КАУФЛАНД- тема 62

• 51 470
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
На мен ми е интересна частта с 'трайно намаляване на ползването', каква е алтернативата за насипни салати, маслини и подобни...? иначе тия 20 стотинки с тая инфлация на някои неща над 100 %, няма да се усетят, това е ясно.
Да, ще бъде интересно. Аз определено ще го направя. Ще поискам насипна руска салата примерно, но без кутия.

# 586
На мен ми е интересна частта с 'трайно намаляване на ползването', каква е алтернативата за насипни салати, маслини и подобни...? иначе тия 20 стотинки с тая инфлация на някои неща над 100 %, няма да се усетят, това е ясно.

В найлонова торбичка, но за салати не е удобно. За маслини става. Т маркет отдавна таксуват кутиите и маслини така купувам.

# 587
  • Бургас
...
Освен това самите кутийки се мерят заедно с това, което се купува и по неговата цена.
...

Досега, в който филиал вляза, все са ми махали тарата. Загледайте се следващият път дали и при Вас не го правят. Обикновено натискат бутон и везната започва да отмерва от -14гр (примерно)

Изглеждат малко 20ст, ама за кутийка 20гр = 10лв/кг, а за кутийка 10гр = 20лв/кг!!!

Тук съм абсолютно съгласен, не може различни по големина кутийки да струват еднакво.

# 588
  • Бургас
Тоест ще трябва да ходим на магазина с кутии от вкъщи.. страшна тъпотия.
Е как продавачката ще пипа ползвани кутии, носени от в къщи, и после ще пипа маслините, саламите и тн. .....
Някак не го виждам.

А как се очаква да занеса 1 кило салата или нещо, за което нужно кутия? Нямам намерение всеки път да плащам. Обикновено като пазарувам, купувам по 5 неща, които изискват кутия. Много пари ще отидат така..

А, и нали ползват ръкавици, дезинфектанти. Да се оправят, техен проблем ще е, а не мой.

# 589
В някои филиали има готвена витрина Repeat. И там е така. За сметка 5 лв, 2 лв са само кутии и капаци.
Кутията 0.30 ст, капак 0.10 ст, прибор, салфетка, пликче, всичко възможно се таксува.

# 590
Тоест ще трябва да ходим на магазина с кутии от вкъщи.. страшна тъпотия.
Е как продавачката ще пипа ползвани кутии, носени от в къщи, и после ще пипа маслините, саламите и тн. .....
Някак не го виждам.
Забранено е да се използват кутии на клиенти, точно заради разпространение на бактерии. После могат да ги глобят от бабх. Доста хора вече са питали точно това и са отговорили, че не може. Реално погледнато го правят, защото ги задължават от Европа, но могат да ги таксуват като 0,1 стот., Защото очевидно няма алтернатива, ако някой иска да си вземе нещо от витрината.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 16:07 от Eleonora95

# 591
Писали са в инстаграм, че не може да се ползва кутия на клиента:

# 592
Е то се очакваше, другите отдавна го правят. Или не сте обръщали внимание.
Махат тарата при нас, -12г.

# 593
  • Пловдив
Добре де,  замърсява си околната среда с тези пликове и кутии, ами вместо да правят  бизнес с това и да ги плащаме , да измислят екологична алтернатива. Аз искам салата, не искам кутия /която да плащам и изхвърлям /

# 594
  • Варна
Имам личен купон за РД, пише че е валиден от 20.12 до 02.01...това означава ли, че на 2.01 мога да го ползвам все още?

# 595
  • Бургас
Добре де,  замърсява си околната среда с тези пликове и кутии, ами вместо да правят  бизнес с това и да ги плащаме , да измислят екологична алтернатива. Аз искам салата, не искам кутия /която да плащам и изхвърлям /

Това си е чисто хвърляне на пари.. Права сте.

# 596
Освен това самите кутийки се мерят заедно с това, което се купува и по неговата цена.
Цитат на: Все Тая
Досега, в който филиал вляза, все са ми махали тарата. Загледайте се следващият път дали и при Вас не го правят. Обикновено натискат бутон и везната започва да отмерва от -14гр (примерно)
Може и така да е, не споря, точно затова написах, че аз "нямам наблюдения да го правят".  Иначе в някои филиали ми изцеждат маслините и без да се налага да им казвам, така че може и разлики да има по локации. Специално ще се загледам следващия път, ако изобщо има такъв след нововъведението. Wink

Като цяло посланието беше, че и досега не сме ги получавали даром. Имат множество начини да ни ги "таксуват" и без да имат отделна цена. Но щом ще го правят, значи кутийката се явява опция и са длъжни да продават и без нея.

Реално погледнато го правят, защото ги задължават от Европа, но могат да ги таксуват като 0,1 стот.,

Точно така, самата цена зависи от тях, ама ще я вдигат, докато клиентите са склонни да я плащат (или поне по-голямата част от тях), тоест до т.нар. "Schmerzgrenze" - чудна немска дума...

А и как пък решиха да закръглят, като всички други цени в магазина завършват на 9-ка? Можеше и  1-2-3ст... Но защо да не почнат "наддаването" от 20ст, все пак са търговци, това им е работата. Особено като вече дори се изказаха мнения, че нямало да се усетят тези 20ст. Само дето човек не купува една кутийка на пазаруване и не ходи един път в месеца, та да не се усетят. А от друга страна при толкова голям оборот и клиентопоток Кауфланд определено ще "усетят" доста значителен положителен финансов ефект дори и от 0,01лв/бр.

# 597
  • Бургас
Аз не мога да разбера как ще се намали замърсяването като сложат цена на кутиите? Хората, или ще спрат да купуват продукти в кутии, което ще удари Кауфланд в джоба, или потреблението ще си остане същото и не виждам как ще спрат някой, който така или иначе си хвърля през прозореца.

# 598
Ако наистина искаха да пазят околната среда, можеха да започнат да използват кутии от по-екологичен материал. А реално искат от нас да плащаме за същите пластмасови кутии, които досега не са се таксували поотделно (че вече са си ги калкулирали в цените на насипните стоки си е повече от ясно).😉

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 17:41 от dolce miele

# 599
До намаляване на използваната пластмаса ще доведе възможността да се използват кутии за многократна употреба, а не таксуването им. Ако обратното е вярно, как точно плащането на кутията опазва околната среда? А хартиените брошури защо продължават да ги разпространяват безразборно? Това също вреди на околната среда. А огромного количество пластмасови карти, които произведохa и раздадохa на опашки от клиенти?

Общи условия

Активация на акаунт