💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 134 671
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 1 965
Много ми е странно как някой може да определя постъпката на Алекса за достойна, а на Георги не? Ами те двамата са в съвсем различна позиция. Разбирам всички останали да имаха еднакво отношение към тях и единия да направи жест, другия не - тогава би могло да има сравнение. Но в случай - Алекса е като в курник - всички го гледат в очите и изпълняват всичко, което му хрумне - на практика той ги контролира - нормално е и да ги защитава, защото така защитава себе си. Георги има само "врагове"  в племето - той не им дължи нищо и се защитава от тях като намери за добре. Утре,  като Алекса се върне - тази постъпка само ще му е затвърдила позициите и ще има още трима поддръжници зад гърба си или двама поне - Георги, ако я направи - няма да спечели нищо. Отделно, смямат, че там всеки се е оценил до някъде - някои реално, други не съвсем - Георги много добре разбира, че е достоен, но не и за първото място - има няколко човека по-добри, Алекса обаче си вярва, че е най-добрия - и той си е един от най-добрите, но има и равностойни на него там - така, че Алекса се цели в първото място, Георги в някой от медалите след него - всеки играе според това - Алекса рискува - за да може да спечели козове за по-нататък и да стигне до края, Георги се подсигурява за да стигне колкото може по-напред, но знае че едва ли ще е съвсем до края.
Това с грошовете беше пълна тъпотия и винаги е било  -няма никаква справедливост -изобщо не е равно това, че губиш всичко - на практика, ако някой имаше 30 или 50 гроша - пак ли щяха да му дадат имунитет, защото щял да рискува всичко??????? Съмнявам се!

За недостойни постъпки при Георги - смятам, че храненето пред гладни хора е такава и аз лично не бих му го простила това - много е грозно! Не и по този начин, по който го правеше! Вече писах, че се надявам зад кадър да е било друго и да е заделял по нещо. Не е толкова млад, че да не го разбира това - поне дано осъзнае грешката си! Иначе му симпатизирам.

Джаферович никога не съм я харесвала, но не мога да я упрекна и за всичко което прави, защото все пак това е част от играта. Трябва да е виновна, че умее да я играе ли? Ами те всички се опитват да правят това, което прави тя - въпроса е, че много малко успяват!

Гого в началото ми беше само леко забавен с това бавно говорене, но сега лъсва истинския му характер и трупа минуси доста.

Аз лично смятам Фифо за най-подготвен и силен, може би му куца "социалната игра" както е модерно да се казва. Предпочитам той да спечели, но...............

Толкова ми се е искало да спечели жена до сега, но в момента не мога да стискам палци на нито една- от червените на всички не им е мястото на този етап там. Само Зори е една идея малко по-добре от останалите, заради плуването, но тя като си отвори устата и веднага забравяш колко добре плува. За жълтите - Мани и Джаферович показаха, че умеят да играят играта, но са на малко над средното ниво и не стават за финалист. Ралица пък е една идея по-зле от тях!

# 1 966
Сега разбрахме как Елица се е докарала до това състояние. По цял ден да слушаш с какъв мъж живееш, колко е достоен и как няма да предаде женичката до себе си... Е как няма да се скъсваш от рев и  да се молиш да дойде и да те спаси. Като ги гледам трите му обожателки, разбирам колко Елица е била обрана в емоциите си.

Ако ММ си „удря топките на масата“ като Алекса, досега да сме останали без приятели.

