Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 318
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Честито скъпи майки!

И моят ред дойде вчера (3.12) и в около 20.00 БГ време със спешно секцио родих Боян, 3,420кг, 52 см.

В петък имах силни контракции от сутринта, според сестрите в болниците нямаше нужда дс влизам още но в събота на обяд не само че бяха силни и чести но и се притесних че не усещам движенията толкова често.

Отидох в болницата и вече бях с 5см разкритие. Спукаха ми водите и зачакахме. Всичко беше ок докато пулса на бебето започна да играе нагоре надолу и плюс факта че бебето беше застанало не в правилната посока ( глава надолу но лице настрани) ми бяха дадени два варианта: или вагинално ако имам  разкритие до операционната но с вакум или онези лъжици ( не знам как се казва) или цезарово. Като стигнах операционната имах разкритие но реших че искам цезарово защото реално не знам някой около мен да е раждала вакум или лъжиците и казах не.

И така, чувстваме се добре днес. Борим се с кърменето, по трудно ми де струва от колкото изглежда, но ми помагат акушерките.

Успех скъпи настоящи и бъдещи майки! Велики сме момичета ❤
Честита мъжка рожба с прекрасно име! Да е жив и здрав и много силен !
Както в МД са препоръчали и аз кърмя от двете гърди по 15 Мин слава богу с това за сега нямаме проблеми .
Тифани на мен трудното ми е да го успокоя, в стаята съм с мама с опит и с общия усилия го правим , мисля че го слагам добре, но докато го изчистя, намажа е много неспокоен.
В Шейново съм в стая под бебетата (не знам другите стаи дали ги чуват) ама са такъв хор много дълго време плачат и явно не е проблем, но аз и 1 Мин не издържам да го слушам и май много ще го разглезя 😵‍💫

# 646
Честит да бъде Боян! Да расте здрав и щастстлив за радост на всички! 🍀

# 647
  • Вестерос
Реанимацията беше под стаята с бебетата, разбирам те, Вики. Всеки път си мислех като реве бебе, дали не е моето 😁

# 648
Честито на бебе Боян и мама Даниела! Бъдете здрави и щастливи и двамата и много да се гушкате 💐

# 649
Честито, Даниела! Да ти е здрав и много щастлив🙏🩷
Викиту, няма да разглезиш бебето, те още не могат да образуват мозъчните връзки свързани със създаване на навици😄 Аз съм убедена, че като дойде моя ред постоянно ще тичам при нея да я успокоявам😆
Иначе..си чакам, никакви признаци. Вече 40+2, днес съм на преглед и ще удължаваме болничния.
Извода е - късната овулация има много значение😆 Хубавото е, че успях да свърша всичко, което имах запланувано🤞

# 650
DanielaDAndonova честита радост! Да е жив и здрав! Бързо възстановяване на теб !

# 651
  • Вестерос
Хей момичета, да знаете и вие ако сте го правили, докато бях бременна четох, че е хубаво да пееш на бебето една и съща песен само и то я запомняло. Аз пеех много често. Снощи трудно заспиваше Ралица след ядене и двата пъти след 12 и след 3, имаше газове и къркорене на корема и много рев. Само с пеенето на песента успях да я приспивам. Два часа общо съм пяла 🤣

# 652
Нас ни изписаха вчера и откакто се прибрахме де започнаха мъките. От детска стая ме посъветваха да купя Хип, нищо че в момента ги хранят с Нан. Аз не успях да се справя с кърмата. Отказаха да ми помогнат в родилното-имали много работа. Все пак още пробвам-може да ми се получи. Започнах да я Храня с Хип, а тя все беше нервна и се събуждаше. Кулминацията беше е 5:30 сутринта когато огласи квартала. Направих мляко и сложих капки за колики- поспа върху мен известно време. Аз пратих ММ за Нан. Последното хранене беше с Нан и изяде 55 мл, от Хип ядеше само по 35-40 и сега спи. Чудя се дали проблема беше в млякото като количество или в марката. Покрай нея си поревах и аз.

# 653
Нормално е да ти се плаче, хормоните, стреса, недоспиването трябва да излязат от някъде и плачът е като естествен мехлем за душата..аз правя много разходки на свеж въздух и пренатална йога, но като се появи малчо, плачът ще ми е отдушника 😅

Пробва ли да се свържеш с консултант по кърмене?

