Сполучливи имитации на маркови парфюми - 47

• 76 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Истанбул
В такива метални бутилки са концетратите на парфюмите .Лично аз преди години съм ходила да си търся" Елле "на Ив Сен Лоран.Магазинчетата се намират от Египетския пазар в посока към Сиркеджи.Имаше и едно ателие в един от пасажите, срещу сградата на банката на Еминьоню.Там жената с диплома на химик инженер(дипломата беше на стената),като й кажеш какво искаш ти пълнеше в шишенце етеричното масло на желания аромат.
В последно време поддържам ароматна връзка в инстаграм с един,дето изработва аналози на известни парфюми.И той така заръчва,да оставя парфюма на "спокойствие",да улегне.Засега съм купила Ани,Хаджъват и Бърбери фор хър.Изпратил ми е и отливки от Аддикт,зебрата на Расаси и Кръш он ми."Хаджъват "изтрая 4 дни на ръкава на жилетката ми.Чета и мнението на други клиенти и те са във възторг.

# 571
D-frag,  Японската слива я имам на Гиза,но според мен не е много успешна имитация.
Иначе оригинала е уникален,но вече не се предлага от ТФ.

# 572
  • Варна
D-frag,  Японската слива я имам на Гиза,но според мен не е много успешна имитация.
Иначе оригинала е уникален,но вече не се предлага от ТФ.
Ясно, да не съжалявам тогава.
Ще се оглеждам за друг аналог, повече от колекционерска гледна точка.
Благодаря!

# 573
Привет! Много интересна дискусия сте започнали за произхода на парфюмите. Може ли да попитам и аз един въпрос. Малко е неудобен, но в никакъв случай не целя провокация. Какво провокира интереса ви към нишовите парфюми? Дали е това, че имате дългогодишен опит и са ви омръзнали дизайнерските? Аз съм с много малък парфюмен “стаж” и все още изучавам дизайнерските. Е, разбира се, пробвах и някои нишови, но забелязвам как в каквато и парфюмна тема да попадна, те винаги са най-търсеното и се опитвам да разбера защо, хаха.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 19:39 от Джуд

# 574
Аз пък изобщо не търся нишови, а и групата е за имитации, предполага се, че не ни се харчат стотици левове за парфюм. А ако е някой като мен постоянно да си сменя вкуса, съвсем. Освен това не обичам да мириша на реалистични цветя, пролетна градина, истинска ванилия или реалистично кафе и роза. Май си падам по по-синтетични 😄 Да сменя рязко темата и да питам за добра имитация на Mon Paris YSL? Насочила съм се към Заг, душих на Аристея, но нещо не ми хареса.

# 575
Аз бих казала, че с нишовите парфюми шансът някой да мирише като теб е доста по-малък. Миришат по-интересно, не винаги това означава, че са по-хубави, но ако търсиш нещо различно, отличаващо се от масата са страхотен вариант. А и тези най-нашумелите ги ползват доста хора и се губи така наречения signature scent, но ако някой аромат ми е супер любим, дори да е масов, не ми пречи, пак си го ползвам и му се радвам. Simple Smile

# 576
търся различното, което не значи, че не ползвам мас парфюми или че харесвам повече ниш
по-скоро вече почти няма парфюм, който да успее да привлече и задържи вниманието ми след проба и разносване
което е много, много жалко

# 577
  • София
Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian в изпълнението на Рефан.
Кой номер е? Пак нещо съм проспала Grinning

# 578
Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian в изпълнението на Рефан.
Кой номер е? Пак нещо съм проспала Grinning
Agarwood & rose. Номерът не го знам. От тези, в тъмните шишенца, дето имитират по форма шишетата на Том Форд.
Ето това: https://refanshop.bg/produkt/parfyumna-voda-refan-limited-blend-rose-agarwood/

Относно "нишовите" парфюми...Все ми е тая "нишов" ли е или не е. Аз си търся неща, които на мен да ми резонират, да изпълват душата ми с радост. И намирам такива неща сред ретро ароматите, сред Ейвън и Орифлейм ароматите, сред селебрити ароматите...Честно казано, изключително малко от така наречените "нишови" аромати ми допадат. Повечето за мен са прехвалени. И не са мой тип. Въобще. И по никакъв /ама по никакъв!/ начин не струват тия пари, дето им искат. Чиста спекула и прехваленост.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 19:48 от solar_fields