# 1 967
Не можах да изгледам Генчо при Чакалов. Много ми дойдоха. То едно оплакване, то едно чудо. Приличат на бабите на село, дето все гледат в градината на комшийката по-добра от тях. И хем са навън (първия изхвърлен от жена с контузия) хем не си го признават. Генчо изобщо не го коментирам, няма смисъл, но си признавам от Чакалов очаквах повече. Simple Smile

# 1 968
Скрит текст:
Добро утро! Ето и моите пет стотинки по снощния епизод: Алекса постъпи достойно. Браво на това момче! Каза, че ще си пази момичетата и го направи. Чета упреци към него, че е номинирал Георги. Ами естествено - Георги не е от неговата коалиция! Кои сме ние, че да му отричаме правото да си играе играта, както прецени? Ама бил знаел, ще се изправи срещу жена от НЕГОВОТО племе, та затова се самономинирал. А как точно е знаел това? Хвърлял е на боб? О, предполагаме, че продукцията му шушне в ухото каква ще е следващата битка и кой ще я спечели? Е, простете, ама това е напълно в сферата на фантазиите. Когато искаме да видим нещо лошо, винаги ще го намерим. И да го няма наистина, пак ще го изровим. Но това, слава Богу, не е проблем на Алекса. За мен не е лесно да се изпратиш сам на последна елиминационна битка преди финалите. Сложете си ръка на сърце и кажете: колко от играчите мислите, че ще го направят? Ама момичетата го гледали в очите и били готови да се жертват за него. Както се казва, дай, Боже, всекиму! Обаче всъщност той се пожертва за тях, факт! Ами ето затова те са готови да му отвръщат със същото. Що се отнася до "различната" цена, предложена за имунитет на него и Георги - цената беше една - всичко, което двамата имат. Цената беше и двамата да останат без грошове. Но Георги предпочете да плати, а Алекса предпочете да отиде на битка.
За Зори - много хейт отнася това момиче. В игрите беше обиждана много и продължително - от Генчо, от Звезделина, от Веси. Не е толкова глупава, че да не види подигравателното и унизително отношение към нея. Според мен това я тласна към Мира и Елица и трайно я закрепи в антиГенчо отбора. Там намери човешко отношение.
В крайна сметка стана ясно, че каквото и да направи Алекса, все ще е крив. Засега обаче мен не ме е разочаровал и от сърце му пожелавам успех! Фаворитът ми за сезона е Гого, но ако той не спечели, ще се радвам Фифо или Алекса да го направят.
Георги преди като беше капитан и загубиха, момчето си каза направо - поемам отговорност и отивам на елиминационна битка. Алексата снощи имаше същата възможност, но го направи с фанфари, биене на гърди, декламации и жертви - пратете ме мен, отивам да умиргам, туш, всички реват...
Довечера хич няма да си дава зор, че да паднат и да се яви срещу някоя от мажоретките си, че току виж отсреща му пратят я Фифо, я Гого.

# 1 969
Аз не мога да разбера ,защо всички са бясни на Алекса. Момчето добре си играе играта, защити си момичетата , търпи ги
 успокоява ги като са в нервна криза , шоколад им занесе, на битки вместо тях излиза .😁 В сравнение с Джаф е слънчице.Душичка направо.😁 Аз не вярвам изобщо ,че той ще спечели. 😁 Иначе признавам му и физически и стратегически си изигра добре играта. Лично не го харесвам въобще ,но не ми е и чак толкова противен. Черни точки си има доста от мен, ама ако в петък отпадне с този си кавалерски жест веднага ще ме е спечелил. 😁 За мен това си е смелост( глупава, но смелост),  дори и да предположим, че се чувства сигурен в победата. Да , ама не е така,  не можеш да бъдеш за нищо сигурен в бъдеще време. Може да излезе на битка да се спъне и да си счупи крак например. Той тук не играе за зрителски вот, че да се показва на нас, каква голяма работа е и какъв закрилник на момичетата е. Много му дреме, можеше спокойно да изпрати някоя от "ангелите" .😁 А за обещана победата те май тази година продуцентите наляво и надясно са я обещавали.😁 Факт е обаче, че той битка не е избегнал. И да падна от Фифо и Лефтеров в капитанската, но се раздаде до край и малко не му достигна.( Вики в случая ) . А с това ,че е трябвало тогава да отпадне, аз не съм съгласна, не е редно когато играта не зависи само от собствените му възможности. В такава игра никой не трябва да отпада. Аз пак да напиша не вярвам ,че той ще спечели и затова съм много по благосклонна към действията му.  Днес мисля ,че ще се раздаде докрай за да опази пак момичетата си. Обачееее , ако не го направи  😡😡😡...съм го зачеркнала  от всички списъци. И името му няма да споменавам.( макар ,че дъщеря ми му е адашка, ама ще я прекръстя детето, 16 години не са много време ,ще свикне и с друго име. 😁 ) Но да отплеснах се 😁 дори и да стигне до финал Алексата , Фифо и Гого там ще го отвеят, сигурна съм.😁 😁😁

