💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 134 671
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 1 245
Тъй като предполагах изхода от битката, на базата на побутването или протекцията от страна на продукцията, както и от коментарите в темата, тази вечер се опитах да гледам и слушам по-внимателно всичко - състезанието, коментарите на.... /сори, избяга ми името/, и особено реакциите и изражението на Джаферович. Ами, честно казано, за пръв път изпитах особено усещане в стомаха си /да не използвам точната дума за това/. Ами 100 пъти /преувеличено, де/, чух "жената-чудо" - ами аз смятам, че много от състезателите в този формат могат да се нарекат също "чудо" - Жоро, с неговото плуване, Гого, с всичките му умения, Филип, Алекса /макар че не ми е фаворит/ също. На физическите битки много от жените се справяха повече от успешно, поне на някои от тях. Джаферович, освен че има добри умения с плуването, за другите силови игри не е на върха. Не отричам воденето на "слепите", уменията в пъзелите - но това може да са собствени такива, или пък специално е подготвена за принципа на подреждането й.

Не съм убедена, че думите спрямо нея бяха на 100% негови или подсказани, но кой знае. Подразни ме и това, че каза как сина й ......бла-бла да чуе "готова съм". А как ще му обясни, че предпочете 30 или 50 гроша /не чух/, вместо да вземе 1 кг. месо на ден за племето си, на което уж държи и ядат само боб, леща и картофи. Има достойни и недостойни решения, но все някога може да бъдеш отговорен и понесеш последствията си пред някого, който и да е той.

Това, че е манипулативна - не мога да кажа дали е минус или плюс - има такива хора, срещаме ги много често в живота си. "Девойките" от племето й, или са без достатъчно житейски опит, дали им липсва смелост, дали предполагат, че тя е "звездата" на продукцията и е по-добре да бъдат с нея, или просто имат физическа сила и умения и до тук като мислене, не знам.

За мен, тя е една жена, вече не толкова млада, с добри, но вече с не големи  физически умения, просто "осребряваща" и носеща се на гребена на вълната покрай съпруга си и най-вече с подкрепата на продукцията.

# 1 246
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не питах, за да “се разбираме“.
Всъщност, репликата за Филип не беше към мен, но и аз се зачудих защо след като се пита за един участник, не се отговаря с аргумент за същия участник, а се вадят кофи с “помия“ /метафора/, от десет кладенеца, за...друг участник, за да се “защити“ първия. На когото симпатизираме, естествено. При все, че нещата не са релевантни за мен, а и аз разбрах, че се визират не снимките на конкурса за Плеймейт или там каквото и да било друго, а едни други, още по-предходни, и далеч по-...пикантни, които се размятат в нета от години. На Евгения. И които определено не са от конкурс.
Иначе да, всякакви участия на когото и да било където и да било преди да участва тук не би следвало да са коректив за представянето му в точно този формат. За мен не са били, и няма да бъдат.

И естествено, че знам за кои снимки става въпрос /това “къде да се намерят“ не съм го казвала, но ето, че ти знаеш, че аз знам къде да се търсят снимки на Фифо/, дори съм си ги свалила и си ги имам на флашка, че не се знае лаптопа нещо да не стане с него.....
Така де, ама вие защо биете негрите.....
Интересно е как моето мнение се класифицира с whataboutism, но и умишлено се избягва смисълът, макар да е уловен. Снимките са използвани като аргумент затова, че е допустимо Жени да бъде класифицирана като предмет, което аз не разбирам как точно е релеванто и няма нищо общо със симпатии или не
Щях да използвам нея като пример, ако бе казано същото за Филип.
Скрит текст:
И не, не попитах "а вие защо..." тъй като не промених фокуса и ситуацията с коренно различна, а използвах възможно най-близкия еквивалент, тъй като очевидно същата логика не важи за другият участник. И беше използван Филип, защото е единственият, за когото аз знам да е имал такива сесии. Не го възприемам като "помия", защото аз не критикувам или изказвам оценка спрямо самият него на базата на тези снимки, просто задавам въпрос. И отговора го получих.
Категорична съм, че нямаше да го направиш.
Пристрастността винаги пречи за обективността.
Дано наистина потребителката ти е отговорила, че аз не проследих “разговора“, ако е имало такъв.
Но се съмнявам, въпросът ти не предполагаше отговор, аз и затова се намесих. Blush
Затова и приключвам, че няма и смисъл повече. Лека нощ.

Ми не ми е честно, просто не ми е честно!
Мъжа ми преди време ме пита Женя да не би да е плащала нещо на продукцията. Вече и аз почвам да мисля така.
Какъвто и "стратег" да е Женя ( въпреки , че мисля като Неделчо, че не е толкова добра , а просто другите жълти не бяха) - да седиш на скамейката през повечето от племенните битки и да се пускаш само на пъзели докато другите се изтрепаха; да не иде на една елиминационна битка - ми не съм съгласна. Това не е Сървайвър - стига вече!

