Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 312
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Еделвайс, хубава е датата, да. Дано да се роди на термин. И аз искам на термин да родя или поне да е декември, защото въобще не сме готови с обзавеждането. Леглото си е сглобено, но трябва да се премести от единия етаж на другия, но пък кухнята ни все още не е готова и това ни спира, защото в стаята на бебето има част от уредите за кухнята. Но пък успокоявам ММ, че ще има 3-4дни да го премести, докато сме в болницата.  Иначе всичко е изпрано, изсушено, подредено. Багажът е стегнат.

# 91
  • Вестерос
Снощи имах много силни болки аз и долу, и в кръст и си викам това е нощта.. но уви, нищо. Вече всяка вечер си лягам в очакване.

# 92
Кадерайче, чудесна новина! Ах, щастие! Гушки и за двете ви!
Аз снощи обсъдих с моя доктор раждането и той каза, че ми препоръчва пълна упойка и първата седмица на декември да се срещнем с моя принц. Лошото е, че той ще пътува тогава и утре ще говоря с началника на отделението, който бил разбрах много добър оператор. Та той ще прави секциото вероятно. Момичетааа, така се вълнувам и страхувам едновременно! Не остана🙏🍀❤🌷🥰

А защо ти препоръчват пълна упойка ?

Аз също бих предпочела , но там , където ще раждам нямаш право на избор и се надявам поне да ми сложат нещо успокоително.

# 93
  • Варна
Снощи имах много силни болки аз и долу, и в кръст и си викам това е нощта.. но уви, нищо. Вече всяка вечер си лягам в очакване.
А как разбираш, че не е това нощта?
Днес бях на среща с Имир запознахме се , даде ми документите и и ми обясни някои неща за момента, когато трябва да тръгна към болницата. Каза, че от тук нататък за всяко нещо мога да и звъня, внесе още повече спокойствие в мен . Като цяло съм спокойна ,защото все си мисля че има време , но с много бавно темпо оправям багажа и започвам да пера на бебето нещата.
Успокои ме ,че корема ми не е много надуло и мога да си се движа спокойно,защото доктора като ми каза, че е тръгнало да слиза и помислих, че трябва да се спирам.
Наистина не съжалявам, че ще имам избор на акушерка. Даже след раждането ще ми обяснява поетапно нещата свързани с бебето.
А днес пускам вече пералнята, вадим кошарата и лека полека да разопаковам нещата, че малко забравям къде какво сме прибрали 🤷

# 94
И моето кръвно днес на тонове излезе 135/80. АГ веднага изписа Допегит 2х1. Но аз в къщи като мерих все е около 120/70 и ще започна май с 2х0.5 и ще видя до понеделник как е тогава съм и на преглед. Четох,че в девети месец много често ставало това с вдигането на кръвно. Дано всичко е наред Simple Smile

Моето кръвно преди раждането беше много високо 150/90. Аз съм с ниско към нормално. Дали от притеснение не знам. В деня на секциото само като ме закачиха на апарата и видях 170/100 още повече се панирах. След раждането мн ме болеше главата и като ми го мериха в болницата беше 150/90. Предложиха ми допегит, ама отказах. Като ме изписаха на 9тия ден в нас почнах да си го меря и се е нормализирало. Така , че го отдавам и на притеснение.

# 95
И моето кръвно днес на тонове излезе 135/80. АГ веднага изписа Допегит 2х1. Но аз в къщи като мерих все е около 120/70 и ще започна май с 2х0.5 и ще видя до понеделник как е тогава съм и на преглед. Четох,че в девети месец много често ставало това с вдигането на кръвно. Дано всичко е наред Simple Smile

Моето кръвно преди раждането беше много високо 150/90. Аз съм с ниско към нормално. Дали от притеснение не знам. В деня на секциото само като ме закачиха на апарата и видях 170/100 още повече се панирах. След раждането мн ме болеше главата и като ми го мериха в болницата беше 150/90. Предложиха ми допегит, ама отказах. Като ме изписаха на 9тия ден в нас почнах да си го меря и се е нормализирало. Така , че го отдавам и на притеснение.

Моето е нормално 120/80 , но притесня ли се става 140/100 и вдигам и пулс успоредно.

# 96
Пълната упойка, защото може от стреса да вдигна кръвното, което в моя случай е гарантирано. Аз изпитвам ужас само докато ми мерят кръвното или ми вземат кръв или просто преглед. От всичките мъки покрай инвитрото сэрцето ми скача като заешко за няма нищо. Аз ще съм по-спокойна, макар да знам, че по-трудно ще се оправя. Така и лекарите сигурно ще работят по-спокойно с мен. Но нека чуя утре другия доктор, който реално ще прави секциото. Кръвното и аз имам чувството, че на психическа основа го качих. Психиката е голяма работа ей