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 11:26 от Joy 05

# 1 970
Изключително долно е, една и съща стока да има различна цена за различните играчи.
Много ме подразни това, ама много. Георги правилно си купи имунитета, но за съжаление Продукцията с цената го извади от сериозните претенденти за нещо повече през финалната седмица.

Вървим със страшна сила към вариант Б от моята прогноза от вторник. Единствено ще зависи от Алексио довечера, който ще може да пусне коша, за да си осигури един от "ангелите" за противник. Но в интерес на истината, не вярвам да го направи нарочно.

Интересно кой ще е драматичния финал преди финала този сезон.

През Първи сезон беше Стефания срещу Веско, като Стефания почти го победи.
През Втори сезон беше Тодор срещу Чудомир в чудовищно тежка физическа игра.
През Трети сезон беше Андрей срещу Морунов, в игра, от която имаше много какво да се желае предвид качествата и на двамата играчи.

През Четвърти ?
вариант А - Фифо - Гого
вариант Б - Гого - Алекса
вариант В - Гого - Генчо
вариант Г - Гого - Георги

Не знам на кой да заложа все още. Но вариант А ще е наслада за очите.

# 1 971
  • софия
Сега разбрахме как Елица се е докарала до това състояние. По цял ден да слушаш с какъв мъж живееш, колко е достоен и как няма да предаде женичката до себе си... Е как няма да се скъсваш от рев и  да се молиш да дойде и да те спаси. Като ги гледам трите му обожателки, разбирам колко Елица е била обрана в емоциите си.

Ако ММ си „удря топките на масата“ като Алекса, досега да сме останали без приятели.
И без маса.🤣
  Жорката изобщо не го виждам да е постъпил недостойно. Истински му се радвам на това момче. Без да влиза в кудкудякането кой е по по най през цялата игра, без да я взима навътре си влезе във финалната седмица. Абсолютен непукист. А и успя да си изиграе играта до тук на макс. Папка, малко се на@ра, намери любовта, намери приятели и е на финал. Някой даде предположение, че ще се залепи за Джафа. За мен е абсурд. Постоянно пуска вметки в играта, колко и се възхищава и всеки път умирам от смях. Виждам го с Гого и Фифо. Джаф не я виждам с кой ще спретне коалиция в обединеното. Яко ще и запари под краката. Обаче се радвам, че добута до там. Сега ще лъсне колко голям стратег е сред наистина силни личности, а не заобиколена от малки, жълти патета.

# 1 972
Според мен Георги не е точно непукист, напротив много добре знае какво се случва още от началото просто не е показвал на другите, а и не е бил интересен за продукцията и не ни го даваха, докато не настана драмата с Фейгин.Последните епизоди се видя, че момчето си има глава на раменете, мисли, действа и си прави нещата както според него е правилно и се е ориентирал доста добре в ситуацията.Единствено със Зорито има грешен избор той.
Аз също много му се радвам на Георги, харесва ми.

Значи ако Виктория, Алексио и Джафата влязат в обединеното племе ще гледаме голям цирк.Пуканките да си приготвим, викам аз.

