FIFA World Cup Qatar 2022 (20.11 - 18.12) - тема за коментари

• 81 644
  • 4 052
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за темата, Дяволо.

Малко със закъснение да си пусна любимците и аз.

Испания (любима държава + футбол на високо ниво), Нидерландия (прекрасни раздаващи се футболисти), и като резерви Англия (любимо първенство), и Португалия (много футболисти играещи в любимото ми първенство).

Катар - Еквадор -  1:2

# 121
Моята прогноза за утре е:

Катар - Еквадор 0-2

# 122
Моята прогноза е победа за Катар, със значитлна голова разлика. Първи гол "от съблекалнята" предполагам.

# 123
Днес даваха по тв изкаване на Сеп Блатер, че съжалява, че са дали домакинството на Катар и как Саркози е оказал натиск. За вас може и да не е новина, но аз сефте го чух това.

# 124
Аз ще заложа по-нестандартно с 2:1 за Катар
Изтече и песента от откриването на Джункук от BTS

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 22:45 от EdelV

# 125
Аз ще се включа с един изключителен плейлист на Петела при Васил Върбанов.Не само като музика, а и историите му покрай тях.

# 126
Да се разпиша и аз. За шампион съм сложил Германия. Ще стискам палци за Холандия, Белгия и Хърватия,а резервните ми "симпатяги" - Уругвай, Еквадор, Канада(още в групите поне 1 от тия 6 ще отпадне, ама нищо) . Не всичко ще успея да гледам, но каквото не гледам ще слушам. За мача утре:Катар-Еквадор - 1:1.
ПП:Благодарности за темата на Дявола.

# 127
И аз съм с Х за утрешния мач, интуицията ми крещи, че Катар ще открият резултата…

# 128
Домакините са подготвили 40 базови лагера за отборите, включващи хотел и тренировъчен стадион разположени на различни места в страната, доста от които са новопостроени.
Хотелът на домакините наподобява френски замък
Скрит текст:
Австралия въпреки че се класира късно успя да резервира централния Аспайър Академи с огромната спортна зона. Предпочетоха помещенията за нощувка на атлети вместо хотел.
Скрит текст:

Коста Рика, които загубиха от австралийците в квалификациите могат да си позволят едва четиризвезден хотел, ама са им доста големи звездите...
Скрит текст:

Англия взе по-скромен хотел на морския бряг, но съвсем нов, достроен дни преди да дойде отбора. Редовните цени там са между 60-100 евро на вечер. Избран е от мениджъра им да е леко извън града, на половин час от центъра, за да могат да се съсредоточат най-вече върху играта. Още с пристигането започнаха подготовката си с йога на открито. В хотела не се сервира алкохол. Семействата на футболистите няма да са в хотела и трябва да си осигуряват нощувките сами, но всички могат да се разхождат заедно по разкошните плажове до него.
Скрит текст:

Испанците ще са заедно с Аржентина в Катарския университет, но в друга част и ще тренира на отделен терен. Университетът събира 20хил студента, има 52 ресторанти и кафенета. Отборите ще си доведат свой кетъринг. Алкохол няма, но пицата е на народни цени, а двата стадиона на които ще тренират са осветени и могат да практикуват вечер на хладно. Мястото е предназначено да подслонява международни отбори и там са отсядали и Ливърпул за финала на световната клубна купа срещу Фламенго през 2019г. На отборите е дадена възможност ако искат да подобрят условията и Аржентина ще инвестира значителна сума за да придаде на мястото по-аржентински вид. Аржентина е правила подобни промени и преди, през 2014 г в Бразилия и през 2018г в Русия.
Скрит текст:

Белгия е в спа на брега на Персийския залив. Белгийците, които нямат никакъв шанс да спечелят са решили да се възползват максимално от почивката в Хилтън на 100км от столицата. Въпреки, че са най-възастния отбор на първенството със средна възраст 28г те са избрали крайбрежен курорт с много екшън развлечения -  воден парк с 56 забавления, пустинен картинг, изкуствен каньон за скачане, водни тунели и невероятна ролба. Хотелът има и подводен ресторант и 3.5км частен плаж, а цените стигат 6000 евра на ден. Отборът ще отседне в частно крило с вили, а стадионът за тренировки също е на територията на хотела.
Скрит текст:

