Поведение на разведени родители

• 25 136
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Ами,не знам.За мен е агресивно да се вреш в чужди отношения.Знам,че за бг е в реда на нещата да си чешат езиците по чужди истории,но за мен не е правилно и е агресивно.Мога ли да си кажа мнението,ако не пея в общия хор,нали било просто форум.

# 196
  • Наблизо
Снимките не са кой знае какъв проблем,ако все пак двамата родители имат достатъчно уважение към детето да не го поставят между чука и наковалнята.
Докато не вдигнахме сватба и нямахме все още дете,нямаше кой знае какъв проблем със свекърите.Те са разведени от не знам колко години вече и се мразят.На сватбата беше ужасна драма да се снимат изобщо заедно,правеха се че другият го няма и постоянно но дърпаха настрани случайно да не прекараме повече време с другия.
С детето е същото,още в болницата имаше изцепки..а сега с рождения ден каним и двамата и винаги един не идва ,но после мрънка че бил изключен.Живеем доста далече и няма как да правим по хиляда партита,че на всеки егото да е задоволено.Доста натоварва това мъжа ми и оттам и мен и вече и детето косвено.
Какво остава за едната снимка.

# 197
След последните действия на бившия не виждам, как мога да го срещна на улицата без да сменя тротоара. Вие сте се закахърили за обща снимка...А се разведохме уж приятелски.Head Band Не ми се мисли, ако се заженят децата. Трябва да има 2 церемонии. Не ме интересуват нито настоящите, нито бъдещите му партньори. Това, което ме интересува обаче е лицемерието му спрямо мен. Не прощавам и много помня, когато някой ме засегне.

# 198
Това, което ме интересува обаче е лицемерието му спрямо мен. Не прощавам и много помня, когато някой ме засегне.

С времето и десетилетията всичко се размива и отминава. Малко великодушие е добро дори за нас самите.

# 199
Това, което ме интересува обаче е лицемерието му спрямо мен. Не прощавам и много помня, когато някой ме засегне.

С времето и десетилетията всичко се размива и отминава. Малко великодушие е добро дори за нас самите.
Най-добре е на човек да му минава лесно, но ако пусто човек не забравя? Аз не умея да прощавам също, даже не ми е ясно как става това. Не става дума за дребните неща, а за сериозни. Какво си казваш след време - ами то минаха години и този човек вече не е направил това, което направи? Ами не, злото си е там, в миналото, човекът не се е променил, не е осъзнал нищо и при същите обстоятелства би постъпил пак така.

# 200
То не е прощаване, а просто с годините човека започва да ти става безразличен и така постепенно започваш да мислиш за случилите се неща и него без емоции.
Колкото до общите събирания и общите снимки, преживяват се дори във фазата, когато човек си мечтае за действия описани в наказателния кодекс. Не е приятно, но в крайна сметка по-лошо е да се заформя ситуацията описана от BeautifulM, нито децата, нито околните са виновни че сляпата неделя на някой се е оказала много тежко кьорава.

# 201
Да се снимаш с разделените мама и татко е създаване на някаква илюзия - все едно: "Ще гледам снимката и ще си представям, че сме тримата заедно." Извинявай, детенце, ама не сме. Прие го още преди сто години, като се разделихме, сега какви са тези хрумки на абитуриентския.

Инак наскоро детето беше на екскурзия с класа и по този повод му разправях за планинарските умения на БНД (тоест хвалех го). Самият той явно никога не му е говорил за тези неща (хлапето не ги знаеше), та аз му разказах, също съм му разказвала и че е спасявал хора от удавяне. Не го очерням изобщо, напротив, хубави неща разказвам, които трябва да се знаят.
Но илюзии нито ще създавам, нито смятам, че детето има нужда от тях.

# 202
А в случая младата жена е абсолвентка, живяла 20 години с разделени родители. Пък айде дано го е приела вече. Simple Smile

# 203
А в случая младата жена е абсолвентка, живяла 20 години с разделени родители. Пък айде дано го е приела вече. Simple Smile

От не знам колко десетилетия живеем в най-бедната и най-корумпирана държава, как пък народът не го прие вече, а има мераци за по-добро? 
Годините са си години, с времето човек свиква с всичко, но това не значи, че му харесва и не би искал да е различно.  Даже и да иска една заблуда детето, какво лошо има, ако това ще му донесе положителни емоции?
Това обаче касае емоциите на детето, а сега ще ме оборят хора, загрижени за емоциите на разведените родители.

# 204
Положителната емоция е неясно дали е точно такава. Дете, което иска майка си и баща си заедно, ще дебне за знаци за тяхно евентуално събиране. Тоест снимката за него ще е един такъв фалшив знак. Дете, което пък е приело отдавна, че родителите му са разделени, обикновено не ги подрежда от двете си страни за снимка. Ако те самите решат, застават там. При всяко положение кой къде застава за снимки е едно доброволно решение, което всеки взима. А не - Дайте да се подредим заради детето, пък и снимката да пуснем във фейса, да видят всички, че го изпращаме заедно Simple Smile

# 205
За знаци и събиране ще дебне невръстно дете. Дете в зряла възраст ще знае, че това е невъзможно и ненужно. По-скоро ще иска за момент да си забравят кавгите и да споделят общия празник с него като най-близки му хора. А за ФБ не мога да коментирам - нито имам, нито си умирам да качвам снимки изобщо за каквото и да било.

# 206
Това че са там и всички тече спокойно е най-добрия знак, че са забравили кавгите.

Чудя се силно на неразведени хора с каква лекота дават съвети за ситуация, от която нищо не разбират. Разведете се и се снимайте всеки ден - тогава ще разберете какво е усещането Simple Smile

# 207
Просто за мен детето е много важно нещо и заради него бих преглътнала няколко секунди близост с бившия. То пък чак толкова да е нетърпимо... А и имам разведени приятели, които си говорят, събират се на събития на децата си и не виждам защо е нужно всички да таят злоба и ненавист към бившия.

# 208
Не си им в душите на приятелите ти.

# 209
Ух пък тези души, явно и децата ви не са там, за да сте такива инати.

Все едно, няма да пиша повече, надъхвайте се една друга разведените.

Общи условия

Активация на акаунт