Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 370
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Женче, Вики, честити бебоци! Да са живи и здрави и много късмет да имат в живота! А вие бързо да се оправите след раждането 👣

# 586
Еех, още честитки валят! Да са здравички новите ни бебенца и бързо възстановяване на мамите!
Моят термин е на 8.12, в понеделник съм на тонове и вагинален преглед, имам чувството, че още 9 месеца ще съм бременна. Никакви признаци...
Ама само дано всичко е наред и да мине леко за всички, на които ни предстои големият миг! ❤️

# 587
  • Варна
Еех, още честитки валят! Да са здравички новите ни бебенца и бързо възстановяване на мамите!
Моят термин е на 8.12, в понеделник съм на тонове и вагинален преглед, имам чувството, че още 9 месеца ще съм бременна. Никакви признаци...
Ама само дано всичко е наред и да мине леко за всички, на които ни предстои големият миг! ❤️
И аз бях така,часове преди да ми изтекат водите бях на тонове и нямах никакви признаци да е скоро. Даже не усещах бебето да е слязло и си легнах без никакъв дискомфорт (стягане, болка) и все си казвах имам време планувах уикенда, но то когато си реши се случва 🤗

# 588
  • Вестерос
Честита рожбичка! Да порасте голям левент за радост на всички! Бързо възстановяване!
Тифани, може да се оправят зърната в хода на процеса.. Помпа? Акушерките какво казват?
Едната акушерка 15 минути седя с мен онзи ден, но в болницата няма условия да седна като хората с бебето в поза ... И както ме болеше... Та, тогава установих, че съм с плоско зърна. Това потвърди и моята израждащата, като дойде да ме види. Казаха да се пробвам с помпа да цедя на всеки 3 часа по 15 минути на гърда и протектори да пробвам, та ММ ми купи на Авент протектори. Излиза ми много малко коластра, но бебето не може да засуче хубаво. Вчера една педиатърка ми показа друга поза и с нейна помощ засука и я държах 20 минути. Кърма нямам, ама коластра малко поне да цокне. После се пробвах сама и нищо не стана. От вчера сутринта е и с жълтеница, та се успива. Аз не съм мигнала, под адски стрес се чувствам. Казаха ми вчера, че има шум на сърцето и след месец да я водя при доктора, който ми прави феталната ехокардиография. От добавката, която им дават явно не може да ака често, вчера пропусна, но за сметка на това повърна едното си ядене.. въобще как ще има кърма не се знае с този стрес.. Надявам се днес да ни изпишат, че наистина като в затвор се чувствам и аз, дето бях и 48 часа в реанимация и не бях виждала бебето ден и половина...

....
Колко много бебчета!!! Да са ви живи и здрави! 🍀🍀🍀

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 06:21 от Tiffany А

# 589
Дойде време и за нашия младеж, който уж все беше малък  ,а днес се роди Даниел 3360гр, 49 см.
Водите изтекоха в 3:30 часа (няма как да ги объркаш , какъвто страх имах ), 10:30 часа бях родила.
Отидох с 0 разкритие и без болки. Поговорих си сладко с жената от 15 кабинет в Шейново (само кафето ни липсваше) имах документите, но не бяха попълнени и така двете лаф и попълвам. Към 6 ми казаха ,че ще ме местят в родилно (след тонове) сложиха окситоцин и за кратко време разкритието нарастна. Имаше един кризисен период на силна менструална болка  ,но малко повървях и се нормализира. После сложиха упойката дойде рая, като изкл замайването. И започна другия етап на усещането , че ти се ходи до wc. Мина известно време и главата беше съвсем надолу стана по болезнено, но седях права и ми беше ок. Чакахме доктора ,мислех че ако напъна ще излезе бебето 😆 и така и стана той дойде легнах и буквално два напъна за глава и един за тяло (който пред първите два е нищо ) се появи малкото ни човече и веднага засука ама така лакомо 🙄
Слушах акушерката и се отпуснах максимално. Имам някакъв лек шев и дискомфорт като се движа.
Да, никой не знаеше че съм в болницата ,а ММ не знаеше че съм в родилна зала, за да няма постоянно питане, но майка ми точно в малкото минути на кулминацията ми е звъннала 🤷
При първата ни среща с бебо насаме първо опитах на гърда, но не се получаваше дадох му малко АМ и пак на гърда и си засука много добре. Вторият път като ми го дадоха въобще не се събуди, но по рано Имир ми каза, че няма нужда да го тормозя ако му се спи. Утре ще е по -дълго при мен надявам се на по успешно хранене.
Но докато суче все едно изживявам второ раждане всичко ме боли , което е нормално, но не вярвах че така действа бебето дори когато само спи в ръцете ми.
На родилите последните часове честито ,вече ви разбирам напълно. Имайте здрави, силни и щастливи деца.
На тези, които им предстои вярвайте в себе си и си визуализирайте този момент. Аз така го мечтаех да не е много дълъг , все пак с болка и един щастлив финал. Докторът и акушерката бяха много доволни , залата беше пълна с усмивки в този вълшебен миг.
И Кестенче движи се и на мен така казваха , да си седя вкъщи, но резултата е ясен . Движение = леко раждане. А и всички майки правиха дължини в коридора ,аз ги бях направила навън за целия период.(може и да не съм права, но това мисля, че ми помогна на мен)

Честито Blue Heart! Бъдете здрави! Забелязвам в групата, че има повече малки " джентълмени", отколкото госпожици. На всички родили мами честито, не сварвам да чета и пиша. Скоро всички бебоци ще са на бял свят и ще преминем в друга тема хранене, акане, колики ....

