Живот в София?

• 9 686
  • 177
  •   1
Отговори
# 120
Ееее не съм обобщавала за всички! И на мене ми е странно някой да не мърда от квартала си! А всъщност този мой бивш познат живееше на централно място в София, а не в краен квартал! И не съм казала кой как да живее. Просто споделих впечатления. Брат ми също живее на София, но от квартирата не мърда - само отива до близките до него магазини да си купи нещо. Това съм го питала, че не му ли е интересно да се разнообрази малко, като отиде на центъра, на постановка в театър или на кино, в някой парк, на Витоша и т.н.! И той ми отговарял, че изобщо не го интересува и е много изморен. Той пък вечно уморен е. Дори намразил София и софиянците и мисли да се прибира скоро към Плевен.
На София не е добре казваш, НА Плевен може и да е.

Ами мисли, че като се прибере в Плевен, някой ще му дава заплата по 1300.00-1500.00 лв на месец. Казах му в прав текст, че никой няма да му даде такава заплата в Плевен. Не знам дали дори ще си намери работа. Тук е много трудно намирането на работа. В Плевен също са скъпи квартирите. Явно мисли да живее с мен и майка ми. А е станал голям човек на години.

За мен отиването да работиш и живееш в друг град, трябва да е осъзнат избор. Да имаш планове да се развиваш там. А не при трудности да избягаш от този град и да се върнеш с "подвита опашка" в родния си град. Това е провал за мен. Същото и с отиването да работиш и живееш в друга държава.

Съветите на Kalter са много полезни. Благодаря за съветите ви.

Някой попита какво е моето образование - написала съм какво образование имам. Но на авторката по темата, не знам какво образование има.

# 121
А ти като си голям човек на години, защо живееш с майка ти? Пък брат ти не може?

# 122
Хайде, столичанките, малко си отворете сърцата😊. Може и от най-дълбокото село да отидеш в най-напредналата чужбина; може и от София никъде да не можеш да отидеш, пък да си искаш.

По полетите много етнос се засича - виреят и в провинцията, и в София и в чужбина. Не ми се вярва да седят да пишат по Бг мамата - живот в София, да или не?? Събират си партакешите и действат - пък каквото сабя покаже. Всички тези “живот в София”, “да се върна ли в България” и пр теми тука са бели кахъри. Който иска, може, все пак в Европа живеем.

Пък и има хора, на които им се налага да живеят с родителите си. Сега да се обясняват е все едно тези, с привилегиите - добри родители, безгрижен живот и т.н да тръгнат да се извиняват. Ми малко толерантност не пречи.

# 123
  • София
Аз като потомствена столичанка съм си отворила сърцето и съзнанието за всички.
И кореняци и нововнесени, новодошли, чужденци и всякаква сволоч харесвам - хубавото е в шаренията.

Като натюр шопкиня мразя селящината, простотията, нахалството, необраното поведение, липсата на стил и вкус, грозния изказ, простащината и ползването без да дадеш. Като да сме им длъжни. Не, не сме.

# 124
  • София
Хайде, столичанките, малко си отворете сърцата😊. Може и от най-дълбокото село да отидеш в най-напредналата чужбина; може и от София никъде да не можеш да отидеш, пък да си искаш.

Отговарям за себе си само, не за столичанките общо.. Напълно съм съгласна с горното, затова и назад написах, че АКО заплащането в  София ще е такова, че човек просто да преживява, се явява някак неоправдано упражнението с преместването. А не по принцип.  Wink  Иначе какво лошо има човек и от малко населено място да дойде насам, да намери по-добра реализация, по-адекватно заплащане, поле за развитие, че и по-добри алтернативи за децата си в близко бъдеще?

# 125
  • София
Хората от немотия идват, от липса на работа, образование, здравеопазване.
И това е жалко, прекрасни са ни градовете.
Плевен за 15 г е опустял с близо 50%!

# 126
По- добре да е опустял, отколкото с пришълци от ,,балкана".В Хасково официално сме 70 000, реално сигурно сме три пъти по толкова.Града не е в състояние да поеме толкова коли, манталитета им друг, начина на живот.И те заради работата и училищата за децата идвали.Ами Пловдив и София са по- големи, да им се чудиш защо идват.

# 127
  • София
Щото при нас вече няма място, затова.

Наше село ще чукне 20К, не ревете за Хаскуу, молим.

# 128
Е 20 много ли са?Ние сме си дълбока провинция и този калабалък ни разбутва рахата.

# 129
Ми те хората от немотия живота си рискуват, ма не само от немотия. (Немотията в Бг измерението е относителна). Цялата Южна Америка с изключение на Чили и Аржентина, цялата Африка, огромна част от Азия - във Филипините си продават децата, от латинска Америка бягат от картелите, Африка - от глад. Не точно немотията ги движи. Затова и с етносите дадох пример - като нямаш нищо, ти остава само мотивацията. А някой тука си пише - дали или не да рискувам да ида в София. Ми както няколко форумни софиянки писаха - хубава е, давайте, не е като в някъв камион да ви трафикират и после продадат да слугувате в робство и къде по-лошо. Малко перспектива трябва 😁.

# 130
  • София
Е 20 много ли са?Ние сме си дълбока провинция и този калабалък ни разбутва рахата.
Село, не четеш ли? Село.

# 131
  • София /Абсурдистан
За всяко едно преместване, където и да е, си трябва цифра. Значи, приготвяш парите и тръгваш. А после - каквото сабя покаже. Може да успееш, а може и не. Обратен път винаги има.

# 132

Пък и има хора, на които им се налага да живеят с родителите си. Сега да се обясняват е все едно тези, с привилегиите - добри родители, безгрижен живот и т.н да тръгнат да се извиняват. Ми малко толерантност не пречи.

Аз лично не толерирам живеенето с родители без значение в кой град или село. За мен след една възраст човек е редно да се изнесе. И ако повече хора смятаха така, много теми в СО и мнения в свекървенската тема нямаше да съществуват.

И не е до родители, богатство, а до манталитет.

Много млади хора предпочитат да останат в дома на родителите си, защото е топло, сметките са платени, храната е сготвена и е чисто. И другото “аз си имам етаж от къща, квартира ще плащам!”. Ами имай си я тая къща, но като жена ти ревне, че свекърва й влиза, когато й скимне, почват проблемите.

Отклоних се от темата.

Има много красиви български градове, които пустеят, за съжаление. Разбирам защо хората мигрират, уважавам всеки, който работи, учи, развива се, без значение от произхода. Имам приятели от села, градове и не ги деля. Заслужили са да са в обкръжението ми.

# 133
  • София
Изначало на никого не му се налага да живее с родителите си, разбира се, ако не е със СОП, в неравностойно положение или хронични заболявания.

# 134
  • София
Еха, наистина ли има село в България с 20 хиляди жители? Кое е, ако не е тайна?

И на мен ми е жал за градовете. Ето, зачетох се за Габрово случайно. Голям индустриален град още от преди соц време, прочут с шивашка и кожарска промишленост, по соц време внасяли работна ръка от Виетнам и Куба, сега всичко пустее. Загледах се, апартаменти в топ центъра за без пари. Ами като няма как да се издържат хората, ще бягат. Чудя се предвид, че в Севлиево е бум на изнесени производства, защо не раздвижат и Габрово малко, не че не пътуват хората. Това беше встрани от темата, извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт