🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 289
  • 983
  •   1
Отговори
# 420
Човещинката на Яни постави в много неловка ситуация Радо, с гръб към масата изотзад подава резен хляб. Как се очаква да реагира Радо? Да отблъсне ръката, да се извърне и направи, че не вижда или да му откаже така, че тези в близост да чуят и още по неловко да се получи. Може би беше редно двамата да са "санкционирани", но правилата са не за да не бъдат нарушавани, а за експлоатиране на реакции.
На Калин почва да се пропуква корубката. Опита се да е балансьор в техния отбор, да е справедлив и подкрепящ, но и той има нужда от сродна душа, а някак не я намери. Ваня проявява разбиране или по-скоро е благодарна, че се застъпи за нея.
Не мога да им простя това разделение на сезона. И след "обединението" спане на двора и ядене като кучета отстрани до парапета. Какво остава? - последната седмица с дуелите и кой от къде е, а те така и не се опознаха. След изгледаното не е чудно като отговарят на въпроси, че не поддържат връзка и не се чуват.
Чул е Финци как го обсъждат, да.
Лили има наистина прекрасен глас! Нека си пее жената, ако може и по-весел репертоар да включи.

Жалко, че не показаха шегата на Финци с Радо и как Камелия е отворила някакъв шкаф със запаси. Smiley

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 14:50 от Cafelate

# 421
Яни се е извинил на всеки поотделно, самият той го каза на масата и някой контрира мисля, че Калин "на мен не си" и Яни му стисна ръката да се извини. Извинил се е, просто не е показано как ходи при всеки да се извинява.
Сбърка Яни, но го направи от добра душа, а не заради някакви схеми и стратегии. Защо на Радо, не на другите?! С Радо работят по параклиса по цял ден. Няма как да не се сближат. Това голямо тяло на Радо, свикнало на много храна сигурно крещи от глад. По цял ден мрънка и се оплаква на Яни колко е гладен, как му премалява. Яни направи нещо за приятел, рискувайки да си навлече проблеми, както и стана.

Защо тръгнал да прави разследване кой го е набедил, че играе мръсно и подмолно, давайки хляб на Радо да се спаси от дуел с него?! Ами да ви кажа, който и да го набедят за мръсник ще иска да се изправи срещу тоя, който го е казал. Най-малкото да чуе доводите му.

Тия предавания малко изкривяват ценностите. Не е грях, че Яни е дал хляб на един гладен човек, дори това да е срещу правилата. Да наруши ги, да рискува своя комфорт, но постъпи човешки, знаейки че може да си навлече само негативи. Тази постъпка още повече ме кара да го харесвам. Това си е Яни-  човек, а не сметкаджия.
Предпочитам да нарушавам правилата, ако те са в разрез с разбиранията ми за човещина.
 Правилата там са написани, за да провокират различни реакции, а не защото тези правила са правилни, нищо че коренът им е общ. Възниква дилема дали да постъпиш правилно или да спазваш правилата.Извинявам се за тафтологията, умишлено я използвах.
Не съм съгласна, че щом правилата са неправилни, те не трябва да се спазват. Всички са там доброволно, ако не са съгласни с правилата, могат да си тръгнат.

# 422
Определено правилата са там, за да подклаждат огъня, който през останалото време тлее. Това не значи, обаче, че трябва да се нарушават, именно защото продукцията дебне да те хване в крачка и да ти извади кирливите ризи.

Колкото и да не харесвам Калин, напълно разбирам постъпката му и всичко, което каза и на Радо, и на Яни. Радо е от типа хора, които те възприемат като приятел, само ако ги гладиш по косъма, хвалиш ги, а като ги критикуваш, директно приемат, че си се обърнал срещу тях, изложил си ги, предал си ги. Да, но истината невинаги е хубава и е по-добре приятел да ти отвори очите за нея и да ти бъде коректив.

Яни в моите очи започна да набира минуси от момента, в който беше фермер на седмицата. До онзи момент ми беше неутрален. В случая като много от вас намирам по-малък проблем в самото нарушение отколкото в мишкуването след това. Не знам какви мъже са с Радо, но моментът за извинение беше след обявяване на наказанието. Ще те чакам аз до вечеря да се извиняваш публично, да си се изкъпал, прекръстил и помолил на бог. Айде, нема нужда. Ако съвестта ми е чиста и не съм давала хляб на някого тайно, за да го подкупвам, последното, което ще направя е да се оправдавам и да търся кой ме е "наклеветил". В крайна сметка всеки ще изтълкува постъпката от собствената си камбанария.

