Поведение на разведени родители

• 25 148
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Давам пример от моето семейство.
Сестра ми беше омъжена за първия си съпруг за около 2 г. и са разведени от 30. С втория са семейство от 28 г.
Явно по логиката на някои съфорумки трябва на семейните събития вторият съпруг да не присъства или да бъде натикан в ъгъла, но първият трябва да заема централно място.
Хората, когато искат да са заедно, просто не се развеждат, но да се очаква цял живот да си правят мили очи е направо смешно.

# 286
  • Mediterraneo
Моите родители не са разведени, но нямам снимка от завършване на висшето си образование. Не само с тях, нямам хич никакви снимки. На абитуриентската имам, но с двамата поотделно. Добре, на сватбата имаме обща.
Странен казус, пък 20 страници тема.

# 287
  • София
Просто някои бивши не са разбрали, че са такива.
Аз бих предпочела да имам самостоятелна снимка с детето, моя си, за наша си емоция и близост. Снимки с бивши семейства не ми пречат, просто няма да ги сложа в рамка или във фейса.

# 288
Обсъждаме казус с доста уславности - първо, родителите да са в добри(като за развадени) отношения и да могат спокойно да присъстват на празника. Естествено, че ако е насилник, зарязал ме е долно, или не мога да го гледам, или говоря с него през адвокат, последното, което ще искам, е да се снимам на общо фото. И второ - детето да иска такава снимка, а не примерно да казва - аз пък една снимка нямам с наш'те, но не ми пука.

В такъв случай е въпросът , толкова ли е невъзможно да застанат в официалната си роля на родители? Разбирам, че ако това ще коства жесток скандал, цупни, или ще се засегне новия, не става. Но си зависи от хората. Моят племенник има едно дете от една жена, после се раздели с нея и тя си роди още едно от друг мъж. Той самият се събра с нова и има с нея два близнака. От първия учебен ден на първото дете имат снимка само той, детето и майката. Въпреки, че то де факто живее повече с новия партньор на майка си, тъй като живее с нея. Сигурно имат и сто други снимки от тоя ден, но понеже е наша рода, ни е пратил снимка, на която са само те тримата - майка, баща и първокласник.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 09:24 от Iris04

# 289
Супер. А някои хора нямат такива снимки. Което е също толкова нормално Simple Smile

# 290
Естествено, че е нормално, всеки си знае най-добре кое  ще го зарадва и кое ще му коства някакви неприятни емоции.

Плюс това в днешно време е толкова елементарно да имаш снимка, не е като преди - специално да се снима, пък да се носи в студио, пък да се дава копие на просъстващите, или подрежда в разни албуми, както беше когато аз бях ученичка. Аз самата имам  малко снимки с родителите ми, в смисъл, че се броят на пръсти и ги ценя много. Сега "децата" имат купища по всички телефони и компютри.

# 291
  • Наблизо
Как пък на никого не му хрумна, че в семейството на родителите може да е имало някакъв вид насилие? Тогава от какъв зор да се снимат хората?
Или тръгва бащата примерно да застане за снимката и новата му жена застава до него. Той с какъв жест, с какви думи да я прати извън кадър? Малко мисъл трябва Simple Smile
В нашето не е имало,просто двама незрели индивида,които са явно незрели и до днес.Всъщност насилие има и то продължава вече над 30 години,но върху децата,от които единият ми е съпруг.Използвани са като оръжие да тормозят другия родител,да избират и т.н.Сега пак е същото,с вменяване на вина-''Няма да каниш майка ти/баща ти'',''Как може да ходиш у тях,и то с Моето внуче'' и т.н.

За кадрите,при нас на сватбата,с фотограф,светлина и т.н.,бяхме направили ред на минаване и различните комбинации.Родителите на единия,родителите на другия,после нови семейства (защото има и нови деца),само родителите и на двете страни и т.н.Мъжът ми специално говори с новите половинки в кой момент ще се снимаме с тях.Няма ''изпращане извън кадър'',а кога да се включат.Поне от тях не сме имали селянии,ревности и глупости.