# 1 973
  • София
Аз от снощния епизод съм искрено възмутена от Зорница.
Вярно е, че подигравателното отношение на Генчо и сие я отблъснаха и тя страдаше, че я определят като ... хм не толкова интелектуална да кажем Laughing, но ако някой истински е пазил някой друг, това беше Георги, който до сега не даде косъм да падне от главата на Зорница. Ако не се лъжа /някой да ме поправи, ако не е така/, преди последните съвети Генчо беше наточил ножа и грошовете, за да я изпрати на Арената, Георги не даде. И през цялото време Георги нито веднъж не си позволи да я обиди /по принцип не съм чула той да обижда някой изобщо/, но в частност към Зорница винаги е бил лоялен.
А тя? Ех, Зори, Зори...
При Гошето единствено ме смущава решението с храната, иначе ми е много симпатичен, честен, открит. Снощи защити Генчо много категорично, което му прави чест. Дори Алекса не можа/или предпочете да не каже нищо.
Ще стискам палци и за Гошето следващата седмица.

На мен Алекса след съвета ми се видя леко разтревожен. Според мен усеща, че ситуацията при жълтите се е променила и номинирана няма да е Мани, а някой от мъжете. Усеща ги той тези работи, ясна му е Жълтата госпожа Laughing
Притеснен е човека разбираемо, Филип и Гого са му най-силните опоненти, но истината е, че нямаше полезен ход за него снощи. Трябваше да поеме риска и го направи. Може да е всякакъв, но смелост не му липсва. Конкретно на снощния съвет спаси жените от номинация /и те го оценяват/, ако има следващ съвет вече  ще трябва да избира. Аз смятам, че ако се стигне до втори червен съвет, номинирана ще е Виктория и Алекса ще извади брадвата. От трите Виктория е номер 1 за него, каза го в прав текст, Мира и Зори знаят това.
Ако има жълт съвет, номиниран ще е Гого и Главнокомандващата радостно ще потрива ръце, докато двама от основните претенденти се избиват на Арената.

# 1 974
Кроул, но понеже иска да гледа накъде плува и докъде е стигнал си вади главата напред. Става, защото плуват къси разстояния.
Цял сезон се чудя... някой дали може да ми обясни стила на плуване на Георги?

Защото - окей - той е най-бързият плувец, спор няма. Но това дали е отчасти и заради особената му техника или въпреки нея? Значи, той плува нещо като кроул. Ама не съвсем. Поне моето лаишко разбиране е, че кроул се плува симетрично с двете ръце. А на Георги втората ръка загребва почти веднага след първата. Неговият асиметричен кроул дори заприличва на бътерфлай на моменти, защото двете ръце загребват толкова скоро една след друга, че все едно прави директно загребване с двете ръце едновременно.
Георги плува кроул в предаването. Иначе е делфинист. Плуването му изглежда така, защото едната му ръка е по-силна от другата и затова се получава това "подскачане". Едната ръка загребва по-силно и го изхвърля напред, другата по-слабо. Фифо също плува кроул, но при него силата на загребване е еднаква с двете ръце и затова се получава плавно. Той май по принцип плува бруст на състезания.
Много благодаря и за двете пояснения. Да, явно едната ръка му е по-силна и също този ритъм му позволява гледане напред, без много бавене (без да е изцяло плуване над вода, което доста често се прави, но е по-бавно). На мен понякога ми идва по-удобно да плувам така малко асинхронно, защото едната ръка ми е по-силна, но никога нямаше да ми хрумне, че това може да е добро решение. Смятах, че е по-важно да има равномерност на двете движения, макар и с по-слаба ръка.

