Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 425
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Много съм страхлива и бях решила категорично за пълна упойка. Е да ама пусти глад цял ден се държах и в 13 изядох една палачинки която стана причина да не съм с пълна упойка. Не се страхувай те от спиналната усещате бутане в корема е до там. Но си чувате съкровището веднага и га виждате също веднага това е безценно.
Честито  бебче !Живо и здраво да ви е.
Бъръзо възстановяване желая.
Секцио ли родихте?И аз го мисля ,ако стане  по спешност  нещо ме е страх.

Да секцио беше. Силно вярвах на Агто си ида ти кажа за 1 час събра екипа от 17 до 19всичко беше минало.

Чувствам се добре със свещичка и даже се раздвижих. Всичко минава

# 151
Честито, Тани! Да е жива и здрава, да има щастлив живот, много да и се радвате!

# 152
И аз, нямам идея дали има ефект обаче.
При коликите всичко е проба грешка. В конкретния случай помагаше ще раазпитам и какви капки са му давали. Но общото ми мнение е че това е период, който трябва да си мине и не е хубаво да се сменят често капки, понеже ефекта е още по-малък. Много гушкане ,особено със слинг (няма майка, която да не ме е посъветвала за този период да си взема слинг). При нужда ще се интересувам от местата, където дават под наем , защото сме купили раница за по-късните етапи.

На нас от болницата ни изписаха Bio Amica за колики. Да ви кажа не знам колко помагат( преди всяко харенен по 5 капки). През деня бебетата спинкат, като стане нощ и се почва. Снощи от 2 до 6 сутринта. Пред кабинета на АГ с майки си говорихме за коликите и те ми препоръчаха Лефакс или нещо такова, но в Бг май го няма. На тях им го носили от Германия. Иначе в нас имам торбичка с черешови костилки. Даде ми я една  приятелка. Не съм я пробвала още. Мисля да я подгрея във фурната и да я сложа на коремчето, но ми се струва доста тежичка.

# 153
Аз точно такова коланче взех от Айко. Капки още не съм взимала,защото идея нямам дали ще трябват,но ще са Колийф/Лефакс. Момчетата имат май  по-силни  и изразени колики , но отново не е сигурно.

# 154
Лелел,  3 дни не съм влизала и колко много бебчета!
Честито рожбички на всички, нека растат здрави, да наддават грамчета, а мамите да се възстановяват бързо Simple Smile
Колко вълнуващо, запичва се да валят и бебета Simple Smile Heart
За коликите, колкото и странно и може би ще ме съдите, но с каката правих капки с праз, за 20 дена коликите бяха в миналото, и така предсдох рецептата нататък и вече около 10 бебета си " прогониха" бързо коликите. Та за колики за сега нищо няма да купя, сезона на пряза е, ако видя нещо зора, ше правя капките от пряз ( не ме мислете за луда, био капки са си Simple Smile )

# 155
Ролзет, я кажи как се правят тия капки с праз?

# 156
Колко хубаво, честити бебчета, мами, здрави, щастливи и бързо възтановяване 😘
Малко остана, аз съм със серклаж и на 29.11 ще ми го махат тогава ще бъда в 37гс. Миналата седмица 35гс бях на преглед и казаха, че е около 2900кг, имаше една таблица на която пише, че сме над средното. Нядявам се като ми махнат конците да изчака един-два дни, много ми се иска да се роди декември. Аз съм от лежащите мами, тази седмица с помощта на ММ ще почваме да перем и гладим. Усещам, че момента наближава ☺☺ Вечер имам подготвителни контракци, гледам се в огледалото дали корема ми е слезнал на долу, но нищо не виждам, единственото нещо е че всякаш пъпа ми е по различен, гледа на долу 😃😃😃 може да е това. Успех на всички мами, на тези с бебечетата вече желая много здраве и бързо възтановяване и само радости за напред, а на раждашите желая едно бързо и лесно раждане и да мислим само за бебчетата, когато ги гушенем каква емоция ще е. Поздрави и целувки ☺☺😘

# 157
  • Варна
Туко що фризьорката ми сподели за чай с копър , мисля че и други път съм го чувала. Но и аз искам да знам тази рецепта с праз.

# 158
Тани, честита рожба! Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб! 🍀

От майка си знам, че чаят от копър много е помагал за коликите (за мен и брат ми това е било спасението), дори само чрез кърмата, а в крайни случаи и с малко количество за бебето. Напълнила съм фризера с домашен копър и чакам да влезе в употреба. Виждам, че е задължителна съставка на всички готови чайове за кърмачки, така че със сигурност е полезен.