Нормално е да нямаш снимки,ненормалното е да нямаш снимки въпреки,че детето ти те е помолило.

# 292
...
Нормално е да нямаш снимки,ненормалното е да нямаш снимки въпреки,че детето ти те е помолило.
Да, всъщност това е разковничето.
Ако дъщерята (не мога да я нарека "дете") е искала снимка, пък родителите не са се съгласили, е едно. Тогава започваме да се чудим защо.
Ако тя не е искала, защото им знае отношенията, е друго.
И съвсем трето е, ако такава снимка има, но абсолвентката е мигнала или изглежда дебела и затова не я е постнала.

# 293
Как пък на никого не му хрумна, че в семейството на родителите може да е имало някакъв вид насилие? Тогава от какъв зор да се снимат хората?
Или тръгва бащата примерно да застане за снимката и новата му жена застава до него. Той с какъв жест, с какви думи да я прати извън кадър? Малко мисъл трябва Simple Smile

Още в самото начало направих уточнение, че в тежки случаи на насилие, пиянство, изоставено семейство в невръстни години и прочее е друго. Ама то в тези случаи въпросният изобщо няма да присъства, а самото присъствие говори за общо взето улегнали и приемливи отношения.

Това ще е доста нахално от страна на новата жена, но лесно може да се компенсира, като след като тя се лепне и се снимат се поиска още една снимка само тримата. И изобщо от какъв дявол ще се присламчва новата като вижда, че се снимат тримата??? Свръхревност, обсебване, нахалство?

# 294
  • София
Може да смята, че има правото да е там.
И обикновено го имат.

Отглеждащ родител 20 години и накрая къш, къш. Ми, може пък да не ще и да няма общо със свръхревност, обсебване, нахалство, а да го смята по право.

# 295
Новата ли да е отглеждащ родител?

Аз мисля, че е най уместно празнуващият да реши с кого иска да се снима - ако иска с новата, вместо с майка си, негово право си е. Но ми се струва, че би било доста частен случай , дори и ако сега пет човека кажат, че знаят точно такъв Simple Smile

Обсъждаме снимка на двамата създатели, така да се каже, тя иначе може и баба му най-много да го е гледала и детето да иска да  се снима най-вече с нея.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 12:11 от Iris04

# 296
  • София
Ами, туй 23 годишно момиче е живяло с някого от бебешка възраст насам, разбира се, че е имало небиологичен отглеждащ.

# 297
Може да смята, че има правото да е там.
И обикновено го имат.

Отглеждащ родител 20 години и накрая къш, къш. Ми, може пък да не ще и да няма общо със свръхревност, обсебване, нахалство, а да го смята по право.

Ако е така и 20 години е отглеждал е съвсем различно.  Тогава детето няма да познава и приема за родител биологичния баща и няма да го иска на снимка.

# 298
  • София
Ами, Станция, не е нужно и да има крайно отчуждение, но реално това момиче от темата едва ли помни общо съжителство.
Може да приема вторият съпруг като баща и без да мрази биологичния, може пък с него да има едни образцови и близки отношения.
Много неща може.

# 299
  • София
Не мога да повярвам, че още се дъвче тая снимка.
Родителите на бившия ми мъж са се развели, когато е бил на 3 годинки. Бащата е женен повторно. Много ясно, че на нашата сватба не се снимаха като двойка бившите съпрузи, а бяха с новата жена (колко да е нова от 20 и кусур години) и дъщеря им. Майката до моите родители беше. Дори не съм се замисляла, че в това има нещо нередно.
Сега бившият ми мъж е бивш от повече от 5 години, има си ново семейство, жена, дете, как ли няма да се снимаме двамата със сина ни все едно на бал, сватба или каквото, все едно жена му не съществува. Това е някакво безумие.
То по вашата логика на тия събития новите половинки сигур не трябва и да се канят Simple Smile Потрес.

Общи условия

Активация на акаунт