🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 104
  • 983
  •   1
Отговори
# 180
  • Sunshine state
Финци не ми е любимец още от неговия си сезон. Едни политкоретни излазвания, клишета.. Фалшив ми е. Валерия наистина можеше да седне да чете тоя Алманах, а тя гривнички плете и чака някой на прозореца.. Кефи ме, че Камелия и Караиван са ратаи. Нека им е гадно, заслужават!

# 181
Не съм фен на Финци, но замислете се, че самата продукция един вид  задължава участниците да казват, че искат да строят мостове, защото това е тазгодишното мото. И те ги говорят тези неща, за да й угодят, от възпитание и учтивост. После, обаче, продукцията решава, че иска от фермера откровеност, но няма как ако допреди няколко часа си говорил за мостове, да кажеш, че ще номинираш хора само от другия отбор, защото имаш договорка. Нелогично е. Ако пък все пак фермерът реши да е откровен и си признае, че повече си харесва старите герои, тогава Андрей ще го изяде, че е бил лицемерен, като е казвал, че иска да строи мостове. Lose-lose ситуация.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 06:59 от Desislava Dimitrova 607155

# 182
  • София
Пуснах новата анкета!

Наглед скучен епизод, но в него се случиха някои важни неща според мен.
Показаха един от най-големите фаворити за сезона в една недотам добра светлина... И всичко тръгва от факта, че Финци държа реч на масата да са заедно като отбор и да се подкрепят, беше първа писта като криеха сладкото и алкохола, а сега веднага щом стана фермер на седмицата първо не даде ясни сигнали пред групата си, че ще играе тяхната игра както се бяха разбрали, после и на церемонията бе докрай политкоректен. Искаше с четири дини (зрители ; продукция ; стари герои ; нови надежди) под една мишница да се справи, ама Финцара и с две дини на практика е невъзможно... А най-голямата му грешка бе, че не се допита с бившите си съотборници и раздаде сладките лакомства и така злепостави и Веселка, само и само да се изтъкне колко е ларж. Че даже и от собствения си дял се отказа (а само преди няколко епизода нагъваше яко скришом).

Лили добре се сопна на Андрей, изкара го малко от комфортната зона и когато той я контрира тя не се спря, ами си му отговори отново. Ти да видиш това Лили. И евала, че не са изрязали този момент!

Изборите за фермер и ратаи ги познах, не бяха сложни да се досети човек, в такъв етап сме от играта, че изненади трудно ще има вече.

Не знам защо не харесвате Аксито. Момичето си е открита и директна и казва всичко на зрителя, както и на играчите вътре (на тях не е длъжна по принцип) т.е. открита е със зрителя и не крие нищо от него и специално Акси си е естествена и не е фалшива. Браво момиче!

Друг играч, който е открит със зрителя е Чавдар, но той го прави по своя си възвишен и нравоучителен тон и може би заради това дразни някои хора. Но определено този сезон Чочо играе много добре играта чисто стратегически от това което аз виждам от него през сезона и като цяло ми е удоволствие да го наблюдавам. Много интересен играч. Пак ще спомена момента в който му пиша 6 от 6 за стратегическа игра. Навсякъде мъкнеше алманаха със себе си и четеше на открити места да го виждат останалите, а после започна да тренира яко тичане, лицеви опори и кофички и бая направи. И дадоха как останалите мъже го коментират и не бяха никак доволни от това което виждат.

Яни се издъни като направи забележка на Акси на церемонията. Най-големия работяга вътре ама толкова е във филма горкия, че сигурно от тялото му може да се намажат толкова филии с масло, че да стигне за целия китайски народ.

За съжаление не виждам игра или отпор от бившите новите надежди. Няма ходове, няма нищо. Все едно са за фон там. Примирили са се със съдбата ли, искат да се харесат ли нещо на зрителите, не знам, ама откакто се обединиха са по-ниски и от тревата. Не става въпрос да правят панаири, а някакви наченки на борба да се промени статуквото, да се опитат да привлекат някой от старите на тяхна страна, да изказват по-смело позиция на масата. Абе ако не друго поне на синхрони да разказват, аз мисля това и това и мисля това да направя, пък каквото стане. Явно не го правят, защото нищо такова не се показва. А би се показало според мен ако го имаше, защото би предизвикало интерес и коментари у зрителите. Извън дуелите и ратайството спряха да ги показват общо взето. Фокусът е над Акси, Вал и Весито + Чочо и Финци и даже Нина и Лили ги дават повече отколкото бившите Нови надежди.

