Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 554
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм сложила в куфара един биберон, обаче нямам идея къде ще го чистя преди да го дам евентуално. Ще измисля в движение.

Кадерай, хич ли не иска през нощта? В разни групи твърдят, че трябва да има едно нощно хранене задължително, на ден да се падали 8,10 хранения. Може повечко да ѝ идва, че пишеш, че иначе не искала в 6 да яде после.  

Не..Аз през деня трудно я будя да се храни , буквално съм я чувала 3)4 пъти да реве😃. (Няма жълтеница , като беше в ковиоз имаше и беше на фото терапия) Мисля , че е свикнала както в болницата защото те от 12 до 6 не носят мляко.
За биберон имаме сумати , на Авент,-Др-браун светещи, но засега засмуква Нук каучук.( В престоя ми и в Русе и в Тутракан , не даваха да се дава там на бебето биберон)
За тапата мойта тапа, както знаете първо падна на части след 10 дена ми се плиснаха водите малко,по малко и след три дена след плиснати води -секцио. Всеки е индивидуален и различен.
На изписването от болницата ни предложиха фотограф и ние се възползвахме 100лв видео+снимки. ММ беше купил за мен сестрата , дежурната лекарка+любимата и следяща докторка❤️ дадохме почерпка торта, сладки , напитки общо взето пазуравал е от Кауфланд една чанта за сестрите и една за докторите. Свекърва ми е направила баклава и баница. При нас така мина. Харесала съм една хавлия и чаша Следящата неотоложка и се надявам след 2-3 седмици да я зарадваме с теглото на Айлиз и подаръците.

# 376
Ех че хубаво, честито, Flame!💖
Аз съм решила за почерпка да мисля след раждането, няма да подарявам на самото изписване нищо. Така или иначе ще се ходи после на прегледи, а искам да почерпя два различни кабинети и моите АГ и акушерка отделно.
Почерпката ще зависи много от начина, по който ще мине всичко😅
Днес си поръчах последното нещо за багажа, все не можех да си намеря адекватен не грозен халат, и поръчах от Zaza,  имат в момента 50% намаление, пухен и хубав.

# 377
-Flame- честита радост! Да бъде жива и здрава и много да ви радва малката бебка! Бързо възстановяване на теб!
Ние все още сме си разделени ,мен ме изписаха бебка е в болницата. Поне е добре, храни се вече( отначало беше отказала) и важното е че наддава. За изписване все още нищо не са казали когато тогава. Да е добре пък другото ще го издържим. Вече мина килата които се роди. Онзи ден беше 2020гр, после 2100,2140,2170,а днес беше 2190 като се роди 2180гр. Надявам се да продължава да наддава и в най скоро време да си се гушкаме. Другото което се надявам е да се кърмим, сега се изцеждам и замразявам-дано и с това се справим.

ZiggyStardust извинявай, но дали може да сменим датата на раждане.  Малката се роди на 20.11. Понеже беше точно в 00ч и я писаха на 20.11 не на 19.11

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 00:56 от Зорница Аврамова

# 378
Късно включване от мен, но не мога да заспя и реших да пиша.. Не устискахме декември!

Днес 28ноември, в 01.25 родих втората ми дъщеричка -53см, 3600.

Раждането беше нормално, контракциите ми започнаха около 18/19ч, интересното е, че не бяха като тези в сряда, а доста силни. В 22.30прокървих, изглежда това беше прословутата тапа, подготвих се и газ към родилното, с идеята да ме проверят за разкритие и ако нямам да ме пуснат вкъщи... Но те първо ме приеха, после беше прегледа -5см разкритие и силни, но нерегулярни контракции. В болницата ни има малко лекари и са на повикване, докато чакаме да дойде лекар (20-30мин), ме подготвиха, прегледа АГ ме и ме сложиха на система. Лекарката спука водите ми, "за да подпомогне процеса" и до половин час вече бях на магарето... Всички очакваха като за второ раждане с 2-3напъна да излезе, но уви, мъчих се много, много напъвах, но не излизаше. Всички си мислеха, че не го правя както трябва, но не беше така, постоянно следяха тоновете на бебка и добре, че тя беше на моя страна и ми помагаше ... накрая с помощ на лекарката, акушерката и мед.сестрата на бебетата, успях да я родя, дори видях самото раждане... е не както те, де... но появяването й.. Около минута-2 беше свързана с пъпната връв, не я отрезаха веднага, но за сметка на това, веднага изплака, още с появяването си. Първо ми я дадоха на мен... после я оправиха, изчакаха да се роди плацентата и пак ми я дадоха за малко да й се полюбувам...  Коментарите на екипа бяха, че бебето е голямо, затова толкова трудно съм родила... Сега ме преместиха в стаята (за сега съм сама, ако няма други родилки, ще си остана така),чакам да събера сили, за да се изкъпя (позволиха ми).
Давам кураж на всички, които ще ражзат нормално(защото не зная какво е да родиш секцио, другите мами ще кажат...):Момичета, колкото и да е трудно раждането, в мига, в който гушнеш рожбата си, забравяш всичко лошо и болезнено!!! Мислете за този миг!