# 579
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
    Много се надявам някой друг /освен Гиза/ да пусне "Италика"! Моля - пишете веднага!!!
    Такива "изкилифинчени" и бутикови аромати трудно ще се намерят другаде. Собственичката почти не държи нищо от т.н. масови аромати при мъжките и унисекс, за дамските нямам реална представа. Тя е почитател на доста по-уникални и редки парфюми и ми беше неудобно при последното посещение да я попитам, дали тя си ги забърква или ги получава готови. Но предполагам, че идват готови, т.к. иначе щеше да си забърка примерно TF Plum Japonais, за който ми разказа, че едва го била продала преди време, а сега имало голямо търсене. Дори съжаляваше, че не си била запазила поне мъничко за себе си. Същата история и с Hermes Voyage.
    Поговорихме си с нея и относно разреждането на масла и колко време трява да се изчака. Тя потвърди, че всичко при нея е само на масла и смесва при поръчка само. Единствено си смесва неща, които ползва за себе си и ми даде пример, че над 10 дни е чакала да й се получи Zadig Voltaire This is Us. При някои аромати й се получавало буквално за часове, при други повече от седмица.
    Моите почти 20 си разредих снощи и след няколко минутки пръснах на листчета, бях много нетърпелив. Ами само при 1-2 няма още наситеност и едва ги усещах тази сутрин. Всичко останало беше почти готово за ползване минутки след разреждане. Но така или иначе ще си престояват, докато им дойде ред за носене. Засега като аромати всички са ми с оценки 7/10 и нагоре и само при един нещо ми се мотае около 5/10(Interlude 53), но ще видим с времето, дали ще ми се промени мнението и настроението. Той си е предизвикателен по принцип и доста силен и остър като аромат.
    D-frag12, преди мноооого години, когато Милка отвори си купих Hermes Voyage от нея, все още не мога да го забравя, 1:1 и в пъти по-траен от оригинала. По-късно откриха Гиза - франчайз и в Бургас, но за кратко, там се запознах сTF Plum Japonais - беше невероятен, жалко, че са спрени и двата, но затова пък Гиза винаги ни предлага нови и нови ниш аромати. Flowers Hibiscus

# 580
    • Варна
    Какво провокира интереса ви към нишовите парфюми? Дали е това, че имате дългогодишен опит и са ви омръзнали дизайнерските?
    Много хубав въпрос, Джуд, поздравления наистина! Интересни мнения се появяват и тепърва ще се изразят.
    Лично аз не поставям приоритет върху нишовите аромати. За мен са далеч по-рискови, предизвикателни и трудно ще доведат до комплимент сред 99% от хората. Моите два изконни фаворита са дизайнерските D&G The One и ADG Profumo. Обожавам ги върху себе си и любимата ми също много ги харесва, особено всички възможни версии на ADG. Почти винаги от нея, от близки, от колеги и колежки получавам комплимент и интерес точно към по-масови и лесно носими аромати.
    Като цяло хората почти не ползват парфюми или ползват, каквото намерят по рафтовете в супермаркетите. Работя в офис, често се срещам с хора, движа се из обществени места и изключителна рядкост е да усетиш полъх на нечий парфюм, особено от мъж. Дори преди две вечери, когато бяхме в магазина на Гиза и се разхождахме из рафтовете с приятелката ми, избирайки ароматите, забелязах различни хора отвън, които се спираха и ни разглеждаха през витрината като музейни експонати. Имаше такова учудване и недоумение в очите им. Явно сме изключително малка и тясна група хора, които се интересуват от парфюмерията и обичат да се учат и да пробват.
    Откъснах се доста от темата, извинявам се!
    Нишовите аромати наистина се предлагат много ограничено, и като оригинали, и като аналози. Отделно като аналози са на цената на дизайнерските. И ако примерно вземеш Azzaro или Boss с цена от 80-90лв оригинал срещу 30-40лв(100мл) за копие, то при нишовите и високия клас дизайнерски разликата в цената може да достигне 20+пъти. И така един вид имаш усещането, че много повече си спечелил, много повече си прецакал системата. Отделно и ароматът ще е доста по-уникален, открояващ се, предизвикващ интерес, натрапчив, а в някои случаи и неприятен за част от хората, но забележим.
    Това е моето мнение по въпроса, доооооста разтеглено. Дай ми трибуна, микрофон и ми слушай простотиите цял ден хахаха Stuck Out Tongue Winking Eye

# 581
    . Какво провокира интереса ви към нишовите парфюми? Дали е това, че имате дългогодишен опит и са ви омръзнали дизайнерските? Аз съм с много малък парфюмен “стаж” и все още изучавам дизайнерските. [/quote]

Аз лично ако харесвам аромат, нишов или не гледам да е по-интересен и не чак толкова масов, а и ми достава ОУДоволствие, като намеря добра алтернатива на парфюм който струва 300+ за 30+. Наистина добре ми идва, а и портфелът ми благодари.