# 183
Както са казали хората..всичко с мярка. Финци колко досаден стана изведнъж:))),...много присърце прие ролята, толкова напъни да е харесван, че чак стана обратното. Интересно е да се сравнят коментарите на Аксения и Чавдар за Финци. Аксения коментира много неутрално, много голяма чест ѝ прави това. Рядко обижда някого, разсъждава си и гледа да разбере отсрещния... Ако е наистина такава, браво на нея...много приятно качество. Не обиди Финци и не беше преднамерена, докато Чавдар отиде по-далеч и си пролича, че използва случая, защото Финци прилича малко на него по натюрел, конкуренция му е в тая насока. Колко много се усеща фалша...Най-искрени според мен са Веселка и Аксения. Смелостта на Аксения да си изказва мнението без много-много да мисли за последствията ме печели много. От Чавдар и Финци, честно казано, не знам кой е по-искрен.

# 184
Камелия беше калпав ратай, а Финци я избра, защото разчитал на нея🙂
А Камелия пък , след фиаското в обора, обяви, че е чистница🙂
Загубиха чувство за реалност милите, объркани са, камерата ги изкушава да играят етюди.
Финци си купува подкрепа, не го е срам от годините на които е , притеснително е колко е безскрупулен.  Простоват тарикат.

# 185
  • При семейството си
Финци, първо, беше избран за фермер от един от Новите.
Второ, не предаде, не промени уговорките с отбора си по отношение на избора на ратаи.
Трето, ако не беше Аксения, аргументите му можеха да прозвучат и според мен бяха И иронично-назидателни по отношение на Новите, а мисля и те така ги възприеха.
Ако не ставаше въпрос точно за Камелия, може би и честната, открита Акси нямаше да защитава толкова открито принципите на Отбора си.  Изобщо Акси е човекът, който има за какво и със задоволство миналата седмица натриваше носовете на стария си отбор. Няма да пропусне и сега.
Веселка подхвана същата мантра, защото тя самата не успя да се справи с обединението, моста, не без основната помощ на Акси.
Чавдар, от своя страна, хвана момента, за да дискредитира основна конкуренция, но шушукайки по верандите и на синхрони.
Андрей е ясно защо използва ситуацията. Точно както миналата седмица накараха и Нина да се обяснява за женския дуел.
Продукцията виждам и че успява хубаво да създаде желаните от нея образи.
“Сладкото на раздора” е очаквано продължение на всичко останало.

# 186
За Финци сте казали всичко, напълно се солидаризирам с вас.
Конформист до мозъка на костите, популист и демагог, ходещо клише, както удачно е написала IriS. Речите му в синхроните, които слава Богу вече ни ги поспестяват бяха абсолютна досада и боза с патос.
 В роля е от ден едно, но колкото и да се пъне, няма как три месеца да не излезе от образ и да не блесне в целия си блясък на един фалшив герой, какъвто е.

А това с раздаване на благинките, които съотборниците му честно са спечелили с труда и усилията си направо ме втрещи. Човекът, който мушкаше бирите по чанти и куфари сега го раздава ларж.
Това решение трябваше да се вземе от цялата група, а не един човек еднолично да се разпорежда със спечеленото от всички. Работата на Фицата стана малко "Другари, дайте да дадем".

п.п. Лили за втори път се изказва на място. Значи можело не само да мрънка , а и да изказва мнение и да го отстоява. Андрей реагира неадекватно, като разсърдено хлапе, когато не става на неговата и някой му дава отпор. Иван определено е по-диалогичен и добродушен от двамата, факт.
п.п. Лили защо е така увита и опакована от глава до пети?! Сантиметър не може да се види от краката й, все едно е някаква ханъма.На конкурса също беше пас.  Някакви комплекси ли има тази жена от преди, когато беше по-пухкавка или е болезнено срамежлива?!Не мога да я схвана въобще.
Нали Лили е бесарабска българка.Работила съм лятото в магазин за дрехи.Та тогава като идват да пазаруват,беше голям проблем рокля или блуза без ръкав.Трябваше роклята да е по дълга и ако може с дълги ръкави.А за леко прозрачна дреха!!! Категорично НЕ!

# 187
  • Разпиляна във въображението
Финци пресоли манджата. Аз също помислих, че Веселка ще ходи в обора. Прекали с "играта" си на думи и с това досади и ядоса всички. Първо можеше да заяви, че ще спази уговорката, за която той сам е говорил / пуснаха запис/ и оттам да успокои жените и те с хумор да посрещнат "заигравката му" с Камелия. Но уви. Преигра! Новите знаят, че двама от тях ще са ратаи, затова нямаше нужда да се доукрасява с някакви смешни причини.
Не усещам разлика в различните синхрони на Акси с това, което казва пред съотборниците си. Не виждам "излизане от образ" при нея. Може наистина си е такава - казва каквото мисли.

Финци е голямо разочарование. Всичко събрано и спечелено от групата раздаде все едно е негово. Същото "Нинче" - и тя да се направи на добра даде сладичко на Камелия, Финци вдигна залозите на една щедра порция сладко. Следващият фермер трябва да раздаде и алкохола. Новите са като едни навлеци - на готово. Нищо не донесоха и хапват доволно.

# 188
Много интересни неща сте писали. Съгласна съм с Дяволчето, че Чавдар тази година добре си играе играта, леко ми напомня на Живка от миналата година. На моменти се скарва леко с някого, после е мил. Анализира и премисля всеки вход. Забелязах, че май от жените доста уважава Веселка и Валерия. Все търси тяхното мнение, говори с по-голяма симпатия за тях и с тях. Вчера като обсъждаха Финци, той пита: "А Вал знае ли" или нещо подобно.

Радо е забавен, силен, но е огромно бебе, което иска грижи нон стоп, не си го представям финалист.

Финци яко пресоли манджата вчера. Това  със сладкото беше изцяло излишно и така си вкара адски автогол. Поне да беше съчетал деленето на сладкото с някакъв повод - например когато целият отбор се представи добре или заедно всички изградят параклиса, тогава да поделят сладкото... а не щото е фермер той 🤣

# 189
  • при късмета
Чавдар играе, но не съм сигурна за Яни и Финци. Те двамата по-скоро гледат все мир да е и да няма скандали и сръдни. Това обаче може да се приеме, както в позитивен, така и в негативен план. Мисля, че Финци си е добряк по природа, а клишетата идват от там, че не умее да борави добре с думите или не му идват точно на място.
От началото на сезона нещо ми прави впечатление. Старите и предимно тези, в чиито сезони беше голяма веселба измежду самите тях, независимо от конфликтите, а това бяха от 2 до 4 сезон, се опитваха да правят същото и тук. Айде от 4 не са вкарала веселяците, така да се изразя, но от 2 и 3 се опитваха. Театъра, игрите на криеница и някои вечери около огъня, мамбите на Гуспата, които бяха с цел забавление, а не скандал, изобщо докато бяха отбор се опитваха и забавлението от техните сезони да го има. С наближаване на сливането това лека полека някак естествено отпадна. Такива са дървета новите, че от километри се вижда, е това с тях няма как да стане, макар и отделни хора да се включваха. Нито един участник от 2 и 3 не са били толкова сериозни в техните сезони. Даже Гечо. И преди казах, че на Яни крилатите реплики сега изобщо липсват. А Финци в неговия сезон беше в сърцето на всеки майтап и забавление. С две думи, липсва забавлението в участието, а новите са тези, които наложиха често състезателния дух в сезона. А 2 и 3 затова ще останат най-успешните, защото за повечето победата не беше на всяка цена.
Присетих се нещо и за Валерия. Още на представянето на алманаха казах, че на живо ми се е сторила някак притеснена от хората. Тогава още ми направи впечатление, че се държеше странно, спрямо интереса който имаше към нея, тогава беше топ оф дъ топ, както се казва. И същата вечер беше излагацията на куиза. Отдадох това, че е засрамена на това, но тя е знаела, че има и още и тепърва предстои и затова и така се държеше. Чак сега ми идва точната дума - засрамена беше

# 190
Стана ми смешно как Валерия се оплаква, сама била дрън дрън...Реве от самота, а оператора обикаля да снима сълзите и.Отварят катинара и Вал започва да рони сълзи като бисери, тежко е да си сам...малко ми е в повече драмата.

# 191
Бе тя и Веселка не е лошотия, ама не тръгна да  раздава сладкото. Пък Финци ги "почерпи" за фермерството си новите. Както и да гледаме, първият му ден като фермер е под мотото - вкички да харесат Финци. Ама не.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 13:55 от cardhu

# 192
  • София
Ама това сладко е от кошниците, които спечелиха всички.
Просто сега ще си го изядат на куп или, който както иска.

# 193
А, не всички. Новите дойдоха без нищо. Защото си изядоха сами всичко.

# 194
С право Финци ме отблъскваше още в неговия сезон. Тъкмо да си променя вижданията си за него и той с пълна сила затвърди първоначалното ми мнение. Абсолютен смешник Grin
Камелия, честно не мога да я гледам! Искам тази седмица да си ходи.

Общи условия

Активация на акаунт