Бих се съгласила да победи единствено ако излезнат накрая двамата с мъжа й и обещаят публично да спрат да никнат като гъби от всяко риалити! Да си инфлуенсват в Инстаграма  и на който им се търпи да си ги търпи. Няма лошо - всеки е длъжен да се грижи за прехраната си. Единствено искам да си ми оставят избора дали да ги гледам и следвам или не. А не отначало като я видя, че влиза да се чудя дали да не гледам конкурентното предаване.

Аз наистина почвам да се чудя дали да не викам за нея да победи , че да не дойде и мъжа й догодина да пробва и той. Като нищо ще го пусне ако не тази година догодина.
Честност и този формат са две съвсем противоположни не само по смисъл понятия. Не търси честност тук, спасението е да го гледаш като сериал без да влагаш лични емоции.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 00:49 от Merri_An

# 1 247
Ако не бях успял да изгледам днес 4-5 битки на "The Box 2022" щях да кажа, че битката е добра, все пак с няколко компонента, но...като изключим пъзела, във всички други компоненти издъшаме все още. Май много се разглезих с това, че почвах да гледам от последния сезон към първия на оригинала.
ПП:Тая година ми липсва Хандбал прашката.

# 1 248
Гледам реката е започнала да се връща в коритото си лека-полека.

Според мен между победата и загубата в играта за Жени имаше не повече от половин минута максимум. Според мен толкова време му трябваше на Генчо да си нареди пъзела.

Имаше две минути и 45 сек преднина. Не е толкова малко реално погледнато. И имаше пълните шансове да победи Жени в тази елиминация. Но Жени не се предаде и се пребори в крайна сметка за оставането си.

# 1 249
Наистина е спасение да го гледаш като сериал, без да влагаш лични емоции.
Но аз, и много други хора, просто не можем. Като  гледам тези прекрасни момчета - Гого, Фифо, Лефтеров, Чакалов, Генчо, отпадат един по един, а в играта още са безлични, подмазващи се, глупави създания....за мазното зло да не говорим....и направо побеснявам. Rage

# 1 250
  • Брюксел / София
Погледнах във фейса коментарите: ужас някакъв е, попиляват я Джеферович. Наистина заслужава ли си?!
Някой беше питал защо не сме имали подобно отношение към Гого на играта му с Лефтеров. Значи Гого “направи” елиминационната с Лефтеров да изглежда лесна и като за него, но това беше само и единствено благодарение на качествата му. Когато Димо каза, че кобилицата тежи 90 кг, а Гого тежи 65 кг, аз хлъцнах защото Гого я носеше с такава лекота сякаш тежи 5 кг. Освен това през цялата игра Гого помагаше на Лефтеров, държеше се човешки преди, по време на играта и след нея. И Гого не беше виновен, че реквизита на продукцията е треторазряден - да бяха закрепили макарата за дъските, а не Лефтеров да се гмурка сто пъти да я търси и да губи време след като тя падна във водата…
И последно: в джеферович дразни арогантността, самочувствието без покритие, самомнението, че е нещо повече от другите без да е показала завидни качества на нищо, може би единствено добра памет в играта с цветовете на плочките. И драгият зрител се дразни, че продукцията подпира подобен играч, когато в сезона има участници като Гого, фифо, Георги, Алекса, Генчо, Валери, Михаела…

# 1 251

Според мен между победата и загубата в играта за Жени имаше не повече от половин минута максимум. Според мен толкова време му трябваше на Генчо да си нареди пъзела.

Имаше две минути и 45 сек преднина. Не е толкова малко реално погледнато. И имаше пълните шансове да победи Жени в тази елиминация. Но Жени не се предаде и се пребори в крайна сметка за оставането си.

Жени не се предаде... да минава трасе за по минута и половина! Моля Ви се, много занижени изисквания към нея за залога, който се разиграва. На пъзела редеше като картечница, Генчо нямаше никакъв шанс.

# 1 252
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Значи аз много ще се радвам, ако действително Георги си купи двоен имунитет, обаче няма да забравя как продукцията отказа такъв на Генчо, когато поиска. А този отказ си беше реално вмешателство на продукцията в играта - препятстване на ходове, които щяха да променят доста неща.

# 1 253
Голяма глупост щеше да е да вземе месото, дори и на по-ранен етап от играта. Те са отколко, 3 или 4, седмици на резиденцията, загубих им вече сметката, до вчера са се тъпкали колкото искат и с каквото искат, така че нищо няма да им стане да ядат 5 дена картофи, боб, леща и ориз. За всеки нормален човек това би било нормална храна. Как ли пък не, ще им носи пилета, дни преди обединеното племе, вместо да вземе грошове. Да не забравяме, че Жени беше първата, на която предложиха сабите и тогава тя ги отказа. Тогава беше моментът за облаги за племето, не сега.

