Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 491
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Айде и аз моите пет стотинки да си дам.

Аз дълго време повтарях мантрата, че много лекари избират секциото, защото им е по-удобно. И сигурно има и такива случаи, но с времето почнах да виждам и друго.

Всяка бременност и раждане върви ръка за ръка с рискове. Изборите, които трябва да направи всяка жена, са много и често се губим в информацията. За лекарите е най-адекватно да предложат тип раждане, който познават и са практикували достатъчно, за да са уверени.

Опитът на самите лекари е от огромно значение. Ако нямат натрупан такъв с VBAC, седалищно раждане или естествено раждане на близнаци да речем, то и на мен ми се вижда най-правилно да заложат "на сигурно". Вече на бременната остава изборът да търси друго решение, ако държи (и отново, ако може да се изправи срещу риска).

Иначе аз си записах час за верзио за сряда, да ми стискате палци! 🫣

# 181
Както и да мине раждането, важното е да е без усложнения и накрая да има здрави бебчета. Винаги я има болката -при нормалното раждане е преди самият процес, а при секциото е после. Понякога дори се случва жената да изтърпи болките и на двата вида раждане. Но... важен е финалът! Просто болката и страха  от неизвестното не трябва да са водещи при избора. Не се чувствайте виновни за направения избор.Вярвайте, че е за добро!
Благодаря за рецептата за капките с праз!

# 182
Ще стискаме много палчета и ще чакаме да кажеш как е минало! Аз няколко пъти слушах Надежда Стаменова по темата и ще ми е интересно да чуя мнение от първо лице 😎

Айде и аз моите пет стотинки да си дам.

Аз дълго време повтарях мантрата, че много лекари избират секциото, защото им е по-удобно. И сигурно има и такива случаи, но с времето почнах да виждам и друго.

Всяка бременност и раждане върви ръка за ръка с рискове. Изборите, които трябва да направи всяка жена, са много и често се губим в информацията. За лекарите е най-адекватно да предложат тип раждане, който познават и са практикували достатъчно, за да са уверени.

Опитът на самите лекари е от огромно значение. Ако нямат натрупан такъв с VBAC, седалищно раждане или естествено раждане на близнаци да речем, то и на мен ми се вижда най-правилно да заложат "на сигурно". Вече на бременната остава изборът да търси друго решение, ако държи (и отново, ако може да се изправи срещу риска).

Иначе аз си записах час за верзио за сряда, да ми стискате палци! 🫣

# 183
ZiggyStardust, палци и от мен. Дано да се получи! 🍀

# 184
Зиги, стискам ти палци, да кажеш после как се преживява това верзио, боли ли, неприятно ли е...

Днес говорих с неонатолог от болницата, където ще раждам, заради бъбреците на бебчо. Тя каза, че със сигурност ще го вземат в неонатологията за 5-6 дни, да се подготвя психически за раздяла, както и за по-дълъг престой поне 10 дни. Ще ми се прецака началото на кърменето, макар че аз съм ужасно упорита по този въпрос и с дъщеря ми "изринах света", но я кърмих 11 месеца. Надявам се там да измислим начин да му давам коластрата, че тя е толкова малко и за кратко, а е за цял живот. Трябва да си взема и разни занимания за запълване на времето в болницата, освен помпата, с която ще правим мокри тренировки на всеки три часа. Надявам се, че като излезем от родилно, няма да влезем в друга болница, но каквото стане, важно е бебето да оправят.

# 185
  • Варна
Зиги, стискам ти палци, да кажеш после как се преживява това верзио, боли ли, неприятно ли е...

Днес говорих с неонатолог от болницата, където ще раждам, заради бъбреците на бебчо. Тя каза, че със сигурност ще го вземат в неонатологията за 5-6 дни, да се подготвя психически за раздяла, както и за по-дълъг престой поне 10 дни. Ще ми се прецака началото на кърменето, макар че аз съм ужасно упорита по този въпрос и с дъщеря ми "изринах света", но я кърмих 11 месеца. Надявам се там да измислим начин да му давам коластрата, че тя е толкова малко и за кратко, а е за цял живот. Трябва да си взема и разни занимания за запълване на времето в болницата, освен помпата, с която ще правим мокри тренировки на всеки три часа. Надявам се, че като излезем от родилно, няма да влезем в друга болница, но каквото стане, важно е бебето да оправят.
А какво точно ти казаха за бъбречетата? И на мен последно ми казаха ,че задържало урина , но казаха не е притеснително. Четвъртък пак ще питам какво е положението ,защото силно се надявам да е било нещо временно 😔

