Поведение на разведени родители

• 25 120
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Да бе да. Какво е една снимка. Нищо работа. После се яви покана за  кафенце от майка му, ей тъй, зарад добрите ни отношения…
Недей приказва тъй наедро, и стига с туй дете, щото то расте и става голям човек, с което се менят и приоритетите.

# 211
Детето Е станало голям човек, щом е на 23. Самата тази млада жена може да си е о.к. с празника си и е изглеждала щастлива, но на някой друг му пречат отношенията й с двете семейства и държи да сложи лъжичката катран в кацата с мед.
Защо някой трябва да определя правилно и грешно за други хора?

# 212
  • Наблизо
Положителната емоция е неясно дали е точно такава. Дете, което иска майка си и баща си заедно, ще дебне за знаци за тяхно евентуално събиране. Тоест снимката за него ще е един такъв фалшив знак. Дете, което пък е приело отдавна, че родителите му са разделени, обикновено не ги подрежда от двете си страни за снимка. Ако те самите решат, застават там. При всяко положение кой къде застава за снимки е едно доброволно решение, което всеки взима. А не - Дайте да се подредим заради детето, пък и снимката да пуснем във фейса, да видят всички, че го изпращаме заедно Simple Smile
Бианка,не говорим за малки деца тук,а за възрастни.Съпругът ми е на 34 и почти не си спомня родителите си заедно.И двамата са женени с нови половинки от години.Никакъв намек дори няма да дебне да се събират или нещо подобно.
Обаче те продължават да се мразят и ни натоварват много с това.На сватбата ни описах как се държаха,а за снимките се подреждахме родители на булката,родители на младоженеца,сватове.Никой не ги е подреждал като съпрузи и семейство,а като родители.Както моите,така и неговите.Е с тяхната омраза ни вгорчиха празника.За един ден не можаха да се държат нормално,хора които имат 3 деца заедно.
Сега продължават с детето и неговите празници.Опитвам се да не обръщам внимание,но намилат на съпруга ми Ще правиш два рожденни дни,сега защо ще ходиш на Коледа там,аз кога ще видя детето,кажи на онзи да не идва на представлението,защото аз ще ходя.
Ужасно е.

# 213
  • София
Разкарайте ги и двамата.
С порастването детето ще ги разкара, като не можете вие.

# 214
Грешка е било, че сте ги събрали, съжалявам. Хора, които истински не се траят, могат да вгорчат всяко празненство Simple Smile Просто не са го преодолели хората, което не е нито за присмех, нито нищо. Не могат да празнуват заедно. Аз ако толкова не трая някого, никога не бих си го причинила заради децата, всъщност заради никого.

В момента с ръка на сърце мога да кажа, че на сватба ще съм толкова развълнувана, че няма да ми е никак до миналото. Но 100% разбирам, че има хора, за които не е така.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 11:37 от B2022

# 215
  • Бургас
Грешка е било, че сте ги събрали, съжалявам.

Мда.... Интересно, как да решиш кой от родителите си да поканиш на сватбата си? Или хич да не каниш никого от тях, или пък да направиш направо две сватби, колко му е. Висша форма на егоизъм е, да не можеш да си преглътнеш егото за няколко часа, заради собственото си дете на един от най-важните дни в живота му. Сори, бът нот сори ...

# 216
Е аз ако знам, че родителите ми не се траят точно никога не бих си го причинила. Ще организирам две тържества и и това е. Едно за едната рода и друго за другата, дори да са минимални и най-скромни.

Какво са спечелили младоженците, като са поканили родителите заедно? Хубаво незабравимо тържество?

Егоизъм е също и да си кажеш - "Ние сме млади щастливи, те ще изтраят и преглътнат всичко в името на нашето щастие Simple Smile" Пък то взело, че не се получило. Защо ли така?

# 217
Тук вече се изплиска манджата. Две тържества сериозно, а два пъти да се подпишат? То може и другите родители да не се понасят помежду си и да се направят още няколко тържества. 🤣🤣🤣

# 218
Подписването е половин час, не се пие алкохол и едва ли ще се разгорят кой знае какви страсти.

Добре, добре, ето било е едно тържество, нали, не две Simple Smile

# 219
Ама две тържества са малко, младоженците трябва да мислят кой с кого не може да се понася и да се съобразяват.
 Толкова пък егоистични родители да има. Айде да кажем голяма работа за снимката, ама да провалям празниците на детето си, защото на мен ми е криво. И въпреки това да се дават съвети как да се съобразяват с родителите си и техните капризи. Ще се опитам да не коментирам повече, че се ядосах.

# 220
Не  е провален твоя празник, спокойно. Друг е бил. Недомислията водят до такива неща. Няма как да очакваш хора, които не се траят, да се изтраят за 3 часа, понеже твоят празник е най-важен. Това е реалността.

# 221
А защо всичко трябва да се върти около отношенията на родителите и наистина ли смяташ, че това е нормално? Може би, ако бях в подобно положение, колкото и да ме боли, нямаше да ги поканя. Значи аз през годините ще се съобразявам, ще живея с техните нови половинки и какво ли не. И накрая да правя две тържества за сватбата, две кръщенета и по две от всичко. Сериозно ли смяташ, че е нормално и би ли си го причинила на децата?

# 222
всичко е в баланса. Така мисля. Не е необходимо да се снимат заедно, след като са вече разделени и не го желаят / и за детето не е важно /, да си гостуват, да се правят на приятели и т.н..
Но пък, ми се струва егоизъм и простотия, да се очаква че, децата трябва да правят по две мероприятия, за да угодят на всички. Това са разходи, стрес, може да искат голямо тържество вместо -няколко малки и т.н. Ами, ако и другите родители са разведени /разделени и се мразят?! Четири тържества ли, трябват. Според мен, дори да не се понасят родителите/могат да не седят заедно на една маса, да не се снимат заедно, да ограничат контактите си и т.н./ , но могат да уважат празника на детето си. Нарича се етикет.  Всичко друго е егоизъм от страна на родителите, карат детето си да избира/да заема страна, да се чуди как да угоди и на двете страни.Празникът е един, който дошъл-дошъл. Който не иска, ами да не ходи.По важно е детето и неговия празник.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 12:35 от Crissy

# 223
  • Наблизо
Бианка,говорим за сватба.Кой как решава кой родител няма да дойде?И двамата искаха,и двамата бяха поканени с новите им половинки,които обаче се държаха много цивилизовано.
Не е било да празнуват заедно,а да присъстват на важен момент за нас и най-вече за техният син.Бяха на различни маси  и изобще не се е искало от тях да общуват.
Просто и двамата се държаха изключително безочливо и нахално и егоистично,на гърба на нас и най-вече на мъжа ми.
Айде за раждането на детето можеше да се разминат,но се засякоха по независещи от нас причини.

# 224
Оф, айде стига обобщения за (децата на) разведените. Аз например всички които искам да почерпя на рождения си ден не събирам заедно и празнувам със седмици.
Длъжно ли било детето да прави два празника? Ше ме извиниш, нали за голямо дете говорим, което - жалко ако не преценява хора и ситуации. Все пак, не е стадо в кошара.

Общи условия

Активация на акаунт