Поведение на разведени родители

• 25 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Не, не сее поквара, но не сее и съобразяване с възможностите.
А ако бащата го купи, означава, че не проявява мислене, а напротив държи се като малко леке, което прави напук, без даже да знае на кого.

# 466
  • София
Не един такъв има, така че не се чудете айфон на гол тумбак.

# 467
Когато си плащам аз за кефа нищо не ми е екстра. Когато някой друг плаща за нечий кеф тогава май всичко е екстра.

# 468
  • София
Прави ли се разлика между никакви екстри, някакви екстри и постоянно екстри? В същото време се  говори, че имало издръжка, а той предложиш пари за една екстра, после бил отбой и не се знае ще ги има ли изобщо.

# 469
  • Бургас
Екстрите за едни, са рутина за други.
За мен iphone може да не е екстра. За друго семейство може да е.
За мен пътувания до екзотични места може да е екстра, за други не.
Не е редно да искаш от човек с месечен доход 1000лв, толкова за телефон, без значение какъв е телефона.

Не редно да научиш детето си, че може да гледа на баща си/майка си като на банкомат. Така ги увреждаме тези деца. Един ден момичето ще гледа така на бащата на децата си, а момчето ще знае, че трябва да е банкомат.

Не е редно и обратното. Да демонстрираш стандарт, които не е нисък. Да обикаляш света. Да правиш деца и после да ги зарежеш на майките им на една миризлива издръжка и да те няма. Не може да правиш деца и да те няма. То може де, но това не е правилно. Дори да нямаш пари, нека поне си до тези деца.
Понякога като родители се лишаваме от нещо за себе си, за да осигурим нещо за децата си. Ми нормално е. Нали затова сме родители на това дете. Вероятно Септември ще съкратя собствени разходи, за да издържам студент, докато се адаптира. Да му кажа да си гледа работата и да си ида в Италия на море ли? Отрязах и на малкото частното училище, за да се погрижа за брат му. Просто не мога да финансирам и двамата. Избрах голямото. Тежи ми, но не мога да откажа образование на голямото.  
Баланс трябва да има.  
За нещастие масово бащите превеждат точно една издръжка и ги няма. Защото присъствие от време на време не е баща. Може би приятел или по - скоро познат. Вредна работа. Много, много вредна.
Не се хващайте за суми и екстри, те са относителни. Пак казвам, най - малките дефицити на децата на разведените родители са паричните.

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 10:01 от MeMyselfI

# 470
  • София
Големият проблем е, че него го няма като присъствие, като родител. И сега се опита чрез парите да заяви присъствие. Той самият се поставя в ролята на банкомат вместо баща.
Също и заявлението "няма да й купя такъв телефон" е някаква проява на "възпитание от разстояние" или да си кажем точно отмъщение на нас двете, защото сме фронт срещу него.

# 471
Роки, за всичко бих му дала право на твое място - и да даде, и да не даде, и да ходи на купона, и правила да определя, стига да не беше шамара. Това вече за мен променя правилата на играта. И двете с дъщеря ми щяхме да бъдем в режим на пълен игнор и враждебност, ако бившият ме беше ошамарил, и нямаше да има място на никакви рождени дни. Ако счита, че има да дава някакви пари на детето си - банкова сметка и да ги превежда. Аз даже май бих накарала детето да ги откаже, но ако смятам, че ни дължи нещо - ок, просто никакви права насреща. Много съм мила по принцип, но ако има такова посегателство, ще се променя със сигурност.

# 472
Всъщност обаче мъж в развод понякога е баща в развод за съжаление. Знаем, че често децата го отнасят заради родителските неразбирателства. Sad

За съжаление единствения който страда това е детето! на родители им лесно развеждаме се и готово...Ми после ми това дете...в днешно време явно това е модерно.

# 473
За мен е дълбоко погрешно майка и дете да се обединяват срещу бащата. Просто нищо добро не излиза от това.

# 474
  • София
За мен е дълбоко погрешно майка и дете да се обединяват срещу бащата. Просто нищо добро не излиза от това.
И аз така мисля. Какъвто и да е бащата на детето е родител, това е бомба със закъснител и срещу майката, да не говорим колко лошо е за детето. Трудни са тези моменти, но човек трябва да осъзнава отговорностите си и да остава възрастен.

# 475
Да, и аз бих казала така, ако не я беше ударил. Ама вече е отвъд възможността да му пазиш авторитета какъв родител е.

Лятото бях писала някъде из темите на Роки, че трябва да ги помирява (бащата и дъщерята). Но при настоящата ситуация вече не е валидно.

# 476
  • София
Да, и аз бих казала така, ако не я беше ударил. Ама вече е отвъд възможността да му пазиш авторитета какъв родител е.

Лятото бях писала някъде из темите на Роки, че трябва да ги помирява (бащата и дъщерята). Но при настоящата ситуация вече не е валидно.
Аз не казвам да ги помирява, но да не се бърка. Детето и е вече на 18, а и да не беше. Това ще се обърне и срещу двете.

# 477
  • Варна
Не съм наясно с издръжките по закон, 300 лв много ли е, малко ли е - знам, че всеки месец един клиент превеждаше по толкова за едно дете. Няколко пъти преведе по 150 като наказание към бившата - понеже пътува, явно се е случвало да плати със закъснение и тя надумала пред детето приказки.  (това казва той, няма как да съм сигурна, поне пак почна по 300 да пуска).
Ама трябва да се внимава какво и пред кого се приказва.

# 478
То е "наказание" за нея, ако тя има пари, да ги направи нужните за детето разходи и да останат за нейна сметка.
Ако тя обаче ги няма, лишенията ще са за детето. Умник! Simple Smile

# 479
  • Варна
Оооо, права си, дума да няма, не това обаче беше идеята да го разкажа. А за това, как лесно могат да се посекат добри намерения.

Общи условия

Активация на акаунт