💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 132 021
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 2 040
Алекса непрекъснато се опитва да внуши, че пази и защитава жените, а в действителност се изкачи по главите на всички жени в сезона, за да стигне на финал.

# 2 041
Сексизмът на Филип, който обаче не съществува, а е перфектно изманипулирано от Джаферович, когато не се свири на нейната гайда..
Е именно де, коментарът ми за сексизма беше ироничен и по-скоро натъртих на "секси"-то, хаха Wink

# 2 042
# 2 043
Тази седмица двама човека ли ще отпаднат? Не съм гледала предните сезони, но предполагам, че трябва да са четна бройка в обедининето племе.

Дано са двама и дано са червени!
Всички говорят за топ 8, но в момента след отпадането на Генчо, са 10. Трябва да отпаднат двама сега или пък в понеделник на битката да отпадне един директно, но по-вероятно ще е първото, защото топ 8 се наричат финалисти, а Георги вече е провъзгласен за такъв.
Явно тази седмица ще има така дългоочакваното отпадане на секундант.

# 2 044
Може ли играча да откаже да е секундант , ако го изберат ?

# 2 045
  • София
Няма никакво правило за топ 8.
В сезоните досега е различно.
Може да се спи и на диван в ''хола'' Дори и на пода. Те на какво спят на реката или обиталището, не на легла...
А и то във финалната седмица тези 8 човека веднага започва да намаляват със скоростта на светлината.
Така че за мен този довод за осемте финалисти издиша отвсякъде.
И да, могат да направят игра в понеделник преди официалното сливане или веднага след него, все тая и един да отпадне на място и да отидат 8 човека в резиденцията.

# 2 046
Сексизмът си е там, както и при повечето българи, и мъже и жени, които прислугват около тях. Просто Фифо не е изключение. Сексист не е някой женомразец, криещ се в храстите с нож в ръка. Сексизмът е често срещан. Просто Фифо не си мири думите и беше лесна мишена за Жени, а и за сценаристите.

За мен най-сексисткият момент, на който предаването не обърна внимание беше как Елица, имаща щастието да е женена за "най-големият кавалер и антисексист" използваше "жена" като обидна дума и всички дружно пригласяха.

Тъй че Фифо е сексист, но може и да се окаже, че над половината участници са по-големи сексисти от него. Просто той не си мери думите.

# 2 047
И аз това исках да попитам Thinking

# 2 048
  • София

Да, разбира се.
Гого как отказа на Мани?

# 2 049
Снощи освен Алекса и Гого ,Георги също  беше се пуснал по слип.Явно мислят ,че това е печелившия дрескод Swimmer ,за Зори е ясно ,тя освен прашки друго няма значение Wear Bikini
Алекса може да е всякакъв,но си е играч и както Джафи знае как да я играе тази игра .Освен ,че две племена го слушаха и играха със него ,той винаги се хвърляше в номинационни ,капитански и тем подобни битки .Не е бил мишка ,не се е крил ,заслужава си  според мен .Гената ,само с партийни речи и шушу -мушу ,никаква коалиция стабилна не заформи ,сал един Пух и Жоро .Ами няма начин да остане .
Да номинират Мирослава ,ако паднат Червените днес и да се маха ,слаба е за тази игра .Зори и тя да се маха .Ако може и двете заедно под ръчичка .При сливането другата седмица ,очаквам Жени със жените от Безстрашни да се коалира с Алекса и жените от Непобедими.Той Алекса един път вече игра този филм с гоненето на силен играч като Гайтанов,сега ще трябва с дамската коалиция да стрелят срещу Фифо и Гого .

# 2 050

Да, разбира се.
Гого как отказа на Мани?

Е,тя офицялно все още не го беше  посочила.Колебаеше се.

# 2 051
На пръв поглед хода на Алекса беше супер достоен - удържа си на думата, не номинира коалицията си, мъжкар смелчага. Обаче имаше назад едно много хубаво мнение (мисля на novak2002), че това е част от драматургията и сценария и затова не можем да му повярваме на Алекса.
В този ред на мисли след снощната шега с Гого срещу Алекса и Фифо срещу Вики мисля, че продукцията ще опази за пореден път и Алекса и Джафа - на него ще му се падне лесен противник жена за драма, сълзи, сополи и още 100 гроша, а Джафа ще си запази нейните до обединението. И подозирам, че и Мира и Зори ще изгърмят в петък - достатъчно ги гледахме.
Да видим довечера де.

# 2 052
  • София
Да, така беше, но според мен може, това не е номинация все пак. Отиваш по желание. Но не сме и имали такъв казус засега във формата.

# 2 053

Да, разбира се.
Гого как отказа на Мани?
Той и намекна , че няма да играе на мах за нея и не иска да е секундат, за това и тя не го избра. Ако обаче посочи даден човек, може ли той да откаже и продукцията да се съгласи с това. В този случай , ако всички отказват, без секундант ли отиваш ?

# 2 054
Сексизмът си е там, както и при повечето българи, и мъже и жени, които прислугват около тях. Просто Фифо не е изключение. Сексист не е някой женомразец, криещ се в храстите с нож в ръка. Сексизмът е често срещан. Просто Фифо не си мири думите и беше лесна мишена за Жени, а и за сценаристите.

За мен най-сексисткият момент, на който предаването не обърна внимание беше как Елица, имаща щастието да е женена за "най-големият кавалер и антисексист" използваше "жена" като обидна дума и всички дружно пригласяха.

Тъй че Фифо е сексист, но може и да се окаже, че над половината участници са по-големи сексисти от него. Просто той не си мери думите.
Е, то ако се хванем да нищим всеки нюанс на тази дума, то тогава всеки е сексист. И голяма част от жените са сексисти. Аз съм сексистка, защото считам, че определени неща ги правя по-добре от мъжете, сексистка съм и защото има работи, които аз за нищо на света няма да подхвана да правя, а ще ги пробутам на някой мъж. Същото е и в отношенията възрастни-деца (не знам това как се нарича - възрастсизъм ли, как?) - едни неща са приоритет, задължения или просто се отдават повече на едните, други неща - на другите. За сексизма на Евгения дума не трябва да отварям тогава, защото в игрите чувам само Фифо, направи това, Гого, направи онова, Лефтеров, защо не спаси Мирела... Какво стана с равенството в тези случаи? И що не се хване тя да държи коша довечера?
Така че боравенето с понятия като "сексизъм", "расизъм", "възрастизъм" и пр. по принцип не би трябвало да е с такъв широк размах и с толкова лека ръка както ние си позволяваме тук, ама приемам, че ние го правим повече на шега. Иначе ако задълбаем... то е толкова относително, границата между това дали ги има или не е толкова тънка и субективна, че... Оф, изморих се да мисля, предпочитам само да си седя, както е казал великият Мечо Пух Grinning

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 14:23 от Мила Атова

Общи условия

Активация на акаунт