Купонджиите Бразилия избират хотел в центъра на столицата, на 10мин с кола до тренировъчния стадион, където ще прекарват повече от времето си - там е фитнесът, там ще бъдат подслонени и семействата на играчите.
Скрит текст:

Германия ще търси спокойствието в безалкохолно курортно спа с пещера от хималайска сол  и ще разпуска с психо-енергиен масаж, холистична терапия и терапия с вакуум чаши. Стаите са разделени от лагуни. До столицата е час с автобус, но отборът разполага с хеликоптери. Стадионът на който тренират е съсем наблизо и архитектурно наподобява крепостна стена. Според директора на отбора, целта е да се откъснат от света и да се наблегне на взаимоотношенията между играчите, защото сближаването вътре в отбора помага за успеха в турнира.
Скрит текст:

Дания
Скрит текст:
Еквадор
Скрит текст:

Иран
Скрит текст:

Камерун
Скрит текст:
Канада е на супермодерно място, което ги посреща с националния им флаг
Скрит текст:
Мароко
Скрит текст:

Мексико
Скрит текст:

Полша е в хотел с испански интериор и спа
Скрит текст:

Португалия
Скрит текст:
САЩ
Скрит текст:

Садитска Арабия ще отседне в 58 вили в морски курорт
Скрит текст:

Сенегал е в залата за хандбал
Скрит текст:
Тунис
Скрит текст:

Уругвай са избрали нещо екзотично, също специално построено за първенството
Скрит текст:

Уелс е в небостъргач в центъра
Скрит текст:
Франция успя да открадне хотелът-палат от италианците, които дори го бяха резервирали уверени, че ще бият македонците в квалификациите... Подобяващо на победители, французите ще се ширят кралски в целия хотел с неговите 130 стаи, 30 вили и 6 ресторанта, готвач с мишеленска звезда и огромен избор вино и естествено, френско шампанско. Ще тренират на стадиона на катарския национален футболен отбор.
Скрит текст:

Хърватите са много впечатлени от хотел в дипломатическия квартал, на морския бряг и с изглед към столицата - Хилтън със суши за 60 евро и чай за 10, но пък има евтино шампанско.
Скрит текст:

Холандия
Скрит текст:

# 129
Обзор на откриващите мачове от 1978 до днес
В червено - Световен шампион, в синьо - домакин

01 юни 1978  Германия 0 – 0 Полша
13 юни 1982  Аржентина 0 – 1 Белгия
31 май 1986  България 1 – 1 Италия
09 юни 1990  Италия 1 – 0 Австрия
18 юни 1994  САЩ 1 – 1 Швейцария
10 юни 1998  Бразилия 2 – 1 Шотландия
31 май 2002 Франция 0 – 1 Сенегал
09 юни 2006  Германия 4 – 2 Коста Рика
11 юни, 2010 ЮАР 1 – 1 Мексико
12 юни 2014  Бразилия 3 – 1 Хърватия
14 юни 2018  Русия 5 – 0 Саудитска Арабия

Равносметка :
За световните шампиони - една победа, две равенства, две загуби.
За домакините - четири победи, две равенства, нула загуби

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 01:02 от Bengun

# 130
Президента на ФИФА Джани Инфантино с пламенна и емоционална близо едночасова реч защита избора на Катар за домакин броени часове преди световното на пресконференция за предстоящото откриване на Мондиала в Доха.

Скрит текст:
Президентът на ФИФА Джани Инфантино обвини западните държави в „лицемерие“ заради репортажите за нарушаване на човешките права в Катар в годините и месеците преди световното първенство по футбол. В монолог, продължил почти час, по време на пресконференция в Доха, Инфантино защити домакините на мондиала.

Преди световното имаше редица репортажи за ужасните условия и смъртните случаи на работници на стадионите. Миналата година „Гардиън“ съобщи, че 6500 работници от Индия, Пакистан, Непал, Бангладеш и Шри Ланка са загинали по строежите на стадионите. Критики срещу Катар има и по отношението на правата на жените, на хората с различна сексуална ориентация.

Инфантино започна речта с: "Днес изпитвам силни чувства. Днес се чувствам катарец, чувствам се арабин, чувствам се африканец, чувствам се гей, чувствам се инвалид, чувствам се работник мигрант. Разбира се, не съм катарец, не съм арабин, не съм африканец, не съм гей, не съм инвалид. Но ми се иска, защото знам какво означава да бъдеш дискриминиран, да бъдеш тормозен като чужденец в чужда държава. Като дете ме тормозеха - защото имах червена коса и лунички, освен това бях италианец, така че си представете."

