Живот в София?

• 8 988
  • 177
  •   1
Отговори
# 15
Пловдив е вторият по големина град след София. Нещата са подобни. Тук говорим за местене от малък град в голям такъв, в частност в София.

# 16
Аз си харесвам животът тук, но аз съм си от София. За мен плюсовете са повече, имаш възможности за добра работа, развитие, разнообразие, социален живот. Харесва ми пулсът на града.

В мола една продавачка на парфюми тип Акбари взима 1200 чисто плюс бонус продажби. За мен е ниска заплата това, но ако живееш със съквартиранти и си без деца, ще се справяш.
Ако имаш добро образование и знаеш чужд език, ще намериш доста по-добра работа.

Според мен има смисъл да се местиш, ако искаш да се развиваш и да правиш нещо смислено. Продавачка дали в София, или малък град, май е все тая.

# 17
Като цяло стандартът на живот на продавачка няма да е много по-различен. В малкия град ще взема 800 примерно, но ще живее при мама и тате, където ще се справят заедно със сметките и храната. В големия град ще взема 4-500 лв. повече, но ще ги дава за квартира и сметки. Но пък средата е различна. В малкия град разнообразието е да излезе на кафе или "на центъра", в големия си е съвсем различно - кино, музеи, театри, заведения, паркове и т.н.
После и възможностите за децата са в пъти по-големи.....

# 18
Така е, но ако може да работи нещо по-доходоносно, което носи развитие, ще е най-добре.

Освен това аз съм против животът с мама и тате след завършване на училище и не харесвам манталитета “по-хубаво от при мама няма”, но това си е мое лично виждане.

В големия град е по-интересно особено ако си екстровертен, излизания, живот, нови запознанства.

Ако имаш бакалавър, може да запишеш магистратура редовно и да си в общежитие за доста къси пари и паралелно да работиш.

# 19
Така е, подкрепям. Но си е и до човек. Познавам хора, които учиха в София, после се прибраха в провинцията, защото прецениха, че София не е за тях.

# 20
И ние сме от тях.Не ми хареса София и сега не ми харесва за живеене.
Да опита момичето, ако и хареса да остане, ако не и хареса винаги може да се премести другаде.Но да отиде с достатъчно пари, не с 2-3000 и да говори предварително с родителите си, дали ще имат възможност да и помагат финансово докато се устрои.

# 21
Аз съм един от тези хора, които София не е за тях.  
Ходих на заведения, 2-3 интервюта , забележителности, разходки , срщнах се с някой познати, но не.
 Мен ме '' хванаха лудите '' на втората седмица, НО аз съм интроверт и заклет темерут, така че според мен си е и до човек.
Пробвай, но наистина трябва да имаш достатъчно заделени пари, ако имаш и при кого да останеш в началото / както беше при мен / , ще е супер. Пък и , ако не се справяш винаги може да се прибереш.

# 22
Ами напиши си на един лист + и -.
Пробвай да направиш калкулация с колко пари би успяла да живееш и дали можеш да ги взимаш в София.
Ако имаш спестени пари, това ще ти помогне на първо време.
Аз за 6 месеца смених 3 държави. Няма невъзможни неща. Обаче! Имах спестени пари и се прибрах в България за определен период . Не съм търсила работа, защото имах други амбиции. Намерих работата в държавата, която искам и заминах. Но имам спестявания и разчитах на тях.
Ако нямаш те съветвам първо да спестиш и тогава да правиш планове, както и може би да помислиш за Пловдив или просто по-малък град с по-малко разходи.

# 23
Аз също съм интроверт, но София си ми харесва. Може би, защото дойдох на 20 години и ми беше лесно да свикна без ангажименти откъм семейство, деца.....
Ако човек има уреден живот в малкия град, т.е. да изкарва достатъчно пари, за да живее прилично, след един определен момент просто няма смисъл да се мести. Много е по-сложно, когато има вече деца - градини, училища и т.н. Не, че е невъзможно, де....

# 24
Надявам се авторката да не ми се обиди, но сам човек на квартира в София със заплата на продавачка не виждам как би могло да се случи. Само наем на нормално жилище е 600-700 лева в момента, отделно сметките и всички останали разходи. Отделно в началото ще трябва да има немалка заделена сума и място, на което да остане, защото 99.9% от обявите за квартири са фалшиви.
Дори и да смята нещо да учи авторката, то също струва пари и как ще се случи, ако едва успява да изкара месеца?

# 25
Аз също съм интроверт и си ми харесва живота в София, възможностите, разнообразието... Но аз съм си от тук и съм свикнала на тази динамика. Иначе ако и двамата с мъжът ми работехме от вкъщи, щяхме да се преместим някъде другаде, на по-спокойно място.

За мен има смисъл да се местиш тук, ако ще се развиваш - да учиш, да развиваш професия/занаят и т.н.. Но да си пак продавачка, няма смисъл. В по-малък град с малко пари се живее по-добре отколкото в София. Тук, ако си сам и на квартира, за да имаш що-годе приличен стандарт на живот трябва изкарваш минимум едни 2000 лв. на месец.

# 26
Аз мисля, че авторката работи като продавачка, защото няма много възможности в нейния град. Тя не сподели какви умения има, какво е учила. Може да намери по-хубава работа в София, особено ако знае език.

# 27
Права си, но тя каза, че смята да си търси пак такава работа в София и затова получава такива отговори.

# 28
Точно, че не знам какво ще работя. Гледам Джобс и освен ит,сервитьорки и продавачки друго не виждам…
Не искам да съм продавач-консултант, но на база това което се предлага, явно ще е това..

# 29
Точно, че не знам какво ще работя. Гледам Джобс и освен ит,сервитьорки и продавачки друго не виждам…
Не искам да съм продавач-консултант, но на база това което се предлага, явно ще е това..

Защо? Много неща се предлагат.

Език знаеш ли? С какво образование си?

Общи условия

Активация на акаунт