Има ли вече мами чакащи бебче септември 2007?

• 11 283
  • 186
  •   1
Отговори
# 90
  • София,
Добро утро момичета,
много е готино усещането, когато четеш, за всички мамита които са като теб нали!
ani-bani  как няма да  не се смееш на моят термин - сбъркала съм Терминът ми е на 10.09.2007г. няма как да е 07 месец  newsm78
Явно много ми се е спало!
При мен няма никакви признаци, освен че много ми се спи и ме болят гърдите!
Иначе лошо не ми става - и с първата бременност беше така!
Трябва да излизам така че ви казвам ЧАО и пак ще пиша!

Целувки на всички и лек ден!
   bouquet

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 09:51 от Beni4

# 91
  • Кърджали, България
Здравейте, момичета  Hug
Чета темичката, откакто е пусната и досега не смеех да се разпиша, но вече имам 6-ти ден закъснение при менструация като по часовник, така че май съм във вашите редици  Laughing Към края на седмицата ще си взема тест, а другата смятам да посетя вече доктора, ако вървят така нещата.
За протокола - на 30 години съм, това ми е трета бременност, като първата завърши много бързо със спонтанен аборт в края на 2-ия месец, а втората се увенча с успех и вече 4 години се радваме на един здрав и умен син - Стоил  bowuu
По мои изчисления терминът ми трябва да е на 12.09. - май станахме 3 за тази дата...
Засега нямам особени оплаквания, освен мижави болчици и изключителна раздразнителност  ooooh!
Благодаря на миналогодишните септемврийки за подкрепата и пожеланията   bouquet
Много спокойна бременност ви желая, мили момичета, и здрави бебета през септември!!!

# 92
inna добре дошла сред нас  Hug хайде бягай за тест и после да се похвалиш  Wink
мен спането вече ме пусна  Confused вечер до 12.30 - 1 ч. не мога да заспя, сутрин не знам кога се будя, защото е още мноооого тъмно, а не смея да шавам много да не събудя мъжа, ама като няма какво да правя кокоря се  Shocked известно време  Joy и после задрямвам от скука докато дойде време за ставане. Аз нали и не работя вече от няколко месеца и май освен вкъщната работа няма какво да ме изморява много и сигурно затова не мога да спя, знам ли  newsm78
а вчера вечерта за първи път ми стана лошо  Sad ама че ужасно беше, но се взех в ръце и си казах, че тая няма да я бъде  Wink обаче сутринта откакто съм станала имам киселини  Confused а сутрин винаги гледам да хапвам нещо сладичко вече (преди не закусвах въобще), защото съм с много ниско кръвно. Ох докато изпиша всичко, за което се сетих днес... Mr. Green ани-бани за прясното мляко добре правиш-много е полезно, браво  newsm10 аз фол.киселина я почнах, когато док ми каза. Но преди това пиех Центрум, а там видях, че дозата ФК е същата, тъй че явно без да знам съм я пила още от март някъде  Mr. Green но за други витамини мисля,че е още рано. Яж плодове и зеленчуци (то изборът сега не е много голям, ама какво да се прави)-аз всеки ден си изстисквам един портокал и един грейпфрут и ям мандарини и то по много, много са ми вкусни  Embarassed
thumbalina не се притеснявай, събота ще гледам да мина през центъра и ще потърся, но мерси много за помощта  Hug
а мили мами септемврийки 2006 помагайте ни, ще сме ви много благодарни да споделяте опит с нас  Hug особено на такива като мен с първо чадо Embarassed Mr. Green

# 93
ям мандарини и то по много, много са ми вкусни  Embarassed
Аз през първата ми бременност съм изяла сигурно 2 тона мандарини и сега пак е така, много са ми вкусни и на мен Simple Smile
Мога да ги ям по цял ден и не ми омръзват

# 94
Здравейте, симпатяги  wavey
Mackomacko и mileta  jump с две ръце за мандарините Simple Smile
Но да давам по същество  Smile
На Коледа намерих под елхата комплект бельо със сутиен с един размер по-голям от този, който нося  Thinking Подаръка беше от съпруга ми и обяснението беше:
- Да имаме повод да го запълниш  passifier
Много се смяхме и двамата и взех, че след 4 дни си направих тест ей така профилактично при което  #Shocked ПОЛОЖИТЕЛЕН  moresmile
То не бяха викове, подскоци  yesyes sohappy dancing
Така, че много ми се иска да се впиша при вас Simple Smile
Въпреки, че термина ми е изчислен за 30 август ... имам си предпочитания за Септември, тъй като съм родена на 2ри Септември  Flutter
Дано всичко е наред и изкараме едни спокойни бременности и щастливи безкрайни дни след това  Hug

