Отговори
# 525
Алекс, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet

Това изречение е от йозета - "Йекта и Йомер измислят как да използват ситуацията в своя полза, след като вината на младоженеца е вече очевидна." Не разбрах как използваха ситуацията, вероятно предстои да видим.

# 526
  • Кърджали
Йекта се опита да очерни репутацията  на Ългаз, Парс и Рафет казвайки на Гюлчин (снахата убила булката) че Салим ще бъде пуснат от властите, а тя ще бъде пожертвана да влезе в затвора. Знаеше че тя няма да замълчи и ще.го каже пред медиите. Както и стана и това принуди Парс да мисли  тази акция с мнимия Салим. Знаем, Йекта си е поставил за цел да срине ако не кариерите (това не му се удава засега), то поне репутациите и имената им.
Сега като се разбере че Салим е убит, Йекта може да завърти още един тур от неговите скандали и номера

# 527
Алекс, Flowers Hibiscus
Понеже това е тяхна постоянна цел, все с временни резутати, мислите ми бяха в друга посока - материална. Разбра се, че зетят и баща му са доста богати и се чудих дали оттам няма да изскочи заек. Имаха подобни планове за имотите на Халюк.
Интересно какво е замислила Джейлин със запознанството с Йомер. Дали нещо не е събудило подозренията ѝ - щом работи с Йекта вече знае що за стока е.

Филмът на Нетфликс с Аслъ и Каан Урганджъоолу "Ти продължавай да живееш - Sen Yaşamaya Bak"

ще има втора част, ще я снимат през лятото, но в главната женска роля ще е Дениз Байсал. Сценарист и на втората част ще е Хакан Бономо.

# 528
  • Кърджали
За продължението на "Продължавай да живееш" се писа че са предложили роля на Дениз Байссл, но все още не е отговорила.
Аз като че ли не виждам да му е нужно продължение на филма, ама кой ме пита. Има време (уж ще се снима лятото), дано изберат подходяща партньорка.
И така.
🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥
Присъда, еп 54
Бг превод: Александра
В  Телеграм: https:-spam302-/prisyda/303
Във ВК: https://vk.com/wall609002571_694
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/54.mp4-JX7a27sAmeWlVouD

🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥

Присъда еп 55
Озет:
"Само с една крачка може да се премине от най-доброто към най-лошото"
Тогаз полага огромни усилия за да открие Дефне възможно най-скоро. А времето все повече намалява.
Всички около него, и най-вече Джейлин, му помагат със всички сили. Най накрая ще открият голяма улика. Смъртта на Салим и Ръдван е сринало  всички правила. Резултатът от импулсивното решение на Парс  го води бързо към голям срив.
От друга страна критичното състояние на Метин продължава. А Чънар се съмнява в решенията на брат си. Йекта и Йомер се намесват в случая като адвокати на страната на младоженеца, Йомер няма търпение да изиграе един голям коз. Този ход, който може да донесе преразпределение на лагерите среща неочаквана реакция от Джейлин.
Ългаз и Джейлин, които заради случая, който заплаши всички членове на семействата им, въпреки проблемите между тях двамата, работят заедно за решението му. Но сега стоят на кръстопът. Трябва да вземат решение относно развода си

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 14:46 от Aлекcандрa

# 529
Алекс, благодаря за йозета и снимките! Flowers Bouquet Хайде да спрат да се "развеждат" и да ни държат в напрежение, достатъчно са ни Йекта и Йомер, проблемите с двете убийства - на Салим и Ръдван.

На мен идеята за втора част на филма ми харесва. Освен че ще гледам отново Каан, "Ти продължавай да живееш" е послание не само към Фърат и Джан. Мелиса също ще е жива - тя ги свърза и двамата заедно ще съхранят спомените, всички прекрасни мигове с нея ще изпълват с топлина и обич дните в които вече няма да я има.

Вероятно новата героиня ще е жената с която ще създадат семейство - майка за Джан, която ще го погали и прегърне и която ще намали чувството за загуба, ще му даде обич, а чрез детето ще опознае Мелиса. Може да има заснети сцени с Аслъ, които да ни покажат в ретроспекция /ако още при създаването на първата част са мислили за втора/. На Фърат няма да му е лесно сам да се справи и с болката от загубата, и с ролята му на баща - без подкрепата на жена, която да върне слънцето в живота им - от играта на думи от края на филма - тъмнина - слънце, смърт - живот.

Английското заглавие е "In Good Hands - В добри ръце" - какво по - хубаво от това добрите ръце да са четири, даже в ролята да не е Дениз Байсал, а друга актриса. На нейно място бих приела веднага, без да се замисля. Филмът е един от най - успешните на Нетфликс.

Още снимки от еп. 55.

# 530
  • Кърджали

Присъда, еп 55 фр 2
Бг превод: Александра
В  Телеграм: https:-spam302-/prisyda/305
Във ВК: https://vk.com/wall609002571_701
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/55-2-TnnCyiFGeEzTWH2S

За днес серия, озет и фраг - на това се вика ползотворен ден.
Има и лоша новина, слагам я в скрит текст,че е спойлер
Скрит текст:
Според Бирсен Алтунташ и Мехмет Йълмаз Ак ще се сбогува със сериала.
От една страна много се ядосвам на такива спойлери, защото убиват всяка изненада в серията. Предварително като знаехме че Ийит Калкаван напуска, не успях да се шокирам от смъртта на Ръдван защото цяла серия това чаках.
От друга страна ме плаши,че Сема ще вземе да убие и Ългаз наистина. Един вид - да няма неразбрали че няма да има трети сезон.]Според Бирсен Алтунташ и Мехмет Йълмаз Ак ще се сбогува със сериала.
От една страна много се ядосвам на такива спойлери, защото убиват всяка изненада в серията. Предварително като знаехме че Ийит Калкаван напуска, не успях да се шокирам от смъртта на Ръдван защото цяла серия това чаках.
От друга страна ме плаши,че Сема ще вземе да убие и Ългаз наистина. Един вид - да няма неразбрали че няма да има трети сезон.

Клипът със снимки

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 17:25 от Aлекcандрa

# 531
Това открих от фейсбук групите. Вярно ли да е?

СПОЙЛЕР КЪМ СЕРИАЛА "ПРИСЪДА"❗
Мехмет Йълмаз Ак, който изпълнява ролята на Парс, ще напусне сериала. Засега не е известно кога ще стане това.

# 532
  • Кърджали
Да, това изтече  днес....
И ми скапа настроението.
Досега трябваше боб да хвърляме някой от героите напуска ли, оцелява ли, сега вече втори път тази Бирсен издава такъв спойлер.... Остави че е грубо разваляне на удоволствието и изненадата, ами е и неуважително към труда на екипа..
Сега цяла серия ще дебна Парс кви ги върши ...
За мен Конниците на Апокалипсиса бяха неприкосновени... Всеки друг бях готова да жертвам, ама не и някой от тях....

# 533
Аз напротив - предпочитам да се подготвя психически. Надявам се с Деря да заминат в друг град, но едва ли... Тя и без друго не е спряла да повтаря, че нещо може да се случи с Парс.

Алекс, благодаря за превода на еп. 54 и за фрагмана! Flowers Bouquet
Не зная от кое повече се разстроих - изглежда Джейлин не е простила на Ългаз. Sad

# 534
  • Кърджали
Джейлин макар и още да е обидена, не е сърдита или не обвинява Ългаз в нищо. Дори когато му каза "не" на извинението му, тя не се отдели и за миг от него, подкрепяше го, стоеше зад гърба му . Нали казваме "не ме слушай какво ти говоря, гледай какво правя "
Но тя наистина вече си е повярвала че между тях, два толкова различни характера (а всъщност толкова еднакви) няма да излезе нищо.
Иначе ако наистина му е сърдита, ако наистина не може да му прости, тези цветя нямаше да са във ваза, а в коша за боклук . И то пред очите му. Не е като да не е способна на това Джейлин.
Миналия сезон всички първи стъпки бяха от Джейлин (нищо че нашият беше предварително навит) - признанието ѝ в любов, идването ѝ в дома му след затвора, пресрещането на караваната и "не мога да без теб".
Сега е ред малко прокурора да се поизпоти. Нищо че сърцето ме боли като го гледам как изглежда като отритнато котенце (Джейлин, ако не го искаш, аз ще го прибера момчето, ще си го пазя като злато). Но ми се иска да вярвам,че Прокурорът ще се бори до последно, като става дума за нея, егото му може и да отстъпва, и накрая там пред съдията и Джейлин да се предаде.
Те не могат да живеят разделени, разделят ли се я ще полудеят, я ще умрат.