[/video]
Нас ни изписаха вчера и откакто се прибрахме де започнаха мъките. От детска стая ме посъветваха да купя Хип, нищо че в момента ги хранят с Нан. Аз не успях да се справя с кърмата. Отказаха да ми помогнат в родилното-имали много работа. Все пак още пробвам-може да ми се получи. Започнах да я Храня с Хип, а тя все беше нервна и се събуждаше. Кулминацията беше е 5:30 сутринта когато огласи квартала. Направих мляко и сложих капки за колики- поспа върху мен известно време. Аз пратих ММ за Нан. Последното хранене беше с Нан и изяде 55 мл, от Хип ядеше само по 35-40 и сега спи. Чудя се дали проблема беше в млякото като количество или в марката. Покрай нея си поревах и аз.

# 654
Здравейте мамчетаааа, честито на всички родили вече!
Не мога да изчета всичко което сте изписали Grinning
Ние вече сме на тема - кърмене , колики ?
Нашето момиченце има колики от няколко дена и сме на капки Биогая и чай против колики- продължава да я боли коремчето незнам до кога.
Постепенно минахме само на кърма  през 2-3 часа сама се буди гладна Joy
Зърната ми са много наранени и ги мажа с Гермастан  но няма време кога да заздравеят. Ще пробвам с протектори надявам се да свършат работа защото е толкова болезнено че чак ми се плаче.
Успех и леко раждане  на всички мами!
Heart Eyes
 Вие давате ли вода на вашите бебенца?
Аз давам чайче за коликите , тъкмо и да си изплакне малко устата след хранене защото може да се появят бактерии в устата.

И моите момчета са със зверски колики. Давам Био Гая и Био Амика. Вода давам след хранене. Педиатъра каза по една лъжичка да изплакнат устата. Аз давам от шише, ама понякога отказват да я пият, та ще пробвам с лъжичка, че езичетата побелели, не могат да се изчистят. На коя марка е чая за колики?
Чаят е на "Хип Био първи чай копър" така пише на кутията , вътре са 15 пакетчета инстантен чай ,разтваря се в 200 мл вода - 1 пакетче. Бебка докато спи постоянно издава някакви звуци , все едно си пее Grinning
Тя спи на бял шум постоянно и може би това е причината? Вашите бебчета издават ли някакви звуци докато спинкат? Или аз се филмирам вече?

# 655
Момичета,някоя мама да е вдигала Т след секцио? Много  трудно се въздтановямам.Като се изправя и едвам дишам от болки в гръдния кош и корема.Гърдите-диафраграма болят,защото явно са ме натискали горе.
Температура идея нямам защо вдигам около 37.Пия антибиотик трети вече почти 4 дни.

Аз температура не съм имала, но имах задух като съм в изправено положение. 9 дни бях в болницата. Като се прибрах няколко дни след това отмина.

# 656
Честито и от мен на мама Даниела и бебе Боян. Да ти е много здрав и щастлив! 💙
На теб ти желая по-бързо възстановяване след секциото и повече успех в кърменето, дано ти е помогнала някоя жена вече! ❤

Тифани, що не сподели по-рано това за песните? 😅 Дали е късно да почна в 38г.с.? 🤣

# 657
Родилите мами, как се справяте с безсънието? През цялата бременност страдах от безсъние. Сега вече изобщо не мога да говоря за сън. По 2 часа за денонощие. Коликите са нетърпими. Толкова силно плачат, че чак прегракват. Започвам да се обвинявам дали правя всичко както трябва. Поплаквам си от време навреме ... сигурно е нормално...

# 658
Родилите мами, как се справяте с безсънието? През цялата бременност страдах от безсъние. Сега вече изобщо не мога да говоря за сън. По 2 часа за денонощие. Коликите са нетърпими. Толкова силно плачат, че чак прегракват. Започвам да се обвинявам дали правя всичко както трябва. Поплаквам си от време навреме ... сигурно е нормално...
Нормално е ,не се обвинявай. И аз съм така с бебе.Като се раздере се чудя къде бъркам.Всичко ще мине.После зъби,детски градини ,училища и т.н.Винаги ще имаме своите притеснения,но смятам,че найййй-най сладкият  период са точно първите дни.Като го гледам бебо и ми се иска даже и трето да имам вече.Толкова малък(2600), а толкова любов!! 🤗😇😇
Безсънието ми е трудно,ставам нервна,уморена,ужасна...Просто така ще е поне година ,две на периоди.Търпение и подкрепа от семейството

# 659
Трудно е с безсънието. Ние също сме така- по цяла вечер плаче, през деня също 😁 Обикновено след като го нахраня и се почва с хълцане, а след това рев заради коликите. Слагаме капки еспумизан, био амика, даваме и омнибиотик панда, но явно не помагат. Къса ми се сърцето, че няма какво да направя, а бебочо ми се гърчи в ръцете. Седя и плача с него.

Общи условия

Активация на акаунт