# 159
Аз точно такова коланче взех от Айко. Капки още не съм взимала,защото идея нямам дали ще трябват,но ще са Колийф/Лефакс. Момчетата имат май  по-силни  и изразени колики , но отново не е сигурно.

И свекърва ми така каза, че при момчетата са по-болезнени.

# 160
Честито бебче! Живи и здрави да сте!

Честита да се бебе Мария, бързо събиране с мамаивсичко най най.

Да започна моята история от преди 2 седмици като видях на ежедневната превръзка нещо прозрачно което си беше по гъсто от течение - част от тапата. В рамките на 2 седмици постепенно падаше като преди 6 дена беше с ярка кръв. Директно при Аг и тя ми каза момата е тръгнала, с 2 см разкритие и леки контракции.  Предложи ми да вляза в болницата на системи за задържане зада успеем да вляза по документи в 37ма седмица. Лежах си на системи 3 дена всичко точно и вчера в 12: 30 ме изписаха от болницата. Не съм се преуморявала  само една лека разходка в мола да купим маратонки на баткото. Днес Сутринта ставам леко подобрена естествено решавам че или течение или съм се изтъква- час 7.20 сутринта. До 14: 30 продължава по малко да си тече иаз вече шах,но започнаха и менструални болки. Болките започнаха да се увеличават, болките започнаха да не се търпят и в 16.10 часа взех багажа и в болницата.  Да водите ми цял ден са си течащи,с 5 см разкритие и в 18.22 часа на 20.11 се появи Нашата Ивета. Родена в 37ма седмица 49 см,2850гр.

Така че момичета ще разберете като болката се учестява и увеличава. Място започваш да не можеш да си намериш.
Извинете за дългия пост. Следете се и не се притеснявайте да отидете до болницата. Аз да не излезе фалшива тревога държах много и сега ще съм на антибиотик заради раното изтичане на водите и късното раждане

# 161
  • София
-Flame-, разкажи малко повече за копъра, как се добавя?

За рецептата с праз и аз моля за разяснение.

Честито на всички майки за новите попълнения в семейството! Бързо възстановяване и здрави бебоци! Heart Heart Heart

# 162
Аз съм взела за себе си чай Weleda за кърмене , и педиатърка ми препоръча за мен Lactill таблетки , които помагат за колики .

Отделно съм взела за него Lefax , Infacol и Еспумизан бебе, Газ Капки Бимби. От училището за родители ми казаха , че се прибва кое ми действа . Чай Blevit Digest пак помагало за колики и това с костилките .

Също бях чула омни биотик панда , но ми каза педиатърката , че щом аз го пия е достъчно . Аз пия от началото на бременността по-скоро заради моят проблеммен стомах , но ще продължа и след раждане , за възстановяване за мен и за да му прехвърлям на него полезни бактерии . Ако каже педиатърката ще давам и на него .

Педиатърката също твърди , че трябва майката да се храни безлактозно ( тоест трябва да яде сирене , кис мляко , но с махната лактоза) . Това е сложно за изпълнение според мен и ми каза другият вариянт капки за бебебто за обработване на лактозата, но не разчитам марката и ще питам пак като дойде живот и здраве.

# 163
  • Вестерос
Мисля, че чаят от копър се пие от майката и чрез кърмата минава на бебето Simple Smile

Аз след обед съм на преглед с израждащата да се разбираме и май ще избираме дата за секцио. Днес бях при проследяващата ме АГ, не е слязло бебето още, поне го измери 3600, а не 3800 както другата докторка и нейното мнение е, че няма да мога нормално. Sad

# 164
От всички капки на пазара спокойно мога да кажа, че Лефакс са най-добрите. Преди пандемията често пътувах в чужбина и се бях превърнала в дистрибутор, понеже в БГ тогава трудно се намираха 😃 Много бебета са изкарали с капки, закупени от мен. Облекчават коликите със сигурност.

А иначе чайчето от копър е за бебетата, ето един примерен, който се дава с шише както млякото - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010025018. Но от бебоците покрай мен не съм видяла да има голям ефект 🤷🏼♀

Торбичката с костилки също помага, затопля коремчето на бебето - https://visvitalisbg.com/product/sevi-baby-kolan-s-chereshovi-ko … MYASAAEgI6PvD_BwE.

На един уебинар показаха и техника за масаж на стомахчето с цел по-бързо извеждане на газовете.

В общи линии всичките тези неща успокоява до някаква степен, но все пак коликите са заради свикването на стомахчето на бебчето с новия начин на хранене 😃

Общи условия

Активация на акаунт