# 582
    моето впечатлени е, че не са рядкост мъжете, които се парфюмират, но обикновено се разминавам с такива, които ползват свежи стандартни акватици от онези-които-не-харесвам
    може би не са парфюми, а някакви видове афтершейв
    ще ми се по-често да минавам покрай мъже, чиято аура ухае на нещо плътно и дървесно

# 583
    D-frag12 с удоволстиве чета постовете ти в групата, така хубаво разказваш за аромати, усещания, опит...благодаря Simple Smile относно мъжете и парфюмите моят ползва това, което му купя, сега е на Bade'e Al Oud Oud for Glory Lattafa Perfumes който бях взела на сляпо за себе си ама ми дойде повече мъжки и му го преотстъпих, и той доста го харесва, а и ухае цял ден, сега ми каза следващия път пак някакъв такъв да му взема, та явно има значение и за него! До преди това ползваше главно акватици, които не бяха и особено трайни, имаше един на Орифлейм, който му седеше много добре, обаче не знам защо го спряха
    Относно ниша, аз не се ръководя от това какъв е и колко пари е, гледам да харесам аромата, имам си някои любими парфюми, които определено не са ниш, а са си от масовите, но пък си ги харесвам и ги имам и в оригинал и като копия, опознавам и новите и обсъжданите тук, но понамалих малко темпото че се позаринах! И както преди време обичах, като взема парфюм да е 100 мл, сега повече от 30 мл са ми много, защото росто искам да опитам от всички Laughing

# 584
    • Варна
    Скрит текст:
      Много се надявам някой друг /освен Гиза/ да пусне "Италика"! Моля - пишете веднага!!!
      Такива "изкилифинчени" и бутикови аромати трудно ще се намерят другаде. Собственичката почти не държи нищо от т.н. масови аромати при мъжките и унисекс, за дамските нямам реална представа. Тя е почитател на доста по-уникални и редки парфюми и ми беше неудобно при последното посещение да я попитам, дали тя си ги забърква или ги получава готови. Но предполагам, че идват готови, т.к. иначе щеше да си забърка примерно TF Plum Japonais, за който ми разказа, че едва го била продала преди време, а сега имало голямо търсене. Дори съжаляваше, че не си била запазила поне мъничко за себе си. Същата история и с Hermes Voyage.
      Поговорихме си с нея и относно разреждането на масла и колко време трява да се изчака. Тя потвърди, че всичко при нея е само на масла и смесва при поръчка само. Единствено си смесва неща, които ползва за себе си и ми даде пример, че над 10 дни е чакала да й се получи Zadig Voltaire This is Us. При някои аромати й се получавало буквално за часове, при други повече от седмица.
      Моите почти 20 си разредих снощи и след няколко минутки пръснах на листчета, бях много нетърпелив. Ами само при 1-2 няма още наситеност и едва ги усещах тази сутрин. Всичко останало беше почти готово за ползване минутки след разреждане. Но така или иначе ще си престояват, докато им дойде ред за носене. Засега като аромати всички са ми с оценки 7/10 и нагоре и само при един нещо ми се мотае около 5/10(Interlude 53), но ще видим с времето, дали ще ми се промени мнението и настроението. Той си е предизвикателен по принцип и доста силен и остър като аромат.
      D-frag12, преди мноооого години, когато Милка отвори си купих Hermes Voyage от нея, все още не мога да го забравя, 1:1 и в пъти по-траен от оригинала. По-късно откриха Гиза - франчайз и в Бургас, но за кратко, там се запознах сTF Plum Japonais - беше невероятен, жалко, че са спрени и двата, но затова пък Гиза винаги ни предлага нови и нови ниш аромати. Flowers Hibiscus
      Поне Voyage има възможност да си набавя от ЗАГ или Камея(страхотен е техният, тествах го лятото). Още обмислям от кого.
      Буцигном, благодаря за комплимента!
      Също имам Oud for Glory и съм фен на Lattafa. Великолепен аромат е, но искам повече студ за него. Вчера пак комплименти на работа за Lattafa Ejaazi. Не ми е от любимците, но явно на дамите в офиса доста им допадна. Тия араби определено си разбират от работата, съдейки по ревютата на едни от най-големите имена в youtube каналите за парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт