щерев. През това време щях да съм отгледала децата си сигурно...
Никой не е лоялен към вас, ако от сега се колебаете, по-добре се преместете.
А съм сигурна, че щом се срещнете с доктора сама ще се убедите за какво говорим всички.
Успех!

# 338
Здравейте, момичета, д-р Станулов препоръчва ли махане на гел лак преди пункцията?

# 339
  • София
Мисля, че го пишеше в документите, които подписахме преди пункцията. Оперирали са ме по спешност и с гел лак, но все пак ако човек знае предварително, по-добре без или поне да е прозрачен.

# 340
Привет, борбени момичета! Пациентка съм на д-р Станулов. Предстои ми пункция следващата седмица. Бихте ли споделили как минава процедурата, не съм била никога под упойка и се притеснявам какво точно ме очаква. В страницата на болница Щерев , четох , че задължително се прави клизма, в Афродита по същия начин ли е ? Приблизително колко време след процедурата се остава под наблюдение?
Само от кръста надолу ли те караш да се съблечеш?
Благодаря предварително и пожелавам успех на всички момичета! ❤️

# 341
  • София
Процедурата е много опростена. Няма клизми, няма нищо страшно. В деня не трябва да сте яли и пиши вода. Предишният ден гледах да не съм преяла, но не съм и гладувала.

Отивате в деня, настаняват ви сестрите в приятна обща стая, правят ви тест за алергии на ръката, те дават нощница и пантофи, нищо не си носите освен вода (и тя е по желание за след като ви пусне упойката). След час-два ви викат точно в колкото ви е казал Станулов. Анестезиологът ви пита няколко неща, поглежда теста на ръката и слага абоката, докато си говорите и вече ще е сложил упойката, нищо няма да разберете, просто заспивате, не боли, нищо не се усеща. След това се събуждате още докато ви водят до стаята, но никой от нашата партида не го помнеше, а чак като ни сложат да седнем. Всичко трае 10 минути. При мен нямаше замайване или друго, малко ми се спеше, някои си доспаха по още 5-10 минути. След това започват болките в яйчниците като при по-болезнен цикъл, но е търпимо, някои даже нямат, зависи и колко Я вадят все пак. Аз бях с 19 и си болеше, но и на ресторант ходих след това. Държат те там два часа след процедурата, за да може максимално да си излязъл от упойката.

Това с ноктите е за всеки случай, ако нещо не реагирате добре на упойката, гледа се по ноктите дали не потъмняват, но по принцип тази упойка е толкова лека  и все пак правят тест, така че не вярвам да са имали някога усложнения. При по-сериозни операции, при които се следят, жизнени показатели е различно. Тук докато се усетите и е приключило, даже самата стая е като нормален кабинет.

# 342
Момичетата вече са описали процедурата. Упойката е толкова кратка, че все едно мигнах. Събудиха ме и ми помогнаха до стаята, макар че аз бързо се опомних и можех да си се движа сама. Болки не съм имала абсолютни никакви, извадили бяха 15 зрели яйцеклетки от 16 фоликула. Вечерта си спретнахме прати с доста вино (не мисля, че тази част точно я препръчва, но ми дойде тооооооолкова добре 😁). След 5 дни имах свеж трансфер, а сега съм на прага на 9 месец.

# 343
  • София
Момичетата вече са описали процедурата. Упойката е толкова кратка, че все едно мигнах. Събудиха ме и ми помогнаха до стаята, макар че аз бързо се опомних и можех да си се движа сама. Болки не съм имала абсолютни никакви, извадили бяха 15 зрели яйцеклетки от 16 фоликула. Вечерта си спретнахме прати с доста вино (не мисля, че тази част точно я препръчва, но ми дойде тооооооолкова добре 😁). След 5 дни имах свеж трансфер, а сега съм на прага на 9 месец.

А то ако тогава не се възнаградиш кога Joy
Той много неща не дава,  обаче и ние сме човеци Bowtie

# 344
Axenia, аз си направих устата да питам дали може, ама по погледа разбрах, че не 😁 заради това уточнявам, че тази част не е препоръчителна, макар че толкова много отпуснах напрежението, че смятам, че чисто психологически ми се отрази добре.
А относно лака - аз със започване на процедурата махнах гел лака и до момента съм с къси нокти, само съв заздравител. Беше по-удачно и по повод прилагането на утрогестан, сметнах, че ще е по-хигиенично.

Общи условия

Активация на акаунт