Поведение на разведени родители

• 25 169
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Реве, вземи говори с него, говори, говори, бе!
Отряза пътя към дъщеря си, не прави това и с него.

Не знам дали имаш реална представа за сложнотията на подобни казуси. Родителят има толкова право да тури кръст на отношенията, колкото и детето, когато се усети “интоксикирано”.
В някои семейства просто това е положението и това не се оправя. Като външен го казвам, помагач и наблюдател. Лепило за счупени парчета. Това знаеш как изглежда.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 20:22 от Дренка

# 346
Това са най-сложните отношения. Ако си бил / а цял живот с децата си хладен, дистанциран, високомерен. С едно – маме, извинявай, ела да те гушна, не става.

# 347
  • София
Знам, знам, все като голяма бяла пиЦа си мисля, че хората имат път един към друг, като игнорирам факта, че мостът е взривен…

Иначе и аз съм взривила един.

# 348
Имат. За някои обаче е минно поле. Това са чужди животи. Помни.

# 349
Ами аз опитах. С дъщерята опитах. Не се получи. Не говоря повече. Била съм хладна. Не всички са супер топли. Какво значи, между другото да си топъл? Това не е ли въпрос на субективно възприятие? Не съм лицемер обаче. И винаги съм изхождала от добри намерения.
С бившият се разведохме по взаимно съгласие. Не съм му опирала пистолет до слепоочието. 2 години след развода под чуждо влияние той се присети, че съм му откраднала живота. (Той пресмята само материалното, явно толкова е и държал на духовната ни връзка.)
И започна да настройва сина ми срещу мен и да ми трови живота.
Не говоря с него, защото удрям в тухлена стена с глава. А като си ударя 3 пъти главата и няма резултат побеснявам.
И ще се повтори ситуацията с дъщерята, а аз не искам.
Ето, това е. Затова и си гледам себе си, да си доставям приятни емоции с чужди хора и да съм добре.
Ми като своите не ме искат, насила хубост не става!
Не съм сама. Винаги има някой около мен. Аз не обичам да съм сама. Ама явно на бившото ми семейство не му е било писано.
Имам си съквартирант, който по акт за раждане ми е син, но на практика не го чувствувам като такъв.
Не защото не го обичам, била съм хладна и куп подобни простотии. Отношението му към него винаги е било специално. Той ми е слабостта.
Само, че той за всяко нещо иска одобрението на баща си.
Е, Бога ми, това не мога да приема!

# 350
моята майка също е хладна, не умее да показва чувства.Дори понякога е груба, не умее да покрепя емоционално и т.н. Но, и много ми е помагала, когато съм имала нужда от помощ и сега го прави.
Затова разбирам децата ти, има хора които се нуждаят от емоционална близост, подкрепа /не просто финансова /.Виждам майка ми и си давам сметка че, е трудно да се промениш. Но, с взаимни отстъпки ще се получи. Покрепи детето си, когато има нужда от помощ / не просто финансова /, дори сега да не го оцени, един ден ситуацията може да се промени. Моето отношение към майка ми вече е такова че, се опитвам да не я натоварвам с емоционални казуси, решавам ги сама, не споделям с нея - защото рядко ме разбира и подкрепя. Знам че е безмислено и загуба на време. Но, поддържам комуникация с нея, понякога ми помага , няма разправии, няма оптегнати отношения. Дори, когато се опита да бъде мила, е някак странно. НО, АЗ ОЦЕНЯВАМ УСИЛИЯТА И.
Дай шанс, опитай, говори и не бързай да отпишеш децата си. А след това, живей живота си, без терзания и угризения и ги остави и те да осъзнаят и да поискат  комуникация с теб.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 09:18 от Crissy

# 351
Ravenna, ти в кой свят живееш? Нямам разведена приятелка, вкл. и себе си, на която синовете да не търсят одобрение от бащите си. Просто са мъже и търсят мъжко мнение. Това пък тотално поне е видно от самолет. Майката е незаменима обаче. Това го знам и много добре си живея, откакто го осъзнах.

# 352
Ravenna, ти в кой свят живееш? Нямам разведена приятелка, вкл. и себе си, на която синовете да не търсят одобрение от бащите си. Просто са мъже и търсят мъжко мнение. Това пък тотално поне е видно от самолет. Майката е незаменима обаче. Това го знам и много добре си живея, откакто го осъзнах.
Ами не знам. В моят свят за да дойде синът ми на гости на баща ми, заедно с мен или да целуне майка ми на сбогуване в България, не е нужно мъжко мнение, каквото и да значи. Явно за моите деца майката е заменима от поредната (айде да не казвам каква на баща им или от баба им по бащина линия) Затова и аз не се бутам там, където не съм желана. Не съм кошче за емоционални отпадъци, нито пък банкомат, съжалявам!

# 353
По темата..Колкото разведени, толкова избори, според житейската ситуация.
За абитуриентския бал имаме обща снимка. Никой от нас не я е публикувал.
С тези социални мрежи, всички очакват показност.

Ревена, правиш се на непукист, но не си.
Дано намерете път!

# 354
Никога не се бях замисляла по въпроса досега, но аз също нямам обща снимка от бала си с двамата родители. Имам с баща ми и отделно с майка ми и мъжа ѝ. Но честно казано не ми е било болно, нито неприятно, както казах, едва сега като прочетох темата, се замислих…

# 355

Ревена, правиш се на непукист, но не си.
Дано намерете път!
Нямам избор. Инак бившият подлец ще ликува. Не мога да му го позволя.

# 356
Какво значение може да има бившия? Нека е добре, все пак е баща на децата. Ти гледай себе си, да си ти добре (което значи и с децата да си ОК).

# 357
М-Дам, желая му ако тръгне да умира да е бързо, та да не се мъчи, макар че го заслужава. Никакво значение няма , разбира се! Ако не настройваше сина ми срещу мен, нямаше дори да си спомням, че съм имала нещо общо с него.Grinning

# 358
  • Пловдив
Ravenna, аз честно казано съм СИЛНО подозрителна към хора отхвърлени от цялото си семейство. Всички останали са лоши, а те целите в бяло. Не оставам с впечатление да си добре приета от хората наоколо, постоянно си в някакви проблеми. Освен децата ти, бившия, и не знам колко любовника, сещам се да си писала за 3. Ами замисли се малко.

# 359
  • София
М-Дам, желая му ако тръгне да умира да е бързо, та да не се мъчи, макар че го заслужава. Никакво значение няма , разбира се! Ако не настройваше сина ми срещу мен, нямаше дори да си спомням, че съм имала нещо общо с него.Grinning
Могат да бъдат настройвани само малки деца и то за кратко. Децата моментално се настройват срещу родителя, който говори против другия. Синът ти е голям мъж, разбирам, че не искаш да е виновен той, че те мрази или там каквото, нито ти да си виновна, но и баща му не може да е виновен. Просто няма как да стане. Пък като си харесва другата рода и е над 18 покажи му вратата и да си се обичат, теб да те мрази. Иначе излиза, че си мазохист, пък и другите ти виновни.

Общи условия

Активация на акаунт