Поведение на разведени родители

• 25 182
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, водят до поквара и житейски провал.
Одма!

# 421
  • София
Ай, точно същото разправяше и оня. Направо 2023 ще потънем в ада, ако го слушаме! Много мразя някой да ми предсказва бъдещето, като си говорим какво трябва да се прави след 3 дни.
Освен това сумата въобще не е толкова колосална. Де факто, е половината на колкото даваше преди месечно, когато не бяхме скарани. Така че пак АЗ трябва да я разпределя супер внимателно, поне да стигне за един нормален 18 РД. Нищо особено.

# 422
И какъв е смисъла във всяка тема да очерняте съпруга, дето всеки месец е работил в чужбина, но е превеждал над 2бона? Нали осъзнавате, че има милиони модели на семейство и вашият е много често срещан, мъжа работи, жената гледа децата.
Не знам за вас, но на мен сумата от над 1600лв за телефон ми се струва колосална.
Цял живот съм виждала психическо и физическо насилие от баща ми към майка ми, ами вие не сте от тази категория, малтретитаните жени си мълчат, съгласяват се, само да няма скандали и побой. А вие оплакахте форума, че не сте си изиграли картите, че да не зависите от уж биполярния ви тормозител.

# 423
  • София
Оу ау някой ме следи и ми смята стотинките.
Кога е превеждал над 2 бона, че аз не знам?
Кой е казал, че ще купя Айфон? Не, няма да стане.

# 424
  • Бургас
Няма нищо по - нормално от това един баща да се включи с половината от разходите на собственото си дете, без да поставя условия. Дали ще е за компютър, телефон, курс, празник няма значение. Като ще помагаш(то даже не е точно помагане, защото то си е твое дете), го прави както трябва.
Все едно майката докато го издържа същото дете поставя условия към някого.

Големия ми син тази година завършва гимназия и се надявам и да е студент.
Съответно уроци, подготовка.
Навърши 18 и кара и шофьорски курсове и т.н.
Баща му определено не намира за нужно да се включва. Даже не е питал дали изобщо нещо ще се случва за бал и т.н Нищо. Ако трябваше да чакам на него, ни шофьорска книжка, ни математики, ни студент.

Колкото до бала Simple Smile Един учебник да беше взел. Един ден да го беше завел на училище…да има очи да цъфне. Ми за 12 години не е.
Като се замисля имаше по едно време жена, с която беше, тя беше купила учебници на сина му. Намери и учител за уроци. Отнасяше се с детето прекрасно и той все още много държи на нея. Невероятна жена. Е, тя е добре е дошла. И винаги ще е.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 09:20 от MeMyselfI

# 425
Както винаги съм казвала, който има гъз да се развежда, на издръжка не разчита.
Айфони, майфони. Ученичка. Кръчми.
Не че нещо, ама…те и курсовете не са това, което бяха във финансово измерение.

# 426
Ами така е, като живеем в БГ. Най-интересното в БГ жените си натискат задника и не се развеждат, защото после издръжката е смешна. В САЩ пък мъжете се натискат и не се развеждат, защото ще им свалят от гърба и последната риза. Феномени. После не трябвало хората да стоят заедно само заради децата. Да бе, стоят и още как.

# 427
  • Бургас
Айфони, майфони. Ученичка. Кръчми.
Не че нещо, ама…те и курсовете не са това, което бяха във финансово измерение.

Изключително грозен факт за БГ мъжа.
Аз съм умно момиче и сама се оправям. Факт е, че мога и без създателя му да си позволя и курса и айфона. С първите две години студентстване ще ми е зор, но пак следва да мога. После дятето е редно да се справя само.
Но това не прави нещата по - малко грозни, когато чуеш от устата на собственото му дете, че не може да разчита на него.
Образованието е нещо, което не е просто прищявка и е редно един нормален, разумен индивид да осигури на децата си. В нормалните държави нещата са други. Тук натискаме жената докато мърда. И гърч да има.

Стига с тия кръчми. Кой ходи още по кръчми? Има къде по - нормални места от кръчми.

Но няма нужда да забиваме в посока пари.
За родителите по снимките иде реч. Моето добре е видяло как стоят нещата и съм 300% сигурна, че не само снимка няма да иска, ами и не очаква и присъствието на баща му на бала му.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 08:57 от MeMyselfI

# 428
  • София

Само дето в България издръжка за жената няма.
Издръжката е за детето/децата, които са точно толкова на единия родител, колкото и на другия и е крайно време хората да го осъзнаят. Когато правиш деца, носиш съответните отговорности, а не се скатаваш, чакайки отглеждащият родител да поема всичко, докато ти се почесваш пред телевизора, защото разводът е между партньорите, но никой не се развежда с децата си, колкото и някои лумпени да си въобразяват, че и с децата си са се развели.

