Поведение на разведени родители

• 25 180
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Е, аз пък, ако ще финансирам чуждо дете за следването му ще искам да знам,. че давам парите си за учене, а не за купон и шматкане. Принципно има логика. И банката като те финансира поставя условия.

# 406
  • София
Е това е. Пълно лицемерие и арогантност. Първо заявява гръмко "Аз съм приготвил пари, ще й ги дам, тя да реши какво да прави с тях, тя вече е голяма."
На другия ден! "Ама не може така! Няма да дам за Айфон, няма да дам за кръчма, трябва да са за шофьорски".

# 407
Е, ти пък все едно не си го знаеш, че е инфантил. Предполагай няколко хода напред като е предсказуем.
Да си дудне, дал ли е парите вече, дал ги е. Ще ги използваш, както изисква ситуацията.

# 408
  • София
Точно това правя - действам си по моя план.

# 409
Е, аз пък, ако ще финансирам чуждо дете за следването му ще искам да знам,. че давам парите си за учене, а не за купон и шматкане. Принципно има логика. И банката като те финансира поставя условия.
В случая на Рокстар, доколкото разбирам си е неговото дете, в моя случай аз съм внуче. Като цяло аз не съм и искала финансова помощ, те се напъваха. Като разбрах, че ще искат и достъп до банковата ми карта и извлечения от сметката набързо се отказах.
А от банката съм взимала заеми, изплащала съм си ги, единствените условия бяха сума и срок на погасяване. А и ме питаха дали имам трудов договор, демек дали ще си ги върна. С банката сме в добри взаимоотношения и до ден днешен, да е жива и здрава.

# 410
Не разбирам.
Кое му е толкова лошото на шофьорския курс и кое толкова хубавото на айфончето и кръчмата?
Съвсем логично му звучи.
А това с внучето? Банката си иска парите обратно, с лихва и на определена дата.
Баби, дядовци не си искат парите, не искат лихва, но искат да знаят, че се използват за смислени неща.

# 411
  • София
Лошо няма, въпросът е че той си налага мнението как точно трябва да стават нещата, при условие че отсъства като баща и въобще не си познава детето, ежедневието й, живота  й, мислите й, логиката й.
Освен това, не го прави от разум /както вероятно изглежда/, а просто за да се наложи.

# 412
Не е трябвало тогава да му позволяваш да дава свои пари.
Който си познава мислите и ежедневието на детето той трябва и да плаща.

# 413
  • София
Ооо, да, разбира се.

# 414
  • София
Не е трябвало тогава да му позволяваш да дава свои пари.
Който си познава мислите и ежедневието на детето той трябва и да плаща.

Ама разбира се,  родителят, който се гърби с всичко, трябва да се гърби повече и повече, само и само негово височайшество да не се затормози с нещо покрай собствените си деца.
И ако един ден каже, че ще даде пари на дъщеря си за празнуване на рождения ден и тя си покани приятели, а той на другия ден реши, че парите ще се харчат за друго - да е жив и здрав, да му благодарим от сърце, да плеснем с ръце и да го прегърнем.
Пък той на третия ден за друго ще реши да са парите, убедена съм. И така като смени няколко пъти предназначението, накрая няма да ги даде.
Щото тя майка им да дава, аааа-ма-ха.

# 415
Не, но трябва се научим, че има разлика между свои и чужди пари.
Знаете кой поръчва музиката?

# 416
  • София
Кои свои и чужди? Детето за мен е мое, за него чуждо ли? Как идва точно, че не разбирам. Нова съм в разводите. 😂

# 417
Не детето, а парите.
Детето не е ли по-добре да разбере, че се разполага свободно само със собствени пари?

# 418
  • София
Като започне да работи ще има собствени пари.
Сега разчита на родителите си, които е редно да си спазват поетите обещания с възпитателна цел, не да се отмятат ежедневно. Било то и за пари.

# 419
Не, просто айфончета и кръчми не водят до добри неща.
Съжалявам, че отношението ми към парите се различава от вашето. Но аз знам колко ми  струват на мен тези пари и трудно бих се съгласила да се кифлее с тях.

Общи условия

Активация на акаунт