Поведение на разведени родители

• 25 108
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Никой не е "горкият". Нямам нужда някой да ми дава.
Ма да, но представата за мъжки родител стига до осеменител, когато цял живот баща ти не ти е бил длъжен за нищо.
Хубаво е да са независими, но не и да приемат, че един баща не дължи.
Ако някой от синовете ми си остави децата ще си “бия” главата къде съм сбъркала. И ще се радвам, ако майките на децата им изискват от тях. Не само пари, а и грижа.

# 586
  • София
То и аз съм се оправила без неговите пари, ама чак пък да го обичам .... Simple Smile айде айде Simple Smile

# 587
Разбирам ви, че смятате, че всеки баща има купища пари, които не дава просто поради проклетия, но има хора, които наистина нямат възможност. Ако се чудите как така жена би родила от такъв мъж - ами тя си е била спокойна, че самата тя има достатъчно за това дете.

В случая аз. Wink

# 588
От темата оставам с впечатление, че всички разведени бащи са безотговорни скръндзи. Да, ама аз има две познати семейства, които се разведоха докато децата бяха непълнолетни, и и в двата случая бащите участват пълноценно в издръжката. В единия случай даже майката себе си не може да издържа и бащата плаща изцяло скъпо образование, купува дрехи, почивки, че и се грижи за колата на бившата. Та до човек си е. Иначе много бащи приемат, че ако дадат много пари майката ще ги използва за себе си, а не за детето, и затова се дърпат, понеже разводът не е бил цивилизован и са се натрупали лоши чувства. Ама това пак си е до човек.

# 589
  • София
Не е въпроса да дава, въпроса е да е наясно с нуждите и грижите за НЕГОВОТО дете.
Акъл си трябва, не само необезопасен секс.

# 590
  • Бургас
Разбирам ви, че смятате, че всеки баща има купища пари, които не дава просто поради проклетия, но има хора, които наистина нямат възможност. Ако се чудите как така жена би родила от такъв мъж - ами тя си е била спокойна, че самата тя има достатъчно за това дете.

В случая аз. Wink
Ако един мъж не може да отдели повече от 200лв. за собственото си дете, да не го е правил това дете.  Носи равна отговорност с другия родител. То и за жените важи същото. Както не е редно да не участваш 50:50, така не е редно и да чакаш само на бащата финансово.
Вярно е, че всичко се случва и не знаем утре дали ще сме работоспособни и т.н. Но ако имаш е редно да си там.

Черна станция, и аз познавам бащи, които гледат децата си, там са и финансово и физически. Това е баща на място, пък дори и разделен с майката.

# 591
да се поиска адекватна помощ от бащата за отглеждане на детето не само, че не е срамно, ами задължително според мен..
друг е въпросът колко са му възможностите и желанието..
а и като "инвестират" в детето, някои мъже стават и по-отговорни бащи..

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 19:35 от anonymiss

# 592
Както казах, ако не си се развеждал, не знаеш как ще се чувстваш / постъпиш и т.н.

# 593
  • София
Разбира се, че не всички разведени мъже са такива! Ние давахме под наем апартамент на разведена майка и дъщеря й и бащата плащаше наема. Мислех, че след месец-два ще спре, но си плащаше години наред човека. Сигурна съм,че и много повече е плащал.
Има и такива бивши.

# 594
Янтра, ако (да не дава Господ) мъжът ти утре се инвалидизира и не може повече да печели пари, как ще процедираш с него? И за какъв ще го обявиш? Grinning

# 595
  • Пловдив
Янтра, ако (да не дава Господ) мъжът ти утре се инвалидизира и не може повече да печели пари, как ще процедираш с него? И за какъв ще го обявиш? Grinning
Ама моя мъж досега, 20 години е давал всичко. И ме е издържал 11 години да бъда майка-домакиня. И ако се разведем, и може (не е инвалидизиран) ще си издържа децата на 100%. Повече от мен ще дава и винаги е давал.

Повечето мъже тук не могат изобщо да се сравнят със моя мъж. Изобщо ми е вдигнал толкова високо летвата какво се очаква от един мъж като съпруг и родител, че аз откровено недоумявам как може да има такива плюнки. Ама е на, вярвам ви, очевидно има.

# 596
Ако се разведеш със същия този велик мъж, той може крайно да те изненада, между другото. Няма как да провериш Simple Smile

# 597
  • София
Лорелада, двете неща са несравними, защото един инвалидизиран или неработоспособен грижовен мъж и баща продължава да дава според силите си - дори не пари, но внимание, грижи, любов, време. Имаме близко семейство,в което мъжът не работи след тежка болест и още се лекува. Жената издържа финансово семейството, но той пуска пералнята, готви, стои с децата, докато учат и т.н., докато тя работи.
Един "баща" си взима шапката и толкова. Биологичният баща на голямата ми племенница вече 30 години не ѝ е подал един бонбон (тя беше бебе,когато се разведоха техните) и даже не се впечатли, че и дядо е станал, въпреки че стигна до него през познати преди 3 г.

# 598
  • Пловдив
Ако се разведеш със същия този велик мъж, той може крайно да те изненада, между другото. Няма как да провериш Simple Smile
Хайде да не си позволяваш да квалифицираш мъж, който не познаваш. А аз съм с него 20 години. ДВАЙСЕТ години. Не една, не две, не 5. Нямаме изненади вече.

# 599
И какво обидно съм казала? Абсолютно нищо. Вие не сте разведени и хвалбите ти са излишни в случая Simple Smile

Много жени след развод не могат да познаят мъж, с когото са били 20 или 30 години (не визирам на Янтра семейството, да се знае).

Общи условия

Активация на акаунт