Азиатска козметика и грим - 24

• 71 324
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
AЗ харесвам слънцезащитатa нa Beauty of Joseon - Relief Sun : Rice + Probiotics.
Не само ТИ, разбира се, тя има много почитатели.
Едва ли има нужда всички да го декларират.

# 586
  • София
Кои корейски срънцезащити са с физични филтри?
Аз май досега съм попадала само на тази https://kocos.bg/Benton-Skin-Fit-Mineral-Sun-Cream-SPF50-/PA--1-1883 Тествах я миналото лято и на плаж също, наистина пази добре. Взех и стика на същата серия и подновявах само с него. Искам обаче да пробвам нещо различно, защото тази малко ми изсушава кожата.
Р.Р. Докато се ровех, попаднах на тази статия, но май само на Миша, съм срещала в Бг
https://www.stylecraze.com/articles/best-korean-mineral-sunscreens/

Само в БГ ли търсите?
Тази е много хубава https://makeup.bg/product/498397/

# 587
Аз съм купувала няколко пъти Мишата от статията на Ани. Не оставя бял каст по мои спомени или поне нищо, което да е видимо под лек слой ФДТ или пудра.

# 588
# 589
Тия са луди почти 50 лв, тази слънцезащита е 10-12 долара когато не  е на промоция. И това  е старата опаковка, кой знае колко е възрастен този крем, това е новата с леко променено име.

Може и тези да видите
Logically, Skin PROFESSIONAL
Neogen - смесени филтри

Бялата следа в някаква степен може да бъде избегната, ако слънцезащитата се нанася с пуф за грим, но това не работи при всички слънцезащити.

# 590
Не е луд този, който продава баницата... и аз се облещих на цената!

# 591
  • Prismatica Aerie
Изобщо не отварям линковете към бг сайтове, само се дразня от цените!

Моят проблем с физичните филтри не е белият филм, а изсушаването на лицето в течение на деня. Независимо колко и каква хидратация има отдолу, в някакъв момент неистово искам да си измия лицето, защото ми е непоносимо стегнато от сухота.

Исках да споделя един изключителен слънцезащитен продукт за дейности на открито (който аз ползвам като ежедневен, защото освен всичко е и добра база за грим, а и аз на открито не вирея) - ANESSA PERFECT UV SKINCARE MILK N.

Формулиран чрез технологията Auto Booster, която се активира автоматично при контакт с пот, вода, топлина или влага във въздуха и създава равномерен, по-мощен филм, блокиращ UV лъчите. Супер водоустойчив, изключително дълготраен, много лек, не лепне, не е мазен. Усеща се като прозрачен копринено-гладък филм на лицето. НЕ изсушава кожата в течение на деня. Подходящ за спорт на открито, плаж, планина, за големи горещини и силна влажност.
Филтрите - 9 на брой - Zinc Oxide, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Uvinul A Plus, Titanium Dioxide, Homosalate, Uvinul T 150, Tinosorb S.
Аз лично правя компромис с този сънскрийн, защото съдържа  алкохол, парфюм, два филтъра от старо поколение,  но е толкова приятен, че не ме интересува какво.. съдържа.Simple Smile
Имам и друг любим спиртосан японец, но за него друг път, че стана дълго.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:47 от Catalano

# 592
Мен уайт каста не ме дразни, дразни ме, че зъбите и очите ми жълтеят на фона на някои, дето са направо бяло-лилави...Някои кожи са много фоточувствителни, моята е такава и само химични филтри не ме опазват. Лятото ползвам blue lizzard (австралийски, смесени филтри) и на скин код, пак смесени. След 10-15 мин бялото изчезва, много сходни са като апликация. На LRP immune 400 крема е разкошен (мисля, че само хим филтри, но от ново поколение) но много скъпо ми идва. Тоя на етюд хаус ми прави страшен кир ефект след няколко часа.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 18:50 от onakava

# 593
И аз влизам със същия проблем. Ползвам слънцезащита на магадаскар с центела, много съм доволна как седи на кожата, не ми образува пъпки, а кожата ми е склонна към акне, нооо май яко лунички ми излизат. Мислех, че си внушавам, от почти година я ползвам, но кожата ми явно не е защитена добре. Даже спрях и всички по силни активни съставки.

# 594
  • софия
Изобщо не отварям линковете към бг сайтове, само се дразня от цените!

Моят проблем с физичните филтри не е белият филм, а изсушаването на лицето в течение на деня. Независимо колко и каква хидратация има отдолу, в някакъв момент неистово искам да си измия лицето, защото ми е непоносимо стегнато от сухота.

Исках да споделя за един изключителен слънцезащитен продукт за дейности на открито (който аз ползвам като ежедневен, защото освен всичко е и добра база за грим, а и аз на открито не вирея) - ANESSA PERFECT UV SKINCARE MILK N.

Формулиран чрез технологията Auto Booster, която се активира автоматично при контакт с пот, вода, топлина или влага във въздуха и създава равномерен, по-мощен филм, блокиращ UV лъчите. Супер водоустойчив, изключително дълготраен, много лек, не лепне, не е мазен. Усеща се като прозрачен копринено-гладък филм на лицето. НЕ изсушава кожата в течение на деня. Подходящ за спорт на открито, плаж, планина, за големи горещини и силна влажност.
Филтрите - 9 на брой.  Zinc Oxide, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Uvinul A Plus, Titanium Dioxide, Homosalate, Uvinul T 150, Tinosorb S.
Аз лично правя компромис с този сънскрийн, защото съдържа  алкохол, парфюм, два филтъра от старо поколение,  но е толкова приятен, че не ме интересува какво съдържа.Simple Smile
Имам и друг любим спиртосан японец, но за него друг път, че стана дълго.
От yes ли го придобивате, безценна? Blush
Дали пък ще е по-приятен от su:m37?!
Ще пробваме, няма как Stuck Out Tongue Winking Eye

# 595
  • Prismatica Aerie
От yes ли го придобивате, безценна? Blush
Оттам, да. Впрочем на много добра цена в момента (до DE, в USD).
 Sum го чакам тази седмица, но не знам дали ще го отворя веднага, за да направя сравнение.
Но моля те, не забравяй, че всичко е ужасно субективно.Heartpulse

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:03 от Catalano

# 596
Grinning като черна станция да напомня, че слънцезащитата трябва да се подновява.

# 597
  • Prismatica Aerie
Grinning като черна станция да напомня, че слънцезащитата трябва да се подновява.
...и да се нанася количество, което повечето хора не биха нанесли. Simple Smile

# 598
Подновявам аз редовно и обилно. Ако някой има проблемна кожа( пъпки и акне) и е доволен от по-силна слънцезащита, ще съм благодарна да сподели. Запазих някои от горните линкове, но не знам до колко ще са адекватни за моята кожа.

# 599
...и да се нанася количество, което повечето хора не биха нанесли. Simple Smile

От личен опит споделям същото мнение, заради моят “прекрасен” лупус нанасям слънцезащита на два часа, на всички открити части на тялото, без значение от атмосферни условия, правя компромис единствено ако не трябва да излизам изобщо. Искам да ви кажа, че разликата в хиперпигментирането и зачервяването специално за моята кожа е видима…почти два пъти по малко петънца и зачервяване за три месеца и то зимата! За физичните филтри изцяло разбирам Catalano…сухота ужасна и неприятно усещане за маска, нооо просто нямам избор, преглъщам ги горчиво и се плескам! 😂

Общи условия

Активация на акаунт