За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 375
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Здравейте, някой случайно ако може да ми помогне с рецепта за МАСЛИНОВИ ХЛЕБЧЕТА (като тези от ЛИДЪЛ)?
Не ги знам точно, но нещо такова предполагам... снимката е линк към рецептата.

# 121
  • In transit
Здравейте, някой случайно ако може да ми помогне с рецепта за МАСЛИНОВИ ХЛЕБЧЕТА (като тези от ЛИДЪЛ)?
Тези се доближават максимално до вкуса на лидълските, ако говориш за маслиновите им фокачи. https://www.mycookingcreations.com/2017/08/panini-alle-olive.html

# 122
  • Пловдив
Правя мъфини  червено кадифе няколко пъти по ето тази рсцепта. Получават се прекрасни.
120гр.брашно
5гр.какао
1гр.сода
4гр.бакпулвер
170 гр. Масло
3 яйца
2с.л.течна ванилия
180гр. Батърмилк или мътеница
Червена боя

Сега съм пред казус. Трябва да направя изключително голямо количество от тях около 100 бр.
Но не мога да си позволя да ползвам масло и мътеница. Мога ли да ги заменя с друго? Олио и кис. Мляко примерно.
Бюджетът е ограничен. Та за това е дилемата.

# 123
  • Sofia
Правя мъфини  червено кадифе няколко пъти по ето тази рсцепта. Получават се прекрасни.
120гр.брашно
5гр.какао
1гр.сода
4гр.бакпулвер
170 гр. Масло
3 яйца
2с.л.течна ванилия
Червена боя

Сега съм пред казус. Трябва да направя изключително голямо количество от тях около 100 бр.
Но не мога да си позволя да ползвам масло и мътеница. Мога ли да ги заменя с друго? Олио и кис. Мляко примерно.
Може, като не очакваш да е баш същото печивото. И киселото мляко разреди с прясно или вода. Захар нали има в рецептата? Simple Smile

# 124
  • Пловдив
Правя мъфини  червено кадифе няколко пъти по ето тази рсцепта. Получават се прекрасни.
120гр.брашно
5гр.какао
1гр.сода
4гр.бакпулвер
170 гр. Масло
3 яйца
2с.л.течна ванилия
Червена боя

Може, като не очакваш да е баш същото печивото. И киселото мляко разреди с прясно или вода. Захар нали има в рецептата? Simple Smile
Има има.

# 125
Царевично брашно може ли да се ползва в застройка на супа топчета?

# 126
  • Sofia
Аха, абсолютно.

# 127
Аха, абсолютно.

Благодаря, Morena Flowers Hibiscus
А точно за тази супа застройката има ли особености или е като всяка друга?

# 128
застройката си е еднаква Simple Smile

# 129
  • София
Не за печиво, а за марината на месо замествам бътърмилк с прясно мляко с лимон - на половин литър мляко, има-няма половин лимонче. Ако сложиш повече лимон, се пресича леко. За мъфини само не знам дали ще се усеща лимона - може би ако е малко, за да го прикрият какаото и ванилията? Аз досега все ги правя по рецепти с олио, даже не ми е хрумвало с масло (но сигурно има разлика и ще се усети).

# 130
  • под тепетата
А колко мъфина се получават по горната рецепта? И как се мери 1 грам сода?

# 131
Ако искаш, виж  мъфините Червено кадифе на съншайн, с олио са, да се ориентираш.
При теб не виждам захар ....пропусната при записа на рецептата?
П.п не бих заменила маслото с още мляко, по-скоро с олио, червено кадифе са с мазно тесто...Абе, виж рецептата, която споменах

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 20:56 от polly

# 132
  • Sofia
Ако искаш, виж  мъфините Червено кадифе на съншайн, с олио са, да се ориентираш.
При теб не виждам захар ....пропусната при записа на рецептата?
П.п не бих заменила маслото с още мляко, по-скоро с олио, червено кадифе са с мазно тесто...Абе, виж рецептата, която споменах
Ами тя това питаше маслото с олио и  Мътеницата с кис. мляко да замени.
Аз гледах рецептата на Съншайн (понеже при търсенето нейните  мъфини са първи), ама адаптацията ѝ (тип пандишпанено тесто) по не ми харесва от оригинала . Оригиналът пък е толкова подобен на едни мои мъфини, та реших тях да си ползвам и само да ги оцветя.

# 133
  • София
Кажете базова рецепта за соленки? Правих едни със сирене и чубрица - нещо ми накиселяваха (на ММ не), вероятно от сиренето. Ще ми се да е нещо смесено със сирене и кашкавал, може би...  Търси се класически вкус на домашни соленки "от едно време".

# 134
  • In transit
Кажете базова рецепта за соленки? Правих едни със сирене и чубрица - нещо ми накиселяваха (на ММ не), вероятно от сиренето. Ще ми се да е нещо смесено със сирене и кашкавал, може би...  Търси се класически вкус на домашни соленки "от едно време".
Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2010/02/biscotti-con-formaggio.html

Общи условия

Активация на акаунт