Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 379
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Каква вода давате и как? Подсладена или?

Някой да храни с фризолак 1? Ако да, как правите разтвора? Колко да е топло?
здравей аз храня с Фризолак Прематуре, купувам 10литра вода за бебета в розова бутилка и преварявам в кана(не слагам никаква захар) Използвам шишето на Нук и то си има термометър , като стане син я храня (като сипеш топлата вода става бял) Първо водата слагам 90 мл една лъжица АМ бъркам хубав по часовниковата стрелка после още една пак бъркам и още една и бъркам. В никакъв случай не клатя или друсам шишето не го правя!!. Ако не ти е такова шишето сипваш колко мл пиете , чакаш малко да изстине слагаш Ам (ако не изчакаш да изстине ще стане на буци), бъркаш и пак слагаш и бъркаш. Първо вода , после Ам знам , че водата трябва да е 30 градуса ама то докато купиш намериш термометър за вода ала бала. Чакаш да се охлади вътрешната част на ръката пръскаш , ако не ти е горещо даваш... Ама тези на Нук с термометър вършат чудесна работа.

# 631
  • Вестерос
Супер, много благодаря! Аз й давам Ам както пише на кутията като мл вода и лъжички ам.

А вода за плакнене на устата как даваш? След ядене, но пак от тази вода с лъжичка ли?

# 632
С кърменето мога да споделя опит с каката. Кърмих я 10 месеца ( искам още, но тя се разболя и отказа), като давах на хранене 1та гърда, оставах разкопчано копчето на пижамата, на гърдата на която вече е яла. След като се наяде, изцеждам до край  гърдата от която е яла и леко цедя тази от която не е, за да не стават буци. На гърда я държах около 30 мин до 40 ден, след това по 15 мин макс, след това тя спеше просто и ме.ползваше за залъгалка.
Този уикенд много тихо Simple Smile Утре ще има бум, май Simple Smile

# 633
Аз от написаното дотук само се взирам как пишете в множествено число-пъпа ни падна, изходихме се, къпем се 😅😅 явно е някаква епидемия, която обхваща всички новородили.

# 634
Аз от написаното дотук само се взирам как пишете в множествено число-пъпа ни падна, изходихме се, къпем се 😅😅 явно е някаква епидемия, която обхваща всички новородили.
Хахахах да точно говорих със сестра ми тя роди на 13.10 и я питам какво правите а тя ми казва “акахме преди малко” логично беше да я попитам “ ама и ти ли “😂
Иначе моята беба май няма никакво намерение да излиза 38+5 съм .Гледам да движа по цял ден ,чистя готвя разхождам кучетата после аз се разхождам стълби качвам и не и не и не , а преди 5 дни я мериха на ехограф 3470 😫

# 635
Супер, много благодаря! Аз й давам Ам както пише на кутията като мл вода и лъжички ам.

А вода за плакнене на устата как даваш? След ядене, но пак от тази вода с лъжичка ли?
Не имам едно шише с вода ако не смуче натискам бибата да и капне да си пийне поне малко зада няма бяло на езика и да не се образува млеченица или афти. След хранене давам. То ако и дадеш преди ще се запълни корема и няма да иска мляко🤗

# 636
Ирен, разбирам те! Всичко опитвам и аз, вече едва се мърдам. Бебето ми го измериха 3,500 на 30.11 и дано не наддава много, защото имам седмица до термин. Дето има една приказка-лайното ми се е дръпнало от притеснение 😀😀 Всеки ден ме проверяват

Хахахах да точно говорих със сестра ми тя роди на 13.10 и я питам какво правите а тя ми казва “акахме преди малко” логично беше да я попитам “ ама и ти ли “😂
Иначе моята беба май няма никакво намерение да излиза 38+5 съм .Гледам да движа по цял ден ,чистя готвя разхождам кучетата после аз се разхождам стълби качвам и не и не и не , а преди 5 дни я мериха на ехограф 3470 😫

# 637
Момичета,някоя мама да е вдигала Т след секцио? Много  трудно се въздтановямам.Като се изправя и едвам дишам от болки в гръдния кош и корема.Гърдите-диафраграма болят,защото явно са ме натискали горе.
Температура идея нямам защо вдигам около 37.Пия антибиотик трети вече почти 4 дни.

# 638
Edelvais123 според мен звънни на личен лекар или на АГ да те прегледат, да не е станала някоя инфекция🙄 А може и просто да си настинала... Но във всеки случай е добре да те види лекар.

# 639
Edelvais123 според мен звънни на личен лекар или на АГ да те прегледат, да не е станала някоя инфекция🙄 А може и просто да си настинала... Но във всеки случай е добре да те види лекар.

