За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 263
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ползвам какъвто и да е спанак и най-вече този на Лидл, тъй като магазина ми е "под носа". Няма как да се избегне това, което описваш, защото никой не изрязва листата от дръжката.
Конкретно за спаначената торта когато спанакът се пасира с толкова олио изобщо не е проблем.

# 646
  • Мнения: 5 300
Според мен именно крема в меденките го прави толкова вкусни и с мармалад няма да е същото. При мен издържат до седмица на студено и им няма нищо, нито на някой му е станало нещо. В крема има и орехи освен мляко, масло и трохи.

# 647
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Dara, показания от теб спанак е на цели листа, като се размрази. Преди имаше един смлян, така си пишеше на пакетчето, но нямам идея дали още се продава. Не съм обръщала внимание от много време. Беше едно цяло пакетче като тънка тухличка.

# 648
  • Мнения: 15 046
Мики, снимката е от нета, но този, който купувах, изглеждаше така. Размразен е точно като каша, няма цели листа.  Пасира се идеално и е чуден за спаначената торта.
Може би си купувала такъв -


Този го водят "млян", то си личи, че няма цели листа

# 649
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Може Дара. Преди мления беше на цяло пакетче, не на кубчета. Такъв спомен имам. Затова се заблудих.

# 650
  • Мнения: 9 455
Според мен именно крема в меденките го прави толкова вкусни и с мармалад няма да е същото. При мен издържат до седмица на студено и им няма нищо, нито на някой му е станало нещо. В крема има и орехи освен мляко, масло и трохи.
Въпрос на вкус меденките с този млечно маслен крем никога не са ми харесвали предпочитаме ги слепени -  със сладко от шипки или от сливи, или потопени в шоколад

# 651
  • Мнения: 9 455
Въпрос с повишена трудност, защото има много неизвестни величини. Сестра ми беше на фирмено парти в Одрин и донесе някакви кори за баница, купени от пазара май, други "майсторици" й казали, че тези били най-хубави. Не са в плик, насипни са, големи и кръгли. Казали й как да ги съхрани във фризера - всяка кора завита във фолио, 3 били достатъчни за голяма тава вита баница. Аз не съм начинаеща в готвенето, но тестени и сладкиши правя 2-3 пъти в година. Опитах се да ги "разгадая", гледах разни клипчета в ютуб, може и да са като печени на сач, преди замразяването били много тънки /аз мислех, че като са на сач би трябвало да са по-плътни, ама без опит..../. С две думи, ако някой е купувал от Одрин такива кори дали може да ми даде някакви насоки. Другият ми проблем, че аз съм правила само наложена баница с наши си кори и си имам рецепта /става много хубава/, гледах и клип как се прави с такива кръгли кори, как се сгъва, има рецепта, но се чувствам много несигурна, а е и за гости..... Ще съм благодарна за всякакви разгадавания за вида и евентуални насоки в приготвянето. Даже ми става малко смешно - толкова писане за едно от най-простите неща за приготвяне.
Тези кори са много нежни, но и по -дебели като лист. Може да си направиш и твоята баница но и трябва повече течност или в плънката или да залееш.
С такива -листа разрязан на осем или 12 триъгълника, правят цигара бюрек тук плънката е сирене ,но става праз и сирене, спанак и сирене , кайма, гъби...
https://pep-4o.blogspot.com/2019/10/blog-post.html?m=0

# 652
  • Мнения: 10 672
Намерих рецепта за банички във форма за мъфини. Идеални станаха, но трудно ги извадих цели от формите. Мазах с масло.
А ми трябват в добър вид за коледния базар в училище.
В силиконова форма дали ще се отделят по-лесно? На хартиените формички също залепват. Или освен масло брашно да поръся, макар че и то разваля вида и вкуса.

от рецептата е, вероятно трябва да добавиш /повече/ мазнина в сместта и няма да залепват.

# 653
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
..............................................................

Решила съм да направя слепените меденки на Люси. Притеснява ме прясното мляко в крема, а не искам да "бързаме" с изяждането. Дали ще се получи ако го заменя с някакъв мармалад (крема е от млякото, масло и трохите от издълбаните)?

Първата снимка е правена на 22 .12 .... когато са изпечени и слепени. Втората на 02.01. когато е изядена последната. Бяха си наред. Меки, вкусни. Стояха в затворена кутия на студено на терасата.




Така, че аз съм за масления крем. По тази рецепта.

# 654
  • София
  • Мнения: 4 954
Моля, предложете ми рецепта за крем за торта,, Червено кадифе "

# 655
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Моля, предложете ми рецепта за крем за торта,, Червено кадифе "

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 656
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
С какво се рисува върху меденки?
Пудра захар с лим.сок или пудра захар с белтък ?
Искам да се пробвам с нещо подобно 🤔

# 657
  • Мнения: 2 815
Доли, в закованата тортена тема има рецепта за роял айсинг с точни пропорции, виж я.
Аз слагам и лимонов сок и белтък.....

# 658
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Доли, миналата година ги рисувах с разтопен бял шоколад и писалка. Не стават толкова фини, като тези с айсинга. Но за такива, като мен, които не обичат айсинг, са идеални. Simple Smile
Писалката ми е такава:

# 659
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
С какво се рисува върху меденки?
Пудра захар с лим.сок или пудра захар с белтък ?
Искам да се пробвам с нещо подобно 🤔


Виж тук.
https://bg-mam.ma/p/1492883/45746992

Общи условия

Активация на акаунт