Лили не мога да я разбера, обидена на света. Хепи Ванче за какво бяга от старите, като сега като хипи се прегръща и пее с тях.

# 423
Не можах нищо да чуя снощи, щото у нас се карахме за ... нарушаването на правилата. Моят мъж просто си има свои правила и цял живот се боря с него за това. Има хора, които няма да се променят каквото ще и да каже и направи човек. В крайна сметка не е да е напълно неправ по въпроса за правилата! Просто някои правила са създадени, за да са от полза само на шепа хора, а да пречат на по-голямата част и той не е съгласен с това. А аз съм изключително зле в това отношение и дори да не е правилно правилото, го спазвам, защото е правило. Точно такова сбъркано нещо се случва и в тая сбъркана Ферма!
Прочетох ви тук и няма да изброявам имената или да цитирам поотделно, но някой написа, че това разделение е грозно - едните да спят на земята и да ядат като наказани, а водещите да тръбят за обединение и на фона на всичко това, сезонът да се нарича мост е доста лицемерно, меко казано! Правилата били правила, но не значи че са правилни - колкото и абсурдно да звучи, в случая съм съгласна. Абсурдността на наложените правила и постоянното призоваване за строене на мостове и обединение, е в такова тотално противоречие, че не го разбирам! Ако поставяйки хората в неравностойно положение, което унижава едните и кара другите да се имат за богоизбрани, се очаква те да строят мостове едни към други, именно нарушаването на правилата е стоеж на мост към равноправие. Продуцентите, какво всъщност искате от тези хора - да постъпят човешки и тези които имат храна, и права, да ги споделят с онеправданите въпреки правилата, или нещата да поемат посока към тотално разделение? Абсолютно не разбирам идеята на начинанието ви! Ако те се опитат да им подадат ръка и да си поделят "благата" строейки мост към тях, вие ги наказвате! Това е просто ненормално.
Сега, друг е въпросът за правилата относно животните, което ще гледаме довечера - там отговорността за друго живо същество, което е зависимо от теб и от това каква обстановка ще му създадеш, и каква грижа ще положиш за него, не е правило, а Закон! Ето тези правила не бива за нищо на света да се нарушават, защото застрашават живота на невинно същество.

# 424
  • при късмета
През последните две седмици нямаше разделение на основание, че едните имат половин дажба храна. Съвсем другаде е, заложено в началото, а самото разделение по някакъв признак, го има от 2 сезон. Какво му е различното на този сезон и защо, ако от човещина ще се престъпват правилата, го правиш само към един единствен участник, а не към всички уж онеправдани? Другите имат и ядат колкото него. Далеч съм от мисълта, че Калин е прав за мотивите на Яни, мисля, че го направи от съвсем различни подбуди, но е прав за останалото. Ако ще престъпваш правилата, защото ги смяташ за нечестни или неправилни, то тогава е за всички. Ако ще ги престъпваш, само за конкретен, определен човек, то тогава нещата стоят по съвсем друг начин и това не може да ти е аргумент

# 425
Аз не гледах епизода и не видях конкретната ситуация, ако ми остане време после ще го изгледам. Принципно говорех - за правилата, за мостовете, за разделението, за всичко, застъпено в сезона...
От тук разбрах Калин в какво е обвинил Яни. Не мисля, че го е направил от користни подбуди.

# 426
  • при късмета
Имах предвид, че точно разделението и всичко заложено в сезона, не се различава от другите сезони. Особено правилата. Само признака на разделение е различен. Както в Сървайвър знаят, че ще гладуват и ще се бият с някой друг, както в игрите пак има глад и физическо оцеляване, така и Фермата си има нейните правила. Пак оцеляваш, като във всяко риалити, но при различни условия, не само физическата подготовка е важна. И тук и в останалите правилата са за да се спазват и най-вече предварително известни основните, дребните ги променят за сезона. Така, че знаеш къде влизаш и какви правила трябва да спазваш. Ако не можеш, се дъниш, ако можеш отиваш напред. Това е

# 427
  • Sunshine state
Яни бил се шегувал с тях постоянно, приповдигал обстановката.. ами  това не го виждаме ние. Аз от него виждам само как работи и горе долу това е.
Калин ми фалшивее и не мога да го харесам.

# 428
Гледам епизодите напоследък, но не съм се включвала в темата и ме изненадва голямата подкрепа към Веселка. Ще обясните ли с няколко думи на какво се дължи?
Аз честно казано хич не ги харесвам старите (с 1-2 изключения) и много ме е яд, че Димитър Караиванов не е успял да се включи в сезона, определено щях да стискам палци за него.
Не, че новите са китка. Като цяло или не се справят с каста за втори пореден сезон, или ситуацията прави образите безинтересни за мен.