Аз съм в болницата още .Ще ги попитам утре за преглед да видим.
Може и да е свързано със слизането на кърмата ,но нямам идея....Не са подути,имам само коластра.Не давам още ,защото пия антибиотик

# 640

Аз съм в болницата още .Ще ги попитам утре за преглед да видим.
Може и да е свързано със слизането на кърмата ,но нямам идея....Не са подути,имам само коластра.Не давам още ,защото пия антибиотик
аз имах температура 37.1 като ми слезе кърмата даже ми правиха тест за ковид , но аз сама си стимулирах кърмата два дена след секцио. И при мен беше трудно дишането особено като ставах на крак да се разходя първите дни. Постоянното ходене помага много и дълбокото дишане. Бързо възстановяване ❤️

# 641
  • Варна
Да споделя и моят опит с кърменето. За сега малкия суче добре и може цял ден да прави това. Но му давам и адаптирано мляко. Лошото е че тук го дават по часове и днес например спеше не искаше да яде ,а след час АМ не става за ядене и започна  едно бодуване от няколко часа. Иначе  суче ама какво яде от там нямам идея то само капки коластра и положението става много изнервено Накрая го оставих да спи час и нещо върху мен ,защото само така беше спокоен. Само с едното хранене не ни се случват нещата , но смяната на памперс ми е най-трудната част . Голям рев пада на мен ми е жал , все го гушкам изобщо дълъг процес , а на него не му харесва да е гол , завивам го... Притеснявам се че не го чистя и мажа много добре, но за сега това ми е трудно . И за капак съм със студени ръце, което още повече влошава нещата. Как ли не се опитвам да ги стопля ...
Надявам се утре да си ходим и вкъщи да се нормализират нещата. Не ми се мисли за къпането все още 🤷😐

# 642
Споделям и аз опита ни с бебка дотук. Кърмя я изключително, не давам вода, колкото и спорен да е въпросът, реших да се водя по препоръките на СЗО и организациите за кърмене. Но ако започне да развива гъбички, ще променя подхода определено. Просто като е за първи път и искам да правя всичко по най-добрия начин, а не знам кой е той, затова сме на “проба-грешка”. 😩
В МД акушерките ми казаха първия месец да предлагам двете гърди на всяко хранене, затова на около 15 мин я дърпам от едната и я слагам на другата. Така и двете ми се изпразват и не съм се цедила досега.

Първите дни след секциото и аз дишах трудно и се притеснявах дали е нормално, но вече отмина. Остана ми обаче едни гадни бодежи при уриниране, но се надявам и те да изчезнат бързо.

# 643
Честито скъпи майки!

И моят ред дойде вчера (3.12) и в около 20.00 БГ време със спешно секцио родих Боян, 3,420кг, 52 см.

В петък имах силни контракции от сутринта, според сестрите в болниците нямаше нужда дс влизам още но в събота на обяд не само че бяха силни и чести но и се притесних че не усещам движенията толкова често.

Отидох в болницата и вече бях с 5см разкритие. Спукаха ми водите и зачакахме. Всичко беше ок докато пулса на бебето започна да играе нагоре надолу и плюс факта че бебето беше застанало не в правилната посока ( глава надолу но лице настрани) ми бяха дадени два варианта: или вагинално ако имам  разкритие до операционната но с вакум или онези лъжици ( не знам как се казва) или цезарово. Като стигнах операционната имах разкритие но реших че искам цезарово защото реално не знам някой около мен да е раждала вакум или лъжиците и казах не.

И така, чувстваме се добре днес. Борим се с кърменето, по трудно ми де струва от колкото изглежда, но ми помагат акушерките.

Успех скъпи настоящи и бъдещи майки! Велики сме момичета ❤

# 644
  • Вестерос
След като не беше акала два дни и днес успя два пъти, вече и аз така говоря, че успяхме!

В АГ Варна бебето го дават след 24 часа за малко. 24 часа си в реанимация някъде, на сутринта те раздвижват. И мен при слизането от леглото и изправянето ми спираше дъха и трудно дишах, не можех и да говоря даже. След това те пращат в стаята и там да си починеш, бебето май само ти го носят за малко. Вече на следващия ден ти го дават.

Вики и на мен ми беше трудно с памперса, но хванах на къс пас една акушерка да ми покаже, че все не го стягах и падаше леко. Като цяло трябва да си нахален и да питаш да ти обясняват.
..

Честито бебче! 🌹🍀🎉🎉 Да е здрав и щастлив!

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 05:00 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт