За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 372
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 10 689
спокойно се сгъстява и сам бобът, просто не се слага толкова много вода. никога не слагам брашно, а го ядем гъст.

# 466
  • София
  • Мнения: 8 634
Боб сгъстявам с брашно, правила съм го и на гъста яхния, и на чорбичка. Ако някой се притеснява, че не му се получава хубав плътен вкус, да сложи наденица - няма как да не го овкуси Wink

# 467
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Как да направя печени св.ребра?...,да станат крехки,вкусни,лепкави,да се отделя месцето от костта 🤔
Може ли в плик да се пекат,слага ли се вода?

# 468
  • софия
  • Мнения: 334
Оризови кори за за баница в кои магазини се продават?

# 469
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Оризови кори се продават в азиатските секции (и не са категоризирани за баница разбира се) на Кауфланд и Фантастико (в него по-често), както и в тематичната седмица на Лидл. Може да видиш и в нета дали има.

Как да направя печени св.ребра?...,да станат крехки,вкусни,лепкави,
Аз пека в тава покрити с фолио, (по някое време нарязвам ако реша), когато са готови намазвам с лепкавата смес и запичам за кратко открити.

# 470
  • софия
  • Мнения: 30 463
Как да направя печени св.ребра?...,да станат крехки,вкусни,лепкави,да се отделя месцето от костта 🤔
Може ли в плик да се пекат,слага ли се вода?
В плик. Течност не добавям, месото си пуска. Стават крехки и сочни. 20 мин. преди да извадя ги махам от плика и пека на горен грил, за да стане коричка.
Месото мажа с каквато ми дойде смеска - понякога слагам соев сос, горчица, малко мед, малко лимонов сок, червен пипер, пушен червен пипер, малко кисело мляко. Абе, каквото ми нашепне музата. За точна рецепта можеш да видиш адската на пепчо.

# 471
  • Мнения: 10 689
Как да направя печени св.ребра?...,да станат крехки,вкусни,лепкави,да се отделя месцето от костта 🤔
Може ли в плик да се пекат,слага ли се вода?

най-лесно: подсушаваш, мажеш с подрпавки по избор, слагаш в плик, добавяш кола, печеш. ядеш и ревеш, честно.
иначе аз съм фен на бавно готвените в чугунена тенджера с един особен сос.

# 472
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Имам няколко буркана сладко от смокини и искам да започна да ги влагам в нещо, защото никой не ги яде, а ми дразнят окото. Моля за идеи, сладкиш или нещо подобно?!

Тази кростата със сладко от смокини е разкошна. Горещо я препоръчвам. Вкъщи избягвам да я правя често, защото си я изяждам сама. Blush


Форумските септемврийки също са много вкусни.


Тези козуначени рулца стават чудни със сладко от смокини.

# 473
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Спешно моля за рецепта за пастет от главата на домашно прасе.

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Не се ли прави саздърма от главата? 🤔
Пастет правя само от черен дроб.

# 475
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Не се ли прави саздърма от главата? 🤔
Пастет правя само от черен дроб.
Отишъл съседът "на прасе", но собствениците казали, че сланината и главата ще ги "метнат в реката", защото не могат да се занимават и с тях. Съседът ги прибрал, тупнал ги на майка си и тя сега топи сланината. Главата стои във вода и чака ред.Трябва да се обработи спешно и да се сложи в бурканчета, защото няма място във фризера, а времето е топло и затова е спешно. Човекът иска пастет!
 И черният дроб е на лице.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 17:04 от armeria

# 476
  • Мнения: 1 286
Някой хубава рецепта за руло Стефани? 😊

# 477
  • Мнения: 5 412
Страхотен пастет става от главата на прасето, но по спомен беше мазничък и с години не сме приготвяли в нас . Спомням си , че цяла се вареше главата , смилахме после месото и добавяхме подправки, но рецептата ме сме запазили.
Може и да греша , но Пейч мисля беше давал рецепта за такъв пастет преди време, дано не греша и се включи.

# 478
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Какви са тез разсипници,ще хвърлят главата и сланината!?
Добре,че сте ги взели👍
Ще се справите 🍀

# 479

Общи условия

Активация на акаунт