# 1 254
  • SF
Не мисля, че играта беше подбрана като за Жени. Ако искаха да си гарантират победата й, да й бяха дали нещо с плуване и пъзел.

# 1 255
Скрит текст:

Жени не се предаде... да минава трасе за по минута и половина! Моля Ви се, много занижени изисквания към нея за залога, който се разиграва. На пъзела редеше като картечница, Генчо нямаше никакъв шанс.
Изискванията бяха еднакви и за двамата на терена.

# 1 256
Скрит текст:

Изискванията бяха еднакви и за двамата на терена.

Но такива, че решаващи да са уменията за редене на пъзела, където е предимството на Джаферович. Трасето беше с нищожно значение, където е предимството на леля Гена. Все едно да дадете на птица и заек състезание с два компонента: 1. бягане 10 метра; 2. летене 100 метра. образно казано Simple Smile

# 1 257
Скрит текст:
Аз статиите съм ги видяла, но не виждам те какво общо имат с въпроса, който зададох. И който беше реплика на този пост
Скрит текст:
Джаф какво мрънка, че мъжете я приемат като 'просто една жена', а не конкурент? Първо, че е лъжа. Второ, ако не искаш да гледат на теб като на 'предмет' ... ами недей да се снимаш гола!
С какво снимките на Жени от преди 15 години са по-различни от снимките на Фифо, които няколко пъти бяха пускани тук?
Та да питам, къде са голите снимки на Филип? И второ, какво общо има Филип с това, за което говори съфорумката, та се намесва и той като някакъв аругмент, вероятно оправдателен? Нещо от рода на “ама вие защо биете негрите“? Хората говорят за Евгения, аргументите в защита са “Ама той и Филип така...“:joy:
Да, искам да разбера каква е разликата и защо снимките на Жени, които са правени със същата цел дават правото на когото и да било да я третира предмет. И ако е така, дали и за Филип важи, тъй като той е взел участие в абсолютно еквивалентен конкурс. Релевантността на тези снимки към участието, на когото и да е във формата ми убегна.

Щом знаеш за кои снимки става дума и къде да се намерят, съмнения, че сме се разбрали нямам.
[/spoiler]

Опа, пуснах бомбата с коментара за голите снимки на Жени и си бих шута за малко, то какво станало. Mushama, ще ти обясня разликата когато Фифо започне да мрънка, че жените не го приемат за достойна конкуренция САМО, защото е мъж. Защото Джаф така прави, извърта нещата, че момчетата не я уважават само, защото е жена.

Иначе защо го написах за нея - защото такива снимки водят до 'objectifying' и това го знае всеки човек (вече дали е редно да е така или не е съвсем друга тема). Няма как хем да плачеш, че мъжете не те смятат за равна, хем доброволно да се докарваш до роля на 'предмет'. Да припомня Марешка от първи сезон, която искаше да заяви свободата си като позира гола. Заяви, ама друго, не свобода...

Абсолютно необективно е да нарича мъжете сексисти и тя самата го знае много добре. Всичко идва от това, че момчетата влизат за да играят играта по съвсем различен начин от Жени. Гого дори във визитката си го каза - искам да направим едни честни игри. Нормално е да има дразнене между Джаф и Гого/Фифо, но при мъжете това се изразява в ядосване, че нямат шанс за честни битки и провокации под форма на коментари как жълтите жени не ги бива, а при нея в умишлено създаване на грешен образ за тях. 

И нещо друго - наистина ли толкова хора си мислите, че някой тук мрази Жени, защото е Жени? Дразним се на грозното ѝ побутване от продукцията. Ако по този начин бутаха Гого пак щяхме да се дразним, защото не е честно и на никой не му се гледат такива сценарии. Жени си е една нагла и груба женица, която ако не беше бутана да е отпаднала вече и да сме я забравили.

# 1 258
Не, че нещо, но Жени е на 33 години. Just saying. 😁

За мен, тя е една жена, вече не толкова млада, с добри, но вече с не големи  физически умения, просто "осребряваща" и носеща се на гребена на вълната покрай съпруга си и най-вече с подкрепата на продукцията.

# 1 259
  • софия
И малко, като в небрано лозе, но да си кажа, че покрай епизода изпуснах момента. Надкаст с Лефтеров е много добър. Заслугата е и на тримата. Много се смях с тях, успяха да отпуснат Митака и се получи чудесно. Бен,Дяволче, особен интерес е предизвикала в доста участници една статистика за броя на синхроните. Мисля, че не беше ваша, но ви хвърлиха ръкавица.
 Някой се вълнуваше дали Гената чете тук Чете, издадоха го без да искат.🤣

Общи условия

Активация на акаунт