# 429
  • София
Дренка е права в едно обаче (ох, заболя ме да го кажа Simple Smile). Тръгне ли да се развежда в Бг една жена, трябва да си направи сметка така, че да може да издържа децата сама. Ако е попаднала на някой мъж-еднорог, има и такива, който ще е насреща за децата си винаги и за всичко и след развода, супер. Но това сигурно са 1-2% от случаите, така че трябва да се има едно наум. От 99-те процента съм и аз с първия ми мъж - по едно време и запор му сложихме за издръжките да идват директно от заплатата и после го вдигнах запора, защото започна да се държи толкова свински с детето, че казах майната им на парите.

Сега прочетох поста на Анонимен - къде е тоя мъж, дето праща хилядарки месечно, пък ние го хулим Joy

# 430
  • Бургас
Понякога самите майки “развеждат” бащите и с децата си. Често бащите спират да са бащи след развода, но вероятно толкова са били бащи и преди това. Свят голям, хора различни.
Бащата не е само банкомат, той е и присъствие и пример.
Когато го няма и е просто едно месечно, мизерно плащане. Когато не се сеща, че е създал дете/деца през дните различни от празници или когато му е кеф, още два пъти годишно…какво да му говорим.
Най - лошото е, че детето/децата всеки път очакват да се сети и всеки път това очакване е излъгано. Не знаят даже как да общуват с него, защото не се познават като дете - родител. И даже едната снимка на бала, сватбата и т.н няма да запълни огромната яма, която зее. Та това за снимките по празниците. Като салфетка, която е поставена над една голяма дупка. Стъпваш и крака ти потъва.

# 431
  • София
Праща той. 😂 От 3 години си играе на "ще пратя, няма да пратя". Научила съм си урока на българска майка. Особено последните месеци не е пращал. Покрай празниците го изби съвестта, та сам ги предложи тия пари.

Не е кръчма, ресторант е.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 10:25 от Rockstar

# 432
Хахах, бащата пращал хилядарки и жената трябва да си мълчи. Да ви имам морала.
Евала на Рокстар, тя ще покаже на децата си, че парите не са всичко и тия хилядарки нищо не значат, когато няма отношение.
Някои хора позволяват да ги манипулират и контролират чрез финансова зависимост и смятат, че наистина е нормално, който плаща да поръчва музиката, нещо, което е вярно за бизнеса, но тук говорим за семейство.

# 433
Семейство в развод не е класическото семейство. И хилядарките ако ги нямате за нищо, аз лично знам, че трудно се изкарват. Детето също е добре да знае, че занапред в живота, ако някой ти дава пари, обикновено не е даром. Все иска нещо. Това, че имало безкористни родители, дават и нищо не питат, не искат, не шават и не дишат, рядко се случва. Тук не говорим за такива, нали?

Наистина ли някой си представя, че мъж, който е в процес на развод, ще даде пари, ще подвие опашка и ще остави жената и децата да ги изхарчат, без да им се натресе / досади / обади / включи?

# 434
  • Бургас
B2022, не се мятай от крайност в крайност.
Никой не е казал, че трябва да дава без да пита. Нека пита, това е внимание.
Но да даде на едно голямо момиче 50% от парите да отпразнува РД с приятели и да настоява да отиде, защото и дал пари е просто смешно!
На моя аз му платих партито на хижа за 18години. Грам не ми мина през акъла да цъфна там. Сещаш се колко грубо и глупаво би било да цъфна там, защото съм дала пари.
И да има мъже на място, но са малко. Най - близката ми приятелка е с такъв. Гледат си детето точно както си трябва. Споделена отговорност, ресурси и всичко. Може да са разделени, но детето им не е лишено от нищо, което би имало ако са заедно. Нито от средства, нито от внимание.
Масово обаче, много деца са. Майките си го отнасят и ако не успеят детето бива лишавано, не защото няма, а защото създателя му не го счита за важно.
Мъж в развод, не е баща в развод. Както и баща разделен с майката, не е разделен с детето си.
Бас ловя, че на бала на щерката на приятелката ще има снимка на мама и тате и тя ще значи нещо, няма да е проформа.

Общи условия

Активация на акаунт