# 379
Altaya честито  Simple Smile да е здраво детенцето и бързо да се възстановиш☺️

# 380
Altaya,честито бебче! Раждането си е голямо изживяване. При нормалното е хубаво,че излезне  ли бебето и няма такова олекване. Simple Smile

# 381
Флейм, честита първа рожбичка!  👼⚘️💐Алтая, честита втора рожбичка.❤️🌷🍀Така се вълнувам като чета разказите ви....бъдете здрави и много щастливи! ❤️❤️Прекрасни емоции от най-прекрасния ден на една жена-да стане майка! Нямам търпение това да ми се случи  и на мен вече! Изпращам на всички родили и все още не родили мами много любов, кураж и усмивки. Чакам деня, в който и аз ще се разпиша с моята първа рожба. Хубава нова седмица, момичета! 🌻🌷🍀❤️🥰

# 382
Благодаря ви, момичета! Дано не съм изплашила някоя с моя разказ.. Цяла нощ не мигнах от вълнение, емоции и адреналин, как ще изкарам деня, когато ми доведат бебчето, не ми се мисли... Но който спал, спал, вече няма сън😁

# 383
Altaya, честито! Да бъде много здрава малката беборана 🌸💗 А ти си мама героиня! Браво на теб 🤗

# 384
Честито, Altaya!С появата си малките бебоци бързо заличават болки и страдания около бременност и раждане!
Желая ти и на теб бързо възтановяване и здраво и усмихнато бебе!

# 385
Честито второ бебче, Altaya! Нека бъде здравичка, на теб бързо възстановяване💖

# 386
Честито първо бебче, Флейм, да бъде щастлив и достоен човек!🍀🌹💐

Алтайа, честита втора рожба! 👣🎉🍓🥳Колко голяма се е родила! Нека има щастлив и успешен живот!

# 387
Късно включване от мен, но не мога да заспя и реших да пиша.. Не устискахме декември!

Днес 28ноември, в 01.25 родих втората ми дъщеричка -53см, 3600.

Раждането беше нормално, контракциите ми започнаха около 18/19ч, интересното е, че не бяха като тези в сряда, а доста силни. В 22.30прокървих, изглежда това беше прословутата тапа, подготвих се и газ към родилното, с идеята да ме проверят за разкритие и ако нямам да ме пуснат вкъщи... Но те първо ме приеха, после беше прегледа -5см разкритие и силни, но нерегулярни контракции. В болницата ни има малко лекари и са на повикване, докато чакаме да дойде лекар (20-30мин), ме подготвиха, прегледа АГ ме и ме сложиха на система. Лекарката спука водите ми, "за да подпомогне процеса" и до половин час вече бях на магарето... Всички очакваха като за второ раждане с 2-3напъна да излезе, но уви, мъчих се много, много напъвах, но не излизаше. Всички си мислеха, че не го правя както трябва, но не беше така, постоянно следяха тоновете на бебка и добре, че тя беше на моя страна и ми помагаше ... накрая с помощ на лекарката, акушерката и мед.сестрата на бебетата, успях да я родя, дори видях самото раждане... е не както те, де... но появяването й.. Около минута-2 беше свързана с пъпната връв, не я отрезаха веднага, но за сметка на това, веднага изплака, още с появяването си. Първо ми я дадоха на мен... после я оправиха, изчакаха да се роди плацентата и пак ми я дадоха за малко да й се полюбувам...  Коментарите на екипа бяха, че бебето е голямо, затова толкова трудно съм родила... Сега ме преместиха в стаята (за сега съм сама, ако няма други родилки, ще си остана така),чакам да събера сили, за да се изкъпя (позволиха ми).
Давам кураж на всички, които ще ражзат нормално(защото не зная какво е да родиш секцио, другите мами ще кажат...):Момичета, колкото и да е трудно раждането, в мига, в който гушнеш рожбата си, забравяш всичко лошо и болезнено!!! Мислете за този миг!

Честито Altaya Heart  Здраве и семейна топлина пожелавам!

# 388
Момичета,тапата как пада?Има ли кръв или само слуз?Имам бяло течение гъсто, но сега като се измих имах една слуз бледо жълтеникава,прозрачна. Знам че като падне не е нужно да започне раждане веднага.Дано си издържа до датата  .

# 389
  • Варна
Altaya честита втора дъщеричка. Нека и двете да са ти живи и здрави 🤗❤️
Благодарим за разказа не е толкова плашещ щом имаш сили да пишеш и да не спиш значи хубавите емоции преобладават. Наистина е била голяма девойка, но мама се е справила, както всички майки тука - майки герои ,които много вдъхновявате първескини като мене . Единствено ме притеснява, че толкова много деца се родиха преди декември, но се радвам че всички са добре и дори мъниците лека полека си трупат грамовете.
За тапата на кратко акушерката ми обясни сопол с кървави нишки....но може да е различно и тук не веднъж са обяснявали аз поне няколко пъти съм питала 😐

Общи условия

Активация на акаунт