# 590
Вики, честито! Жилая ви здраве и щастливи дни заедно!
Тифани, коластрата е малко по принцип, но хранителна. Пробвай и постепенно млякото ще слезе. Аз също не я видях и кърмих първите 2 дни. Дора не ми позволиха да стимулирам кърмата, но пък за сега се получава, въпреки че имам рани. И аз давах добавка, докато дойде кърмата.

# 591
  • Варна
Ох аз си мисля, че браня бебока ама не съм сигурна дали му стига. Суче си хубаво по 15-20 Мин на гърда, но днес след като го махнах още си отваряше устата , но трябваше и памперса да сменя и нямах време. Сега само го мисля дали е хапнал достатъчно, защото не му дадох АМ. Сега го чакам в 10 часа май по добре ако не заспи след гърда да му давам и по -малко АМ и да съм сигурна ,че е хапнал. Не мога да разбера дали имам кърма. Суче си даже малко върна, което означава че има мляко в коремчето....но не съм сигурна. А така се радвах, че засука хубаво 😔

# 592
И моя корем е високо, да 😊
Ще го чакам да се накани младежът, нямам избор, той е шефът 😁

И аз бях така,часове преди да ми изтекат водите бях на тонове и нямах никакви признаци да е скоро. Даже не усещах бебето да е слязло и си легнах без никакъв дискомфорт (стягане, болка) и все си казвах имам време планувах уикенда, но то когато си реши се случва 🤗

# 593
Ох аз си мисля, че браня бебока ама не съм сигурна дали му стига. Суче си хубаво по 15-20 Мин на гърда, но днес след като го махнах още си отваряше устата , но трябваше и памперса да сменя и нямах време. Сега само го мисля дали е хапнал достатъчно, защото не му дадох АМ. Сега го чакам в 10 часа май по добре ако не заспи след гърда да му давам и по -малко АМ и да съм сигурна ,че е хапнал. Не мога да разбера дали имам кърма. Суче си даже малко върна, което означава че има мляко в коремчето....но не съм сигурна. А така се радвах, че засука хубаво 😔
Дали имаш къде да го претеглиш преди и след хранене? В едно видео бяха дали тази идея като се чудим дали хапва добре, на везната и ще си проличи.

# 594
  • Варна
И аз това се сетих ама не съм сигурна дали ще ми съдействат.😔

# 595
Честито на новите мами и бебчета!🩷🙏
Викиту благодаря за положителния разказ, аз също съм в Шейново с Имир, и много успокояващо звучи твоето преживяване! Дано и моето е такова😄
Днес е термина и ще ходя на спешен кабинет за преглед, но първо мисля да украся елхата😆😅

# 596
Jencheto1, честито! Да ти е жив и здрав и много да ви радва.

Вики, честито и на тееб! Вчера си мислих за теб, че щом не пишеш може и да е станало чудото и чаках само да се включиш. 💙 И на теб да ти е много здраво момчето, щастливо и дано да продължава да е лакомо. Благодаря ти за подробното описание на всичко, както браво и че е минало леко раждането. Пиши по-нататък как е в Шейново и дали избра самостоятелна стая накрая.
Относно храненето, каквито и лекции да гледах тези дни повечето пъти обясняваха, че връщат бебчетата ако са им препълнени коремчетата така че мисля, че му е достатъчно каквото си взима от теб, едва ли е рефлукс. Все обясняваха, че ако е гладно бебчето си личи. Май уикенда тая консултантка по кърмене в Шейново я нямаше, но понеделник ако е там, попитай и нея.

# 597
  • Варна
Не избрах самостоятелна стая докато бях в родилната зала ме оставиха малко насаме с бебето в мен ,но ми падаше кръвното не се чувствах ок и сама...и реших да съм с някой все пак като го носят да не съм сама с него. Но съм в стая с още една майка с второ дете и ми помага със съвети , а и за компания по добре се чувствам.
Днес Имир ще мине и ще я питам. Тя снощи ми каза да му давам само на гърда няма нужда от допълнително ,но вчера спеше повече днес просто остана буден като го връщах и затова се притесних нахранил ли се е.
Elistoy пожелавам от сърце да е такова.

# 598
Викиту Честито бебче , да ти е жив и здрав. А на теб бързо възстановяване .Супер много ме зарадва с твоя положителен разказ . Дай Боже всекиму такова положително първо раждане . Heart
Сигурна съм че всяка една от вас прави всичко най -хубаво за бебето си . Heart

# 599
Вики, поговори с акушерката или педиатъра, ние правихме пробно кърмене вчера, взеха я за сутрешен тоалет и визитация, върнаха ми я и казаха да я нахраня, без да правя нищо друго -нито да преобличам, нито памперс да сменям. Докато се хранеше, свърши голямата работа, но не я смених, взеха я да я премерят и акушерката се върна опулена -80гр повече.   А аз дори не бях сигурна, че е нахранена както трябва...

Общи условия

Активация на акаунт