Поведение на разведени родители

• 25 126
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Режийните разходи вероятно са общи. И според мен ако родител и 18-годишно живеят заедно, ги плаща родителят.

# 556
Издръжката е 200лв., превеждана е на майката. Не виждам драма с тази издръжка, когато превода е към дъщерята.

# 557
  • Плевен
Издръжка на детето се дължи до завършването на средно образование.Няма значение,че детето е навършило  18 години,но не по-късно от 22 години.Ако е прието да учи редовно висше образование може да заведе дело за издръжка, но всичко е много условно и твърде често безсмислено.И само да вметна,че бащите отглеждащи деца след развод не отстъпват по нищо на майките във всяко отношение.

# 558
Първо въпросът беше как ще се оправят като 200-те лева ще се превеждат директно на пълнолетното дете, после стана как не стигат.
В крайна сметка какъв точно е въпросът?
Да, 200 лева са крайно недостатъчни за издръжка на 18-годишен човек. Кой ще ги получава няма чак такова значение.

# 559
Като е имало теми от сорта "Да родя ли от донор, защото вече съм на 30+ и нямам мъж", все съм казвала "Трудно е да си сам родител." И се почва: "Каквооо, ма как ще е трудно? За какво й е мъж в днешно време?" Всички познават по една жена, която си е отгледала детето сама и не й е било трудно. Способни сме на всичко, трудностите не ни плашат и давай смело.
Има и теми "С недостатъчни доходи сме, но искаме още едно дете". Пак отзивите са - а, глупости, винаги можеш да отгледаш дете и с много малко пари, все някак ще стане. И без това ако има много, то ще стане разглезено. То на едно дете почти нищо не му трябва, това са глезотии.

А тук: "Е как ще се справи женицата, без бащата да даде някой лев?!"

# 560
  • София
Аз пък все попадам на теми, в които се обяснява какъв безбожно скъп кошмар е отглеждането на (повече от) едно дете.
Реално истината е някъде по средата и е напълно индивидуална.
Има и справили се майки, има и направили се. Има и егоисти. За двамата родители важи същото.

Моя позната остана вдовица. Добре гледа детето, но залитна по пластичната хирургия. Даже наследствените пари на детето заведе дело и изтегли уж за нужди на малкия, а си направи нос, устни, гърди, корем, лице, още разни. Детето още е малко и се залъгва с дрехи и играчки от познати, но тя вече е с няколко кредита напред, та тепърва не знам как ще се справя.
Няма общо с темата, но сее сетих покрай споменаването на процедурите.

# 561
  • Пловдив
Като е имало теми от сорта "Да родя ли от донор, защото вече съм на 30+ и нямам мъж", все съм казвала "Трудно е да си сам родител." И се почва: "Каквооо, ма как ще е трудно? За какво й е мъж в днешно време?" Всички познават по една жена, която си е отгледала детето сама и не й е било трудно. Способни сме на всичко, трудностите не ни плашат и давай смело.
Има и теми "С недостатъчни доходи сме, но искаме още едно дете". Пак отзивите са - а, глупости, винаги можеш да отгледаш дете и с много малко пари, все някак ще стане. И без това ако има много, то ще стане разглезено. То на едно дете почти нищо не му трябва, това са глезотии.

А тук: "Е как ще се справи женицата, без бащата да даде някой лев?!"
А според мен въпросът е "ЗАЩО бащата се отървава с издръжка 200 лв за осемнадесетгодишното си дете, а майката трябва да додава всичо останало?" Не е дали може или не може. На практика може и тя да мята 200 лв и да каже на детето - хайде оправяй се, колкото от баща ти, толкова и от мен.

# 562
Ами например може да е на минимална заплата, с ТЕЛК или нещо такова. То и тя може да е. Ама ей на, направили са детето, ще си го гледат с колкото имат, както се съветва по темите - парите не са важни, може всякак. (Поне не почват от възраст 0 г., докарали са я донякъде.)

# 563
Донякъде? Детето е пълнолетно. Винаги може и да работи. Какви са тия трагедии за отглеждане на вече пълнолетно дете не знам. Ами много деца работят след 18 годишни, не е чудо невиждано.

# 564
А кога ходят на училище?

Не я разбирам тая благосклонност  към явно саботиращия бившата баща, поне да се бяхме възмутили, а не да пишем как майката ще се справи, трябва да се справи, да е мислила като е раждала.

# 565
Никаква благосклонност не е. У нас е реализъм. И аз имам дъщеря на същата възраст и ако не ни достигаха парите, тя щеше да намери начин да работи. Най-малкото уикендите. Защото трикове да принудиш баща да дава пари на пълнолетни деца няма. Като оплюете безотговорния баща, идват ли свежи пари при детето? Не, не идват Simple Smile

# 566
Добре, възмутени сме. Помага ли й?

# 567
  • София
Едно научих при развода. Каквото имаш черно на бяло - това е. Документ, дата, подписи, печат.
Всякакви ала бала приказки - положителни или отрицателни, са приказки.

# 568
  • София
Без да имаме проблем с парите, досега всичките ни деца са работили през ваканциите след 16-годишна възраст и на граждански договори след 18. Работили са такива неща, че да не им пречат на ученето и някои дори да го допълват.

И аз се възмущавам, но това как помага на авторката да накара бащата да дава (повече) пари (И) на нея?

# 569
  • София
Аз много се кефя, че така уредихме нещата и с помощта на моята адвокатка, че нямам никакви финансови отношения с бившия.

Общи условия

Активация на акаунт