# 97
  • Вестерос
Вики, просто след известно време ми минава, не се усилва болката и не става регулярна.

# 98
Викиту като беше в Шейново дали случайно ти попадна инфо за промяна на мерките в болницата.Дали ще са позволени свиждания?
А как разбираш, че не е това нощта?
Днес бях на среща с Имир запознахме се , даде ми документите и и ми обясни някои неща за момента, когато трябва да тръгна към болницата. Каза, че от тук нататък за всяко нещо мога да и звъня, внесе още повече спокойствие в мен . Като цяло съм спокойна ,защото все си мисля че има време , но с много бавно темпо оправям багажа и започвам да пера на бебето нещата.
Успокои ме ,че корема ми не е много надуло и мога да си се движа спокойно,защото доктора като ми каза, че е тръгнало да слиза и помислих, че трябва да се спирам.
Наистина не съжалявам, че ще имам избор на акушерка. Даже след раждането ще ми обяснява поетапно нещата свързани с бебето.
А днес пускам вече пералнята, вадим кошарата и лека полека да разопаковам нещата, че малко забравям къде какво сме прибрали 🤷

# 99
Пълната упойка, защото може от стреса да вдигна кръвното, което в моя случай е гарантирано. Аз изпитвам ужас само докато ми мерят кръвното или ми вземат кръв или просто преглед. От всичките мъки покрай инвитрото сэрцето ми скача като заешко за няма нищо. Аз ще съм по-спокойна, макар да знам, че по-трудно ще се оправя. Така и лекарите сигурно ще работят по-спокойно с мен. Но нека чуя утре другия доктор, който реално ще прави секциото. Кръвното и аз имам чувството, че на психическа основа го качих. Психиката е голяма работа ей

Да , и аз изпитвам огромен и стрес и точно тогава вдигам кръвно и пулс и аз смятам , че и за мен и за тях ще е по-добре да не съм напълно адекватна . Мен ще ме плашат безобидни неща , които в нормални условия не биха ме притеснили , но като знам какво се случва ….

# 100
  • Варна
Tortelina за жалост няма промяна в това отношение. И аз се надявах да пускат бащите, но поне за сега отговора беше не 😔
Но за присъствие по време на раждане явно е позволено, защото по рано ме питаха дали искам. Не съм се интересувала какви са условията , в нас няма дебат по темата .

# 101
Tortelina за жалост няма промяна в това отношение. И аз се надявах да пускат бащите, но поне за сега отговора беше не 😔
Но за присъствие по време на раждане явно е позволено, защото по рано ме питаха дали искам. Не съм се интересувала какви са условията , в нас няма дебат по темата .

Условието е да имаш избор на акушерка. Simple Smile

И аз снощи цяла нощ имах стягания и място не си намерих от болка в кръста. Викам или си е моят корем/черва или се почва Grinning Ама нищо не стана и сутринта като хапнах малко и пих чай ми омекна коремчето и бебка се успокои. Утре и аз ще се чуя с акушерката отново, вече се чувахме веднъж, но бях хремава и отказах да се видим, макар че просто си бях настинала нещо - все пак работи в родилно, абсурдно е хремава да отида. Ако ми сподели нещо интересно, което би ни помогнало да разберем кога трябва да тръгваме - ще споделя Simple Smile

Вие сложили ли сте сутиени за кърмене в багажа?
Аз дори не съм си и купувала още, че тайно чакам да има някакво общо намаление в НМ да взема техните, при нужда ММ ще ми купи ако нещо стане до другият петък. Grinning

# 102
В Джъмбо има доста прилични сутиени за 10лв/броя. Като спортни са, без банели, и са ми идеални. Мекички са, след пералня също бяха окей.

# 103
  • Вестерос
Аз ходя с два сутиена за кърмене от два месеца сигурно, въртя си го, пера и нося само тях. В багажа си сложих потник за кърмене

# 104
  • Варна
Относно кога да тръгнем на мен акушерката ми каза ,когато контракциите започват да са на често и продължително време. Понеже аз не съм сигурна дали усещам контракциите , но явно това стягане на корема (най-вече вечер) без болка са си контракциите. Когато момента дойде тези контракции ще са по често, ще ги усещам ниско долу и нищо няма да ми помогне да спрат. Сега отминават като сменя позата, пия но-шпа или се изкъпя и след известно време корема ми се отпуска. Обясни ми и и за тапата, но мисля че е коментирано и навсякъде е описано както тя го описа (накратко сопол+ кървави нишки). Но най-важното е , дали тапата ще тръгне или ще има чести контракции (може да е само едно от двете) имаме достатъчно време , без паника да си вземем душ да си оправим нещата и да тръгнем . Сподели за майка, която точно си хапвала супа доизяла е ,изкъпала се и тръгнала.
Аз съм споделя, че този момент най-много ме плаши затова събирам всякакви мнения и усещания, но всеки казва няма как да пропуснеш момента. И ММ чу лекцията ще следи и той за момента 😆
Имам един сутиен от Лидъл скоро го отворих и е много хубав ще си взема него за болницата. Друг още не съм купувала понеже  не знам и какъв размер ще ми трябва този за сега ми е ок (май беше най-малкия) също от Лидъл имам потник за кърмене препоръчам от близка . За вкъщи бих взела и такъв от Джъмбо понеже не нося сутиени вкъщи , но тогава ще трябва да слагам нещо.
Относно НМ получавам някакви мейли, че имат отстъпки бях решила да спра са поръчвам,но ще хвърля един поглед на сутиените .

Общи условия

Активация на акаунт