# 429
  • при късмета
Яни бил се шегувал с тях постоянно, приповдигал обстановката.. ами  това не го виждаме ние. Аз от него виждам само как работи и горе долу това е.
Калин ми фалшивее и не мога да го харесам.
И аз вече няколко пъти писах, че Яни ми се струва доста по-обран от миналия път и, че липсват нормалните за него реплики и държание. Имаше разни закачки, например с Иван се боксираха, подметне някой реплика за съвокупляване и т.н., но определено е по-обран.
Мисля, че не дават разговорите им по време на хранене и предимно вечерята и това е причината много да изпускаме. До сега голяма част от развръзките на проблем, зараждането или развалянето на отношение, ключовите действия между тях, обикновено ги разбираш на масата или след вечеря край огъня, когато са всички заедно. Този аспект липсва като цяло в сезона, а изяснява много

# 430

А Яни уж е над нещата, обаче веднага започна да обикаля като цветарка да разпитва кой бил казал онова за купуването на приятелство.

Смехотворно беше как обикаля с въпроса "Ти ли си говорил за мен" все едно ей сега ще ги запука с шамари, накрая Калин сяда и вика "Понеже питаш кой е казал това - аз го казах" и тоя заби поглед в земята и вика "Разбирам, разбирам".  Grinning

Весето е голяма душичка , как и стана неприятно и гузно , че си позволи да коментира Финци.
 Много ми домиляха и двамата ,като се извиниха един на друг.

Абе изобщо не изглеждаше толкова романтично. Първо вика "Няма проблем", веднага след това добавя "Не бе, не искам извинения, но се почувствах предаден, разбираш ли", отива на следващо ниво и добавя "Останало е толкова малко време, сега такива грозни сцени и картини ми разкъсват душата, в теб съм видял стойностен човек и сега да се занимава и да интригантничи, не ти го пожелавам" и накрая е божествено великодушен "Аз съм по-стар човек, прощавам ти". Няма нищо, ама доста се изложи... обаче пък ти прощавам. Доста нагъл, при положение, че НАИСТИНА спретна театър и изпълни уговорката като го представи за нещо друго, плюс фалшивия си шекспиров монолог при прозореца.

# 431
Веселка беше искрена, за Финци не съм обедена.
Изпротивя ми този човечец, едно говори , а лицето и тялото му друго.
Много ми е фалшив.

# 432
Лили била там, за да пее ... нещо е объркала предаването

# 433
Добре де, Яни дал коричка хляб на гладния Радо и е анатемосан от продукцията, че нарушава правилата и е обвинен от Калин, че го прави с користна цел.
А къде аджеба бяха тия борци за правда, когато Финци раздаде всичките сладкиши и ги подели по равно между фермерите?! Това не беше ли нарушаване на тия просволути правила и не беше ли много прозрачен опит на Финци да се хареса на Новите?!
Що за двойни стандарти?!
Яни е виновен за парчето споделен хляб, но е в реда на нещата Финци да раздаде по равно бисквити, пасти и бонбони.Добре раздал ги е, но защо не го направи по правилата, Новите имат право само на половин дажба.
Яни се е обЪркал трябвало е вместо хляб да даде на гладния Радо пасти и бонбонки и всичко, и всички щяха да са ок.
Като хляб не може, да ядат пасти да перифразирам Мария Антоанета.

Калин тоя борец за честност и радетел за спазване на правилата, като си пиеше скришом в склада биричката дадена му тайно от Финци не го ли споходи съмнение, че Финци може да го подкупва с тая бира?!
Правилата са правила, ама явно не важат за всички.
Ти да видиш! Nerd

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 14:21 от sineva 1

# 434
Гледам епизодите напоследък, но не съм се включвала в темата и ме изненадва голямата подкрепа към Веселка. Ще обясните ли с няколко думи на какво се дължи?
Аз честно казано хич не ги харесвам старите (с 1-2 изключения) и много ме е яд, че Димитър Караиванов не е успял да се включи в сезона, определено щях да стискам палци за него.
Не, че новите са китка. Като цяло или не се справят с каста за втори пореден сезон, или ситуацията прави образите безинтересни за мен.
Веселка има 2 спечелени дуела след 2 успешни ратайства и 2 успешни последващи фермерства. Като цяло демонстрира добро поведение, искрена е, работи си. Другите засега не са я настигнали.

Общи условия

Активация на акаунт