Живот в София?

• 9 699
  • 177
  •   1
Отговори
# 105
Изобщо не мога да сравня работата като продавачка в родното градче с работата като продавачка в София. Нито като работно време, нито като свободно време, нито като заплащане, нито като възможност за развитие.
Ако след плащане на наема в София остават повече пари от това, което ще получава в родното градче, по-добре човек да се пробва.
Сметката не излиза обаче, ако в родното градче друг му плаща сметките и самият той е във вечна поза туй за ко мий, че да давам пари - тогава по-добре да не се пробва.

# 106
То пък продавачката в София какво развитие ще има? Не е важно къде си, а колко пари вземаш.И в провинцията да живееш, ако имаш пари, отиваш в София на мол, лекар, концерт, разходка и каквото ти душа иска.И в София да живееш, като нямаш пари не можеш да се възползваш от нищо.

# 107
Лошото на малките градчета е, че се плаща, колкото да преживее човек от месец за месец (то и в големите понякога, де)... Та, мисълта ми е, че, ако нещо стане и човек си загуби работата, в малкото градче просто няма къде да почне нова или е много трудно, обикновено с познати и приятели. Отделно на това няма събрани пари, за да замине нанякъде. Изобщо спиралата е доста неприятна.
В София, ако си продавачка и нещо стане с работата, точно след 2-3 дни може да започнеш друга подобна.

За социални контакти и живот няма как да се сравнява,  от към възможности за децата - също.

То пък продавачката в София какво развитие ще има? Не е важно къде си, а колко пари вземаш.И в провинцията да живееш, ако имаш пари, отиваш в София на мол, лекар, концерт, разходка и каквото ти душа иска.И в София да живееш, като нямаш пари не можеш да се възползваш от нищо.

Айде, сега, продавачка ще се вдигне от Сусурлево да идва на театър и разходка в София..... силно съмнително. Дори и да се случи, веднъж годишно макс.....

# 108
Що да не дойде.Аз съм пенсионерка и идвам по различни поводи.

# 109
.....и сигурно разчиташ само на пенсията.

# 110
В София продавач е междинна спирка за студент, докато завърши и си намери нещо по специалността. В родните градчета е професия до, че и след пенсия. Никой нормален не ходи да учи, че да се върне после в градчето и да маркира Каменица.

# 111

Развитието зависи предимно от самия теб. Това с работата като продавачка може да се само моментно състояние. Затова и хората сме толкова различни. Едни се задоволяват с това, което са постигнали на 25-30 години, а други не спират с развитието и амбициите си.

Разбира се, че важно и къде се намираш. Възможностите и контактите, които можеш да създадеш в някой голям град не са за подценяване.

За последното изречение съм съгласен Simple Smile.

# 112
Съгласна съм с Нарциса, в малкия град много неща не се плащат или се плащат от родителското тяло, с което съжителства младежа. Така заплатата е джоб пара, а мама и тате плащат отопление, храна, сметки, всичко.

Реално ако си с хубав доход и в малък град може да ти е добре, но това е по-скоро рядкост.

Намирането на работа в София е лесно, на места наистина за 2-3 дни можеш да намериш.

Ако търсиш развитие, няма да си продавачка цял живот, но е начало.

Аз например не съм работила никога като продавачка, защото съм си намерила хубава работа още като студентка последна година. Но мои приятелки бяха и сервитьорки, промоутърки, продавачки и си завършиха, сега работят добри работи.

# 113
Като знам моя позната какви пари правеше като сервитьорка в пианобар в София....Dizzy Face Направо се чудех защо съм учила толкова време и защо се бъхтя на работа по специалността. Лошото обаче, че работата в заведение е до време. След една определена възраст си дРъта и без подходящ стаж.

# 114
Честно казано не завиждам на нито една сервитьорка. Изкарват страшно много, но ако човек иска да се развива, ще намери работа, която да е в друг сектор. Сервитьорство години наред те отдалечава от кариерата.

# 115
Мой съсед е над 60 години, може вече да е и пенсионер, но още си работи като сервитьор.

# 116
  • София
Това са старата школа сервитьори, винаги ми е кеф да ме обслужват такива.

# 117
Много зависи... Бях на едно фирмено събитие в ресторант. Обслужваха ни едно по-младо момиче и мъж на около 45-50 г. Е, няма такъв киселяк. Все едно насила някой го е накарал да е там, ужасно отношение...

# 118
  • София
Аз така и не разбрах, авторката на темата и другата потребителка, която искаше да се мести, имат ли някакво образование и биха ли могли да работят по-квалифициран труд (и ако да, какъв). Сервитьорките в някои заведения взимат хубави пари, но и аз не мисля, че това е работа за цял живот. И аз имах колежки, които работеха в дискотеки и взимаха в пъти повече от мен на първата ми сериозна работа. Едната от тях продължи да работи до първия локдаун в заведение, като винаги довода и беше, че с по-малко работа от мен, взима повече. Е, през 2020 и се обърнаха представите.

# 119
  • Great Britain
Ееее не съм обобщавала за всички! И на мене ми е странно някой да не мърда от квартала си! А всъщност този мой бивш познат живееше на централно място в София, а не в краен квартал! И не съм казала кой как да живее. Просто споделих впечатления. Брат ми също живее на София, но от квартирата не мърда - само отива до близките до него магазини да си купи нещо. Това съм го питала, че не му ли е интересно да се разнообрази малко, като отиде на центъра, на постановка в театър или на кино, в някой парк, на Витоша и т.н.! И той ми отговарял, че изобщо не го интересува и е много изморен. Той пък вечно уморен е. Дори намразил София и софиянците и мисли да се прибира скоро към Плевен.
На София не е добре казваш, НА Плевен може и да е.

Общи условия

Активация на акаунт