# 186
Честити бебчета , да са живи и здрави и да ви радват много.
Бебка не приема кърмата ми от шише и ще се наложи утре с хапче да я спирам , буквално тека и от едно цедене излиза 125мл. Лекарката се шашнах и ни изписа с надежда да се кърмим , но уви храним се с Аптимал Прематуре.  Казаха ми , че всеки ден трябва да увеличаваме с 10мл. Изписаха ни с 50мл днес трябваше да сме на 60 но уви. 50 не е ли е без това доста? Много съм притеснена как ще се храним , че да качва килограми. Тя миличката и даже не плаче😃. Измаря се доста докато цока , знам че е нормално но искам да си папа всичко. А това със спирането на кърма много ме нарани такова изобилие , но.... Цедя се през два часа защото иначе се почва треска температура.  Какво трябва да направя утре освен да се изцедя и да приема хапчето?
Казаха , че бебка трябва да е или изцяло на кърма или на АМ. И решението ни е ам понеже не се храни

# 187
Кадерай, не може ли смесено хранене? Да смесиш кърмата с АМ? Друго, което се сещам е да замразяваш и после да ползваш при захранването...

# 188
Как така ще спирате! Недейте, борете се п ърво. Други жени какво само не правят да имат повече кърма.
Аз сцеждах 1.5 месеца защото бях на терапия с лекарства несъвместими с кърменето. А после с помощта на майка ми детето премина на кърма на гърда.

Честити бебчета , да са живи и здрави и да ви радват много.
Бебка не приема кърмата ми от шише и ще се наложи утре с хапче да я спирам , буквално тека и от едно цедене излиза 125мл. Лекарката се шашнах и ни изписа с надежда да се кърмим , но уви храним се с Аптимал Прематуре.  Казаха ми , че всеки ден трябва да увеличаваме с 10мл. Изписаха ни с 50мл днес трябваше да сме на 60 но уви. 50 не е ли е без това доста? Много съм притеснена как ще се храним , че да качва килограми. Тя миличката и даже не плаче😃. Измаря се доста докато цока , знам че е нормално но искам да си папа всичко. А това със спирането на кърма много ме нарани такова изобилие , но.... Цедя се през два часа защото иначе се почва треска температура.  Какво трябва да направя утре освен да се изцедя и да приема хапчето?
Казаха , че бебка трябва да е или изцяло на кърма или на АМ. И решението ни е ам понеже не се храни

# 189
Казаха ми щом повръща кърмата и не приема нужното кърмата да се спре. Бебето в болницата си пиеше 50 на кърма пие 20 и я повръща. Като дадохме предписаното мляко си изпи 50.  И мен много ме яд , че няма да мога да кърмя . Смесване на АМ с кърма също не ми позволиха и редуването. Или само кърма или само АМ.

# 190
Според мен, преди да предприемеш такава стъпка, си направи среща с консултант по кърмене. Имам много приятелки и познати, които са били в подобно положение и благодарение на такава консултация са успели да се преборят и да кърмят успешно и то повече от година.

На тези от болницата им е много лесно да ти кажат пий хапче за спиране на кърма и бутай АМ…

Казаха ми щом повръща кърмата и не приема нужното кърмата да се спре. Бебето в болницата си пиеше 50 на кърма пие 20 и я повръща. Като дадохме предписаното мляко си изпи 50.  И мен много ме яд , че няма да мога да кърмя . Смесване на АМ с кърма също не ми позволиха и редуването. Или само кърма или само АМ.

# 191
  • Вестерос
Както го почувстваш, така направи. 🤗

Във фб има Група Всичко за кърменето. Там пишат консултанти. Може да пишеш Simple Smile

# 192
Кадерай, присъединявам се към другите момичета, със съвет да си дадеш шанс. В групата във ФБ "Всичко за кърменето" има консултанти по кърмене, които веднага ще ти съдействат. Естествено, ако ти го желаеш и смяташ за правилно.

# 193
Момичета да си кажа и аз мъката, но просто трябва да си излея душата. Днес се роди и нашето момче- 2080 гр. 36 г.с., а на апаратите ни даваха 2400-2500. Както си стоях и получих болки менструални , отидох в тоалетна и какво да видя кръв, от там обаче звъня на доктора и каза да отивам. Имаме 1 час път защото сме от малък град. Приеха и ме и по спешност секцио- отлепена плацента
 Шок и ужас. Казват че бебче диша.самостоятелно, и е на антибиотик, но ще.си постои колкото трябва. Моля се и не спирам да вярвам на този празник Господ да ни пази нас и децата ни!!!!! 🙏💙💙💙🙏

# 194
Chereshkaa честита рожба! Нека бебока расте здрав и щастлив 🤗🥰

А ти как си, как се чувстваш ? Сигурно си била доста притеснена 🥺

Общи условия

Активация на акаунт