# 535
Алекс, Джейлин беше наясно какво ще последва след начина по който помогна на Парла. Изобщо не се заблуждаваше, че руши семейството си.
Съжалявам, но Сема не може да ме накара да равнопоставя двете ситуации /с Парла и с Дефне/ както направи Джейлин пред Ерен.
Сега ключовата дума беше "мафия", но никой не се замисли, че щом са отвлекли дете, нищо няма да ги спре да се отърват от Салим.

# 536
  • Кърджали
Не се сравняват двете ситуации, а усещането.
Джейлин беше в безизходица (говорим за усещане), тя така го усети - все пак Парла е емоционално нестабилна, вече си е посягала на живота, сестра ѝ я заплаши, че ако предаде Парла ще се самоубие и това ще тежи на съвестта си, Гюл я изнудваше, Мердан също си игра със съвестта ѝ повтаряйки ѝ че в затвора Парла или ще се самоубие или ще я убият. А и Парла не уби човек нарочно и хладнокръвно. Но всички възрастни, които трябваше уж да са с акъла си, предпочетоха да вършат глупост след глупост.
Иначе знаем че първоначално реакцията ѝ бе да посегне и да се обади на Ългаз.
Иначе да, знаеше че помагайки на Парла ще загуби него. (Въпреки че Ългаз все пак бе готов да поговори).
Сега търсейки Дефне Ългаз усеща същата безизходица. Да, това дете трябва да се спаси с цената на всичко. Но Ългаз в отчаянието си вижда че понякога правилата може да се заобикалят, да се нарушават дори щом става дума за някой, който ти е много скъп. И докато в случаите в които Джейлин търсеше убиеца на Инджи и след това на баща си, и когато ставаше въпрос за Парла, Джвйлин се срещаше със стената "правилата и законите" (които все пак Ългаз понякога заобикаляше заради нея,но по-често изнасяше лекции какво е правилното). Сега Джвйлинз защото познава това чувство седеше до него като защитна стена, беше до него и като заплаши Йекта, беше до него и като трябваше да вземе решение за Салим, беше до него и след като свидетеля се гръмна. Повтаряше му да мисли за Дефне, а не за това какво ще кажат хората, например. Нито веднъж не му противоречи, нито веднъж не каза жлъчно "а, можело значи да се нарушават правилата".. А на всичкото отгоре сега Ългаз получава цялата подкрепа на полиция и прокуратура за да направи нещо, което съвсем не е по правилата.
Да, ситуацията е различна, но усещането в подобно. И Тогаз едва сега, като се сблъскат челно  разбра през какво е минала Джейлин. Затова преглътна егото си и се извини . Не затова че не ѝ е помогнал, а затова че не я бе разбрал. Че не разбра чувствата ѝ
Иначе никой не си и помисля че ако върне времето назад, Ългаз ще се съгласи да скрие Парла например. Не би го направил. И Джейлин не би позволила да го направи, на нея най-големият ѝ страх е че той може да заприлича на нея и да върви срещу правилата.
Спомняме си и думите на Джейлин когато имаше проблеми с Дерия. Че ѝ е писнало всеки да я поучава, без да вижда себе си. Джейлин беше права в този си изблик и думите си.
Не става въпрос за това кой е прав и кой е крив. И двамата да едновременно прави  и едновременно криви. Но това в момента няма значение. Защото може да си прав и нещастен. Кое би предпочел човек - да е винаги прав, но сам или от време на време да не е прав, но да е щастлив

....
И нещо ново
Изявление от екипа на Присъда след новините,че Мехмет Йълмаз Ак напуска Присъда
"Актьорът ни от Присъда напуска сериала по собствено желание след като е предоставил пред продуцентската компания медицинско удостоверение,че здравословни проблеми пречат на това да продължи работата си в сериала"

# 537
Това открих от фейсбук групите. Вярно ли да е?
Вероятно да, напускал по здравословни причини.

СПОЙЛЕР КЪМ СЕРИАЛА "ПРИСЪДА"❗
Мехмет Йълмаз Ак, който изпълнява ролята на Парс, ще напусне сериала. Засега не е известно кога ще стане това.

# 538
  • Кърджали
Има изявление и от Мехмет Йълмаз Ак по повод напускането му.

# 539
Мехмет е родом от Диярбакър, сигурно има близки пострадали от земетресението. Млад е, на 8 февруари стана на 37 и дано бързо отмине здравословният му проблем. Hands Pray Явно е нещо сериозно, което не търпи отлагане. Ще ми липсва, без него сериалът няма да е същия.

Общи условия

Активация на акаунт