За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 342
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, коя рецепта би се получила със замръзнали банани, според вас?

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 16:00 от areca

# 511
И аз да си повторя въпроса за свински джолан без кост, малко количество?

# 512
Хора, хелп! Пека цяла глава чесън във фолио, но във фраера. Нужна ли е корекция на градуси/време? По рецепта са 180° за 30 минути. За първи път правя
Ако е 30 минути по рецепта за печене във фурна, бих го проверила по-рано дали е омекнал, примерно проверявай след 15тата. Предполагам че около 20 минути най-много ще му трябват, поне аз като гледах рецепта веднъж, толкова пишеше, температурата не помня дали 180 или 190 ама точно за това едва ли да е фатално.

# 513
  • в сърцата на децата <3
20 минути му трябваха! Отбелязвам ако някой друг тръгне да го прави.

Ами ако имаш гювеч или йена с капак - с всякакъв зеленчук ще стане супер. Аз бих го бутнала с кисело зеле или картофи и моркови. Колко малко е това малко количество? Нарежи го на хапки преди готвенето.

# 514
  • Русе
Скрит текст:
Изпитана рецепта за свински джолан с кост? Искам да стане крехко и пада лесно месото от костта. Имам гювеч и тави, нямам тенджера под налягане.

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/01/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/11/blog-post_11.html

# 515
Около 500гр. Така ще го направя в йена, но градуси, време? Извинявам се, много съм боса.

20 минути му трябваха! Отбелязвам ако някой друг тръгне да го прави.

Ами ако имаш гювеч или йена с капак - с всякакъв зеленчук ще стане супер. Аз бих го бутнала с кисело зеле или картофи и моркови. Колко малко е това малко количество? Нарежи го на хапки преди готвенето.

# 516
  • Sofia
Около 500гр. Така ще го направя в йена, но градуси, време? Извинявам се, много съм боса.
Джоланът е мускул и като всеки такъв се готви бавно, на слаб огън.  На 160 градуса и след час и половина го провери. Трябва да е затворен и накрая го отвори, за да придобие цвят.

# 517
  • в сърцата на децата <3
То в йената ще си има цвят и под капака, но да си го погледне за всеки случай. Моите smashed potatoes смело крачат към провал 🤣🤣🤣 Като ги притиснах да се смачкат се разпаднаха на парчета, залепиха се за дъното на чашата изобщо накрая в тавата сега се пече единна маса, поръсена със зехтин, в който размих смачканият на паста печен чесън. Вид със сигурност няма, ама дано става за ядене

# 518
Привет,
Купих малиджано готово. Капачката пукна много леко, защо така и друг път ми се е случва на него нищо му няма мирише добре!? Да си го ползвам ли?

# 519
  • София
Колко време и на какви грдуси се пекат орехи? Да ги навлажня ли леко или не?
Върху хартия за печене на 180 градуса за не повече от 7 - 8 минути, вчера пекох , че ми трябваха
Привет,
Купих малиджано готово. Капачката пукна много леко, защо така и друг път ми се е случва на него нищо му няма мирише добре!? Да си го ползвам ли?
Ползвай.

# 520
  • Велико Търново
Хаха, пекох ги общо... Много Simple Smile първо на 2рата минута не бяха чули, после на 4тата  имаха аромат, на около 7мата разбърках и накрая извадих към 10тата. Добре са що годе, но мама ги прави по-вкусни Sad

# 521
  • Sofia
... нищо му няма мирише добре!? Да си го ползвам ли?
Това е отговорът.

# 522
... нищо му няма мирише добре!? Да си го ползвам ли?
Това е отговорът.
Simple Smile

# 523
Може ли рецепта да домашна бисквитена торта със сладко и орехи? Благодаря! Hug

# 524

Здравейте! Извинявам се, ако въпросът ми не е точно за тук. Свекървата иска чопър, който да и мели бисквитите за чийзкейка, и за моркови да и е удобен, общо взето за по-твърдите зеленучци. Този дали би бил подходящ?

Общи условия

Активация на акаунт