След това той обясни, че европейците не трябва да дават морални уроци: „Аз съм европеец. Заради това, което ние сме правили 3000 години по света, трябва да се извиняваме в следващите 3000 години преди да даваме уроци по морал. Ако Европа наистина се интересува от съдбата на тези хора, можем да направим официални канали с които някаква част от тези работници да мигрират в Европа и да работят там. Да им дадем някакво бъдеще, някаква надежда. Имам трудности да разбера критиките. Трябва да инвестираме в помощ на тези хора, в образование, да им дадем по-добро бъдеще. Трябва да образоваме себе си, много неща не са перфектни, но реформата и промяната изискват време. Не е лесно да приемаме критики за решение, което е взето преди 12 години."

Според Инфантино предстоящото световно ще е най-доброто в историята: "Катар е готов, това ще е най-доброто световно първенство в историята. Няма нужда да защитавам Катар, те се защитават сами. Аз защитавам футбола."
Аз бих казал на Джани Инфантино, добре че не е гей, че нямаше да може да присъства на откриването на световното.Grinning
И аз попаднах на тази новина как Джанито ИнфантиЛИно днес по икиндия се усетил арабин, катарец, инвалид, гей и гастербайтер.
Драги ми ИнфантиЛИно, драги ми Джани , ако си  арабин гражданин на Катар и си гей ще си на топло в арабски зандан.
А да си гастербайтер в Катар е даже още по-опасно, питай близките на тия, които загинаха по строежите.

ИнфантилинкотУ в едно изречение въплъти мечтата на либерастите. :
Бъдещият европеец да е сакат гей с арабски корени, син на гастербайтери на социал в Германия, издържан от данъците на здрав, прав, хетеросексуален, немец- християнин.
Ей, мечта ли бе да я опишеш!

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 01:57 от sineva 1

# 131
Аз бих казал на Джани Инфантино, добре че не е гей, че нямаше да може да присъства на откриването на световното.Grinning 
E на доста хора им е смешна речта, но този начин на изразяване е популярен като цяло в западноевропейската реторика и тръгва от една също така популярна реч на Кенеди ("Аз съм берлинчанин"). И да, смисълът е точно да се проведе такава дискусия ¯\_(ツ)_/¯ Между другото забрана за гей хора е имало и в Швейцария когато е била домакин на Мондиала през 1954г, Инфантино е живял точно там (бил е дете на имигранти). В същата прогресивна Швейцария жените получават пълно право да гласуват чак през 1990-те. А на пресконференцията в разговора се включва и един журналист, който си казва, че е гей и че според него всички са добре дошли на събитието, така че засега изцепки няма.
Междувремено англичаните отново извадиха надуваемите еднорози, с които си играха и на европейското.

Beers
Бъдвайзър остана с хиляди кенчета неизпита бира, за която ще търси компенсация. Очаква се фирмата да поиска 40млн евро намаление по спонсорския си договор за Мондиала 2026г, първоначалният договор беше за над два пъти повече. Изостаналата бира ще бъде подарена на държавата, чиито отбор вземе купата. Е това ако не е вдъхновение... Smile
Beers

# 132
  • sf
Скрит текст:

# 133
  • София
Катар - Еквадор 1

# 134
  • Пловдив
Не че някой ми пита, но да си кажа- вече Катар е избран. Вложили са хората милиарди, за да е всичко добре. И тези критики на постоянните НПО са изключително грозни . Съжалявам, но всяка държава Има право да си има нейни ценности, порядки и култура. Не може да смятаме,че западните са хубавите, а тези от изток - непременно неправилни. Вече започна да става шизофренично и ми прилича на целенасочена атака . Нека оставим спорта на 1 план. Писна ми от някакви псевдодемократи ,вечно размахали пръст. Тези хора си живеят по техния начин, няма да ги променим, нека да ги приемем. Дано се спрат с тези безумни критики всеки ден, срамота е. Никой не говори да футбол, всеки се жалва,че нямало алкохол, жени, голям проблем, че гейовете не може да се афишират. Единствения проблем е,че световното е зимата.
Условията са прекрасни!
Дано се получи страхотно първенство !
Катар-Екводор 0:0

Общи условия

Активация на акаунт