Поведение на разведени родители

• 25 177
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Не, той не ме мрази. Все пак живеем заедно. Просто не ми показва такава лоялност, каквато е нормално да ми показва. Любовниците са друга бира. Тях аз ги избирам и отхвърлям. Не съм опряла до мъж да ме храни.

# 361
  • София
Не, той не ме мрази. Все пак живеем заедно. Просто не ми показва такава лоялност, каквато е нормално да ми показва. Любовниците са друга бира. Тях аз ги избирам и отхвърлям. Не съм опряла до мъж да ме храни.
Каква лоялност? Никой не бива да избира между майка си и баща си. Това си е ваша война, не на детето, все едно на каква възраст е.
А иначе и децата не сме длъжни да ги кърмим цял живот, над 18 ако е неприятен съквартирант и те наранява нещо да си хваща пътя. Това казвам, не друго. Иначе хем си недоволна и обидена, хем му переш гащите и му плащаш сметките.

# 362
  • Пловдив
Или те си избират да не останат. Вярвам ти, че си привлекателна и заможна (не мога да преценя дали си чак богата за местното ти ниво, защото не живея там, да го определим като заможна). Привличаш мъжете. Ама никой не остава. Не се ли чудиш защо?

# 363
Децата имат нужда да са в добри отношения и с двамата си родители. Няма как да им се сърдим за това. Аз не се меся и не следя отношенията на децата с баща им. Камо ли пък да ревнувам. Важни са ми моите отношения с тях и там влагам усилия.

# 364

Същата лоялност той има нужда да покаже и на баща си. Децата не се чувстват пълноценни и изпитват големи дефицити в бъдеще, ако не могат да покажат своята обич и лоялност и към двамата си родители, ако ще да са престъпници, насилници, изроди. Неслучайно деца, които са насилвани от родителите си, се чудят "с какво съм виновен, какво направих, че тате/мама не ме обича?" Колкото повече очакваш от сина да отхвърли баща си, той толкова повече ще се бунтува и ще отхвърля теб. А в крайна сметка нито любовниците, нито приятелките ни ще ни помагат, когато одъртеем. Децата ще са там, колкото и родителите да са ги наранили, тъй че децата също заслужават лоялност.

# 365
За каква лоялност иде дума?
Дали аз давам повече като грижи и финанси?
Не е съревнование. И да се чувствам "прецакана " баща му е. Имат си техните отношения..Аз лично се радвам, че имат връзката.
При вас явно, между вас не е приключило и се надцаквате с его..Пълнолетни деца, замесени в конфликти и крайности.

# 366
Никога не забравям, че бившият е това за детето, което е моят татко за мен.
Не е ли така, Равена? Ти нали обичаш баща си? Защо да е различно?

# 367
Лоялност.. от деца...
Това някакво корпоративно състезание ли е?
Тук работят законите на обичта и разбирането. Не на кой плаща манжата и тока.

# 368
Или те си избират да не останат. Вярвам ти, че си привлекателна и заможна (не мога да преценя дали си чак богата за местното ти ниво, защото не живея там, да го определим като заможна). Привличаш мъжете. Ама никой не остава. Не се ли чудиш защо?
Не, не се чудя. Вече двама разкарах. И от самото начало, започвайки заигравка с тях ги смятах за нещо временно, защото по обективни и субективни причини не си подхождахме. Така че по-скоро бих била нещастна, ако се бяха заинатили да остават, отколкото както стана - безпроблемно скъсване на отношения.
Хубавото на мъжете е, че не драматизират. Това е по-скоро наша черта. Аз, например, не обичам промените, защото винаги носят някаква несигурност. Но пък винаги след това съм си давала сметка, че е било за по-добро.
Никога не забравям, че бившият е това за детето, което е моят татко за мен.
Не е ли така, Равена? Ти нали обичаш баща си? Защо да е различно?
Защото аз също съм дете на разведени родители, които са имали своите проблеми помежду си.
Но до ден днешен, когато се съветвам независимо с единия или другия, без да са се чували и обсъждали предварително, тяхното мнение е едно и също.
Докато при нас не беше така. И сега не е.
Татко им като разбра, че аз съм му спънка да купува бизнеси, да си отстоява егото на дърти години и т.н., и т.н., започна индиректно да ми прави сечено чрез децата. Т.е. аз като кажа "А", той казва "Бе". Кажи ми, какво те посъветва майка ти, за да ти кажа да не го правиш!
Затова и семейството ни отиде в киреча.
Лоялност.. от деца...
Това някакво корпоративно състезание ли е?
Тук работят законите на обичта и разбирането. Не на кой плаща манжата и тока.
Ооо далече съм да се състезавам с него. Той беше супер сигурен след като се разделихме: "Че аз без него съм за никъде, т.е. не мога да се оправя сама." Laughing
Не знам как, ама някакси оцелях. И това явно беше най-голямата ми грешка. И като капак на всичко се подобрявам. Та последното, което чух от него, след като се постарах окончателно да взривя моста е, че съм му откраднала живота.
На което нямаше как да не отговоря да се ухапе отзад. Та така...
Аз деца във войни не вкарвам. Той го прави. Ама интересно, докога ли ще хваща дикиш?!

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 06:29 от Ravenna

# 369
Защо му пречиш да купува бизнеси? Ти имаше против и срещу приятелката му. Не знам, не знам...
Като сте си контра, взаимно е явно. Не се чуди.

# 370
  • София
Оо, Равена ли се появи?
Аз в момента много се дразня на оня, че не може да раздели нашите отношения от отношенията с децата и им отмъщава на тях и така ме наранява и изнудва.
Много се надявам и този период да мине и да се осъзнае, че отношенията с 18 г му дъщеря са си отношения между тях си, а не през мен.
Ох, дай Боже!

# 371
Рок, по Коледа стават чудеса само във филмите.

# 372
  • София
Рок, по Коледа стават чудеса само във филмите.
За съжаление, плюс едно.

# 373
  • София
Знам де. Ама ако не той, то поне тя да порасне. 😉 При нея има надежда и развитие.

# 374
Аз също съм дете на разделени родители 13 години вече не искат да се погледнат камоли да се чуят, в началото когато бях малка ми беше тъпо че нашите са разделени...но сега в момента не очевидно е имало защо да се разделят баща ми е саможивник.! Ако аз не му се обадя той няма да се обади....относно снимките всеки преценя как с кого ще се снима, ако са в добри отношения може и да стане но шанса е малък

Общи условия

Активация на акаунт