# 1 975
Изключително долно е, една и съща стока да има различна цена за различните играчи.
Много ме подразни това, ама много.
Ей това е нещото, което ще ме откаже да гледам друг сезон. Гледам за първи път този, никой нищо не обяснява. Правила няма, нека да има възможност за интересни обрати и хипиринфлоция, ама нека и това да не зависи от продукцията, ами от късмет. Ясни правила - теглене на жребий кой да наминира пръв, втори, трети и кой първи да питат иска ли да ползва грошове или не. От седмица едикоя си хвърлят зарче, ако е 1 - 10% инфлация, ако е 6 - 60% примерно. Не е нужно да се случва и пред камери дори, просто да се знае, че има някакъв механизъм и примерно тези клипчета да ги качват някъде и това е. И ясни правила за "изказването", как така заблудата с Вики капитан мина, а Генчовият розговор с Жени трябваше да е публичен така, че Жоро да обере негативите?

# 1 976
  • софия
Според мен Георги не е точно непукист, напротив много добре знае какво се случва още от началото просто не е показвал на другите, а и не е бил интересен за продукцията и не ни го даваха, докато не настана драмата с Фейгин.Последните епизоди се видя, че момчето си има глава на раменете, мисли, действа и си прави нещата както според него е правилно и се е ориентирал доста добре в ситуацията.Единствено със Зорито има грешен избор той.

Значи ако Виктория, Алексио и Джафата влязат в обединеното племе ще гледаме голям цирк.Пуканките да си приготвим, викам аз.
Ооо, изобщо не е глупав. Много е наясно изначално и има добро наблюдение какво става, точно защото не му пука и успява да види играта от всички страни без да се разсейва в незначителните неща. Та в този смисъл използвах непукист.
 Иначе, кафето го сервирах и те чака. Сила и безсмъртие ти пожелавам днес в твоите игри на волята с децата. И нека по изобретателната страна победи!😃

# 1 977

И без маса.🤣
  Жорката изобщо не го виждам да е постъпил недостойно. Истински му се радвам на това момче. Без да влиза в кудкудякането кой е по по най през цялата игра, без да я взима навътре си влезе във финалната седмица. Абсолютен непукист. А и успя да си изиграе играта до тук на макс. Папка, малко се на@ра, намери любовта, намери приятели и е на финал. Някой даде предположение, че ще се залепи за Джафа. За мен е абсурд. Постоянно пуска вметки в играта, колко и се възхищава и всеки път умирам от смях. Виждам го с Гого и Фифо. Джаф не я виждам с кой ще спретне коалиция в обединеното. Яко ще и запари под краката. Обаче се радвам, че добута до там. Сега ще лъсне колко голям стратег е сред наистина силни личности, а не заобиколена от малки, жълти патета.
На Жорката, изобщо не мога да се възхитя. По принцип "непукиститите" са ми едни от най-неприятните персонажи и в игрите и в живота. Дано е научил нещо от постъпките си. А дано, ама надали. Красиво силно момче. Малко характер и щях да съм от другата страна. Но за съжаление нищо друго не видях. Интелект, красота  физика те са даденост. Характер и постъпки, обаче те са само твоя заслуга. Simple Smile

# 1 978
Скрит текст:

Ооо, изобщо не е глупав. Много е наясно изначално и има добро наблюдение какво става, точно защото не му пука и успява да види играта от всички страни без да се разсейва в незначителните неща. Та в този смисъл използвах непукист.
 Иначе, кафето го сервирах и те чака. Сила и безсмъртие ти пожелавам днес в твоите игри на волята с децата. И нека по изобретателната страна победи!😃

Да, казано по този начин е точно това което мисля.

# 1 979
По принцип, извън контекста, постъпката на Алекса е тъкмо туй, което трябва да се направи. Но ние се зарибихме да следим епизод по епизод и, щем не щем, събираме 2 и 2 и то не е сложно да се види в контекста на драматургията. Главният герой, поставн в трудна ситуация, дава урок по чест и кавалерство.
А Жорето.... с храна в чинията и топки не на масата, къде е тръгнал...
И като няма ясни правила, еднакви за всички, и като няма и безпристрастно отношение към играчите, а се вижда явно бутане на едни и подигравка с други... не е готино. Все пак, тези игри имат друга аудитория, не е индийски сериал.

Общи условия

Активация на акаунт