За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 360
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Г. О.
Здравейте. Ще правя сладки с джинджифил. Корен ли трябва да настържа или да ползвам такъв в пакетче?

# 496
  • Sofia
Здравейте. Ще правя сладки с джинджифил. Корен ли трябва да настържа или да ползвам такъв в пакетче?
По принцип е сухата подправка, ама аз бих сложила и малко пресен. Simple Smile

# 497
  • In transit
А хубава канела на прах от къде взимате? За София, предпочитам физически магазин.
И в DM има цейлонска канела.

# 498
  • в сърцата на децата <3
Канела купувам от Бурел органикс, но пазарувам и други неща, та покрай тях. Нямат физически магазин.

# 499
В руските магазини също съм мяркала смляна цейлонска канела в бурканче преди време, беше на щанд покрай здравословни/диетични продукти, а не на общо основание с подправки и подобни.

# 500
В руските магазини също съм мяркала смляна цейлонска канела в бурканче преди време, беше на щанд покрай здравословни/диетични продукти, а не на общо основание с подправки и подобни.

скъпо е там

# 501
Възможно е, не помня каква беше цената на канелата, мернах я докато разглеждах други неща и беше до тях а аз самата не съм купувала. Но пък си е вариант, то ако е по-удобен и други места включват и транспорт до там, понякога разликата в цената се изяжда от това, та нека има опции.

# 502
Изпитана рецепта за свински джолан с кост? Искам да стане крехко и пада лесно месото от костта. Имам гювеч и тави, нямам тенджера под налягане.

# 503
гювеч, гювеч. няколко часа с каквото искаш. моркови, гъби, по към края картофи. това е обикновения вариант. може и нещо по-завъртяно

# 504
  • In transit
Изпитана рецепта за свински джолан с кост? Искам да стане крехко и пада лесно месото от костта. Имам гювеч и тави, нямам тенджера под налягане.
https://www.mycookingcreations.com/2019/02/stinco-di-maiale-alla-birra.html

# 505
  • Велико Търново
Колко време и на какви грдуси се пекат орехи? Да ги навлажня ли леко или не?

# 506
Джинджифилови сладки правя със сух джинджифил, но трябва да е от неотворен пакет и добра марка, за да има силен аромат иначе няма да се усеща аромата на джинджър и Коледа. Задължително слагам и канела 1: 2 канела : джинджър. Много добре се допълват двата аромата и някак се подсилва аромата на джинджъра. Може и малко пресен да настържеш, както е писала Морена.

На слаба фурна и често бъркане. Бързо стават, затова не ги оставяй без надзор, за да не заминат.

# 507
  • In transit
Скк, ако не са много ги запечи на сух тиган, на котлона. Само разбъркваш и за 1-2-3 минути имаш идеално изпечени орехи.

# 508
  • Русе
Скрит текст:

Не повече от 8-9 мин. при 180 градуса фурна. Постоянно наглеждане и разбъркване през 2 мин. Изваждаш след 5 -тата минута и разбъркваш, така че външните ядки да се преместят към средата, а средните ядки към краищата. Трябва също така да прехвърлиш ядките в чиния или купа веднага след като ги извадиш от фурната . Те ще продължат да се препичат, ако ги оставиш в тавата

# 509
  • в сърцата на децата <3
Хора, хелп! Пека цяла глава чесън във фолио, но във фраера. Нужна ли е корекция на градуси/време? По рецепта са 180° за 30 минути. За първи път правя

Общи условия

Активация на акаунт