Поведение на разведени родители

• 25 135
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Обикновено празнуваме повече рожденни дни и по-малко сватби.

# 226
Да де, то на сватба и без това се канят хора, които не се познават помежду си. От друга страна пък, невсеки се е заженил или запразнувал бракосъчетанието си. Ама нали сме теоретици, дай да обобщаваме как било редно да бъде.

# 227
Ок, на теория децата на разведените не се бракосъчетават.
И на теория не им пука от това, че за един ден родителите им не могат да се държат като хора.
На теория.
А за реалността писа друга потребителка.

# 228
В един идеален свят родителите никога не биха разочаровали децата си. Нито децата родителите. Simple Smile

# 229
  • Наблизо
Какво значи идеален свят,Бианка.Не разбирам какво защитаваш,аз разбирам,че намираш за нормално да се правят циркове и да се слага ''детето'' в ситуация да му се вгорчава празника или ''да избира'' кой родител да е на сватбата му.
Ти би ли отказала да отидеш на рожден ден на внучето ти,защото бившият ти съпруг ще е там?Би ли правила циркове,защото детето ти иска да се снимате като негови родители на сватбата?
Аз също съм майка и все пак това дете с любов е правено..независимо какво е станало с тази любов.

# 230
Виж, аз нямам изобщо подобен опит Simple Smile Правим си по два рождени дни, а сватба още не сме имали Simple Smile Дай Боже да дойде, ще я измислим.
Проблемът е бил в родителите на мъжа ти, който пък не се е усетил, че забърканата смес може да се възпламени. При кофти отношения това е един възможен вариант, нали? Сега, можеше и всичко да е на 6. Ама не се е получило. Когато каниш неразбиращи се хора на собствен купон, винаги поемаш риск. Съвсем е просто.

А това, че тук е пълно с жени, които биха направили съвсем всичко в името на детето, това си е тяхно решение. Ето и тук родителите са отишли в името на детето, а пък то не станало добре...

# 231
То,пък и е..ти любящите родители,ако не могат да си стъпят на егото и ината,когато детето помоли за обща снимка.

# 232
  • Наблизо
Е,явно имаш все още малки деца си правиш рожден ден ти..Моето дете се явява внуче и нито имаме възможност,нито време,нито желание да правим по 100 рожденни дни,защото свекърите се държат като малки деца.
Ти би ли пропуснала рождения ден на евентуално внуче,защото бившият ти ще е там?

А сватбата не е купон и родителите не са Ганка и Пенчо,че да си махнем с ръка и да не ги каним..Явно няма да ти стане поне неприятно,че синът например ти е решил да не те кани на сватбата си ,за да не правиш сцени с бившия.
За мен такова държание и висша форма на егоизъм да не си замълчиш,да не си преглътнеш злобата,за един ден и си е направо наказание на най-невиновния,детето ти,защото е дете и на другия си родител,когото мразиш.
Моите свекъри така изключително много ни обидиха на сватбата и много нараниха сина си.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 16:59 от BeautifulM

# 233
Човек пък толкова да не може да си преглътне егото.... Каквото било било, животът продължава. Големи драми, големи изневери, големи страдания... И голяма омраза. Това да се правят по два пъти празниците е толкова трагично и жалко едновременно, че даже и срамно. Това си мислех преди малко, че ако живеех в София щяхме да сме всички на имен ден на бившия ми мъж и да се веселим.

# 234
Да се снимаш с разделените мама и татко е създаване на някаква илюзия - все едно: "Ще гледам снимката и ще си представям, че сме тримата заедно." Извинявай, детенце, ама не сме. Прие го още преди сто години, като се разделихме, сега какви са тези хрумки на абитуриентския.

..........
Но илюзии нито ще създавам, нито смятам, че детето има нужда от тях.

За какво "детенце" и създаване на какви илюзии става въпрос?
Темата е за пораснали "дечица", които се дипломират, женят, кръщават децата си и т.н.......
Вие ще сте там като родителите на това "детенце", не като двойка.
В удостоверението за раждане какво пише - майка и баща. Това илюзия ли е? Такива ще си останете винаги, дори след смъртта.

# 235
Като не се понасят родителите и искат отделни тържества да си плащат. Даже може в поканите да пише "сватбата на свекъра Х" и "сватбата на свекървата Y", за да е ясно.

Ако моите родители се държаха толкова неуважително към мен и нямаха емоционалната интелигентност да се стърпят за няколко часа на сватбата ми, повече нямаше да ме видят... Щото няма да ми е кеф... Пък нали всеки си гледа кефа.

# 236
Смесихте темите. Едно е да се държиш некултурно с бившия и да проваляш празници, като правиш панаири, а друго - да не искаш да кажеш на партньора си: "Я се дръпни сега, че да се снимаме само с Иван и нашето дете!"

# 237
Той пък партньорът някакъв паднал от небето и не знае, че вие с Иван сте родителите на това дете.....

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 18:22 от Dincho

# 238
А причината да искаме той да не е в кадър каква е?

# 239
Кой да не е в кадър - бащата/майката или новите партньори?
За бащата/майката питам аз.

Общи условия

Активация на акаунт