Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 43

• 39 454
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Dessi_MM, радвам се, че сподели тук твоите терзания за кухнята.
За мен лично строежът на къща не е само тухли и керемиди Simple Smile.
Кухните, баните, интериора, екстериора - вичко си е строеж.

Аз само да се оплача, че днес ме застреляха с цена за лепене на плочки от 75лв без ДДС. УАУ!

# 571
  • Варна

Аз съм писала и преди, големи френски прозорци югозапад. К - стъкла.  Зимата е много добре, лятото сенник. Сенника го ползваме и през зимата редовно , само да  не духа вятър.

# 572
  • София
mona77, fani34, безкрайно ви благодаря, приключихте ми терзанията!
fani34, прекрасни къща и градина Sparkling Heart

# 573
Аз сега навивам ММ да сложим на големия прозорец стъклопакет с вградени щори. Още опипвам почвата и ме е страх да погледна колко ще ни струва, но би ми решило доста чуденки за този прозорец Simple Smile
Би ли сложила картинка и повече инфо, че за сефте чувам за подобни стъклопакети!

# 574
Ако ми стърчат врати, таман 10 пъти ще се ударя в тях и все насинена ще си ходя. На първата седмица вече ще искам да ги махна. Тези кухни от нета и списанията са само за снимка и за някое офисче или кухненски кът в хотелски апартамент, колкото да си направиш едно кафе от немай къде. На мен пък кухнята ми е най-уютното място и прекарвам достатъчно дълго време там. Обожавам да кулинарствам. В апартамента точно с плъзгаща врата между боксо-трапезарията и хола съм си решила въпроса, ако не искам гостите ми да ме наблюдават като подготвям нещо или пък не не съм успяла да събера натурията.  С деца пък е абсолютно невъзможно всичко да ти е прибрано, стерилно и лъснато. В крайна сметка домът трябва да ти осигурява комфорт и свобода, а не и в него да се чувстваш като на гости. Разбирам тези, които сега строят и смятат, че всичко трябва да е на 6, но само след някой месец като заживеят ще спрат да се втилясват в разни дреболии.
Хич не е задължително да ти стърчат врати. Няма опасност да се удариш. Виж подчертания текст.

# 575
Благодаря, но това не е за мен! Не си падам по минимализмът.

# 576
  • Варна
В нас имаме големи гардероби с плъзгащи врати, които се движат изключително лесно. Буквално с един пръст. В стаята на сина ми редовно не са затворени. В предното жилище имахме нормални гардероби, които никога не са стоели  отворени. Т.е. при нас точно плъзгащите врати не ги затвяряме винаги , за разлика от обикновенните.  И пак опираме до изпълнението. Имаме ли добри майстори, които да го направят?

# 577
  • Пловдив
nellytan ,много ти благодаря ,че с лекота потуши напрежението .Трябва да ме научиш как да остана пасивна към провокациите .
 Много добре си го казала  ,всеки да си прави каквото му харесва, не е нужно останалите дружно да го одобряват .
Относно проектирането и връзката с кухнята ще кажа, че нашият архитект се бе постарал да визуализира желанията ми относно кухненското композиране в онзи момент. Дори бе предвидил   голям свободностоящ хладилник ,а тухлената стена само зад него да е 12 см ,вместо 25 ,за да може да потъне навътре и така да дойде наравно с останалите шкафове в редицата .Уви ,моите планове  често се менят и се наложи  впоследствие да създам двойна работа на ММ като зазида нишата с още 12 см тухла ,за да я изравни .

София, не разгледах подробно позицията на къщата ,но може да помислиш и за широколистни дръвчета пред югозапада  .Те са най-предпочитания естествен  засенчващ еелемент за ПК ,когато се налага .

Фани,прекрасен екстериор и растителност ,казвала съм неведнъж .  Heart

Искам да обърна внимание на момичетата ,инсталиращи рекуператор .Може би не е добра идея фасадните решетки да са метални. Кондензират и съответно вода се стича по фасадата, като линийка .Ако е само мокро добре, но често е смесена с прах от мрежичката на решетката и става красота .

# 578
  • София
Аз сега навивам ММ да сложим на големия прозорец стъклопакет с вградени щори. Още опипвам почвата и ме е страх да погледна колко ще ни струва, но би ми решило доста чуденки за този прозорец Simple Smile
Би ли сложила картинка и повече инфо, че за сефте чувам за подобни стъклопакети!
Ето картинки
Скрит текст:

# 579
Съветвам ви ако желаете да ползвате услугите на дизайнер, да го направите преди довършителните работи и инсталациите. Това ще ви спести много време, средства и нерви за преправяне на вече изградени неща. Аргумента с точните размери е оправдание и вероятно отклоняват ангажимента поради липса на свободно време.

# 580
ToniShu, благодаря! Само този, който не е бърсал прах на щори, не може да го оцени ... Simple Smile

# 581
  • София
Да ти кажа, аз не съм бърсала прах точно от щори, но пак ми се струва интересен вариант за затъмняване. видях, че щорите могат да са в цвят по избор, но не съм търсила още конкретни фирми и цени, засега имаме и други важни неща, та ще видим дали и кога ще стигнем до смяна на големия прозорец Simple Smile

# 582
Тони, в Кристиан Нейко съм виждала такива стъклопакети.

Може би ще може да смените само стъклопакета, а не целия прозорец.

fani34 , страхотна къща и озеленяване - Браво!

# 583
  • София
То зорът е да сменим дограмата с алуминиева и аз от там имам идеи да сменим и пакета, понеже ми писна да се чудя искам ли или не искам плътни завеси точно там (пада се срещу фурната с плота и нямам идея дали ще ми хареса) Simple Smile

# 584
  • Сливен
Преди около 10 години предлагахме такива вградени щори в стъклопакет,тогава ги предлагаха Ропласт,вече не.За сравнение ако обикновена хоризононтална щора бяла беше 15лв/кв.м,вградените бяха към 100лв/кв.м,отделно цената на пакета,който е с определена ширина и можеше да е само двоен.

Общи условия

Активация на акаунт