Какво ще купя отново - 6

• 100 990
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
Турско крема сирене или поне аз само турско бях виждала до момента. На вкус е близко до нашето,но не е точно същото много по-меко и нежно е

# 406
Това турска дума ли е?

# 407
  • Русе
Това топено сирене ли е?
Много ни хареса на всички вкъщи! Отново ще купя!

# 408
Нещо между крема сирене и цедено мляко- разкошно е!

# 409
  • софия
Пинджур от КАМ. Миналата седмица беше намален и взех 5 буркана, всичко се изяде за отрицателно време. Въобще всичко на тази марка Sunny е разкошно. За съжаление и цените им много се покачиха последнта година-две.

# 410
  • до най-прекрасния мъж
В домашни условия се прави от прясно мляко, мая за сирене и кисело мляко. Един вид, кваси се и се подсирва едновременно. Много го харесваме, нещо средно между прясно сирене и цедено мляко е.

# 411
  • In transit
Лабне се прави, като се изцеди кисело мляко и в него се сложи малко сол и подправки. След като се изцеди добре се оформя на топчета и се заливат със зехтин, за да не изсъхнат. Може и като разядка да се яде директно. Аз го правя с домашно кисело мляко и става разкошно.

# 412
  • София
Пробвахме, по препоръка от темата, лютеница Велика (едросмляна). Определено ни хареса. Ще купя отново.

# 413
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Пробвахме, по препоръка от темата, лютеница Велика (едросмляна). Определено ни хареса. Ще купя отново.
И "Велика"  и "Царица" са хубави, но цените им отидоха много нагоре ... Sad
В Кауфланд има и една лютеница "Траки", няколко вида, и тя не е лоша!

# 414
Мдаа, цените станаха "велики"!
Вкъщи одобряваме и лютеницата "Брей"- с кимион.

# 415
Много ни хареса на всички вкъщи! Отново ще купя!

Къде го има?

# 416
Мисля, че го има в Кауфланд. А каква е цената и колко грама е?
Аз правя домашно крема сирене по рецепта на съфорумка: кофичка кисело мляко с висок %, може и цедено, същото количество заквасена сметана и малко сода (на върха на лъжичката или според количеството на млякото и сметаната. Смесвам киселото мляко, заквасената сметана и содата, разбърквам добре и слагам в голяма цедка (а тя е в купа, за да се отцежда излишната течност). Отцеждам (понякога "забравям" в хладилника за часове или до вечерта/другата сутрин). Оттам нататък може да му се добавят подправки и други добавки по желание.❤

# 417
  • München, Deutschland
Мисля, че го има в Кауфланд. А каква е цената и колко грама е?
Аз правя домашно крема сирене по рецепта на съфорумка: кофичка кисело мляко с висок %, може и цедено, същото количество заквасена сметана и малко сода (на върха на лъжичката или според количеството на млякото и сметаната. Смесвам киселото мляко, заквасената сметана и содата, разбърквам добре и слагам в голяма цедка (а тя е в купа, за да се отцежда излишната течност). Отцеждам (понякога "забравям" в хладилника за часове или до вечерта/другата сутрин). Оттам нататък може да му се добавят подправки и други добавки по желание.❤
Долче, а каква е функцията на содата? Аз така си цедя само кисело мляко, сметана не съм добавяла, а после ползвам за десерти, може и за солени неща. Но содата ми е нова. Simple Smile

# 418
Точно така от Кауфланд го купих - 200гр.  4,89лв.

# 419
И в Лидл трябва да го има.

Общи условия

Активация на акаунт