# 95
  • София
ям мандарини и то по много, много са ми вкусни  Embarassed
Аз през първата ми бременност съм изяла сигурно 2 тона мандарини и сега пак е така, много са ми вкусни и на мен Simple Smile
Мога да ги ям по цял ден и не ми омръзват
И аз така  Peace Явно има нещо в тези мадарини  Rolling Eyes
Inna, добре дошла, ще си правим компаниа до 12.09  Grinning
Кузманка, благодаря за пожеланията, много ще се радваме да ни навестявате често   bouquet
FEMININE, честито и добре дошла!

# 96
Здравейте ,септемврийки!
Аз съм бремелинка-августинка. Laughing Влязох тук уж случайно и се зачетох  Flutter
ani-bani ,пиша най-вече ,заради тебе.В никакъв случай не пий Матерна.Не знам дали сте ходили вече на лекар ,но моят категорично ме предупреди да не пия никакви витамини и добавки ,освен Фолиева к-на до края на трети месец ,тъй като това е периода ,в който се оформят всички органи на бебчето. За Матерната ,копирах пост от августовския клуб:
Цитат на Konstans
Матерна е много "силна" витаминно-минерална добавка и се прилага само при плод с много ниско тегло (по-ниско от нормалното), при майки с тежка форма на анемия, при фамилно заболяване на костите. Резултатът от произволното пиене на Матерна е, че бебето става по-голямо от нормалното (както се изрази гинекологът "излищно напомпано"), костите се втвърдяват повече от нормалното, поради увеличеното количество калций и не знам още какво - това обуславя по-трудното преминаване на главичката през родовите канали - тя трябва да е еластична, затова не е затворена и фонтанелата... Бебето си извлича от  организма на майката каквото му е необходимо, витамините се пият заради  самата бременна и ако всичко е нормално няма нужда от прекаляване.

Само за справка - витамините са измислени от чичко Рокфелер - омръзнало му да се занимава само с петрол и за разнообразие решил да зарибява и другата половина от човечеството - най-вече жените, които е доказано, че приемат повече синтетични витамини от мъжете. По принцип всичко синтетично е трудно за усвояване от организма и това, че пиете витамини не означава че си добавяте необходимите елементи, а по-скоро ви дава психологически комфорт и най-вече ви освобождава от отговорност - "пийнах си хапчето, значи всичко е на ред"! Да ама не! Ще цитирам още веднъж нещо, което прочетох по-назад във форума за Матерната:
Матерната е комбинация от метали, някои бая тежички като кобалт, например и синтетични киселини, на които някои хора викат витамини.  Създадена е в Съединените щати като подсилващо лекарство за първескини над 35 годишна възраст  т.е. жени с потенциална рискова бременност, повишена вероятност от генни аномалии, влияние на тератогенни фактори върху плода и т.н. Което означава, че не е особенно съобразена с един 20-25 годишен оррганизъм, например.

Добрата новина е, че все повече лекари се оттърсват от влиянието на рекламата. Скоро моя приятелка беше в 2-ра градска и ми каза, че и там лекарите вече не поощряват приема й.

Метаболизмът е индивидуален. Матерната не е гаранция нито за дебелеене, нито за слабеене. Но доколко е "полезен" за изграждащия се организъм и най-вече костната му система става все по-съмнително.

Кой може да каже точно за вашия организъм и вашите килограми какво количество витамини А,В,С и т.н. са ви необходими в момента и след 2-3 седмици?! Но вие продължавате да пиете едно и също количество, което в най-добрия случай се изхвърля от организма, но много от тези елементи се натрупват трайно в бъбреци, черен дроб и т.н. и после стават основа за други заболявания
Цитат на GERA
Матерна пиех през цялата си  първа бременност и добре, че родих със секцио, защото фонтанелата беше почти затворена, само като я пипаха и веднага ме питаха дали съм пила Матерна. Така, че този път няма да пия нищо освен фолиевата.
Извинявайте за дългия пост,но мисля че е много полезен.
Целувки и приятно бременеене!  bouquet

# 97
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
крокодил,
Благодаря много за синтезираната информация! Аз също смятам да се посъветвам с лекаря си какво да пия по време на бременността. Иначе до третия месец знам, че нищо друго освен фолиевата киселина не препоръчват и само това си консумирам засега. Wink

# 98
Здравейте момичета Grinning днес бях на лекар и потвърдиха, че съм бременна. Имам си и снимка на малката точица Laughing Лекарката не ми каза кога е термина ми, но според моите изчисления живот и здраве ще се родим на 09.09.2007! Още съм мого объркана, но адски щастлива!

# 99
FEMININE, vinty - честито   bouquet и добре дошли в клуба  Hug
крокодилче мерси за изчерпателната инфо  Wink и аз не съм чувала добри отзиви за матерната, да не говорим, че май вече я няма в България, ако не се лъжа  Embarassed
ей в тези мандарини да не слагат нещо, че всички така сме се пристрастили  Joy ама по-добре мандарини да ядем отколкото бисквити примерно  Wink
бенич, мила, успех утре при док  Hug стискам ти палци и после да не забравиш да разкажеш как е минало, видяла ли си точицата и т.н. ти си знаеш  Hug
FEMININE рожденият ден на мъжа ми също е на 2.9 и той много се смя, че евентуално можем да празнуваме двоен рожден ден живот и здраве
и vinty честита ти точица  Hug

# 100
Хей мами септемврийки  Hug!!!!!
Много се радвам, че пишете в темичката която от вълнение отворих преди месец някъде  Laughing..Бях толкова развълнувна от  EFP че не съм изчислила правилно термина си и бях убедена, че бебето ми ще е септемврийско  Embarassed  Embarassed  Embarassed..  Оказа се, че ще е августинче  Embarassed  Laughing
Пожелавам ви много лека и безпроблемна бременност и много здрави и красиви септемврийски бебенца  newsm32.

# 101
  • морето и сините вълни :)
Здравейте пак от мен-вече наработила се,навечеряла се и готова за писане.
Благодаря много за инфото за Матерната.Мислех да си ги взема на сама глава-но се отклазах.Предпочитам да пия нещо което ще ми изпише лекар а не сама.Аз днес сама се разубедих де.Но ми беше и полезна и тази информация. Wink
Vinti-на вагинален видеозон ли те преглеждаха.

Feminine-много се смях с твоя подарък под елхата."да има с какво да го запълниш"-още ми е смешно. hahaha Joy hahaha hahahaОпределено сега ще има с какво да го запълниш този подарък.Даже може и да ти умалеееее доста Joy Joy Mr. Green
Момичета вие ходите ли на работа-как се чувствате на работа-ходи ли ви се,гадно ли ви е???????На мен доста-хич не ми се ходи на работа.Но засега няма как.
от мен лека вечер мацки  bouquet

# 102
  • София
На мен от доста време не ми се ходи на работа. Особено откакто ни преместиха и пътувам около 1ч-1,30ч. Направо УЖАС. Иначе много ми се спи откакто се върнах от отпуска. Излизам в 6,30ч., а се връщам в 20,30ч. Може би пътя ме изморява повече, отклкото работата. Имам ужасни киселини и се чудя какво мога да направя за да ги "изгоня".  От време на врем ми става  Sick, обаче някъде четох, че сутрешното гадене се появява около 6г.с. Това значи, че другата седмица може и да ми се вгорчи живота  Laughing. За протокола, аз съм на 28г. и поне още девет месеца ще си остана на толкова  Joy. Фолиевата киселина я пия от април миналата година. За сега само тя ми стига. На всички бременни мами пожелавам много спокойствие и само положителни мисли /включително и на мен/. И много се радвам, че мами минали вече по този път  и такива от съседния форум пишат при нас, тъй като явно имаме нужда от съвети. Продължавайте в същия дух  newsm10.

# 103
Добро утро! Как сте днес? Аз съм горе-долу добре. Не ми е лошо, но ми се спи ужасно, а съм на работа вече. Хич не ми се ходи на работа, но няма начин поне за сега.
Лек ден ви желая, мили бременелки! Hug

# 104
Добро утро на всички  Joy Как са бъдещите майчета тази сутрин? Аз лично много трудно станах от кревата, да не говорим, че изощо не ми се ходеше на работа.  Sad Няма начин, вчера лекарката ми каза, че е много рано да ми даде болничен.

[Vinti[/color]-на вагинален видеозон ли те преглеждаха.

Да, Ani-bani, с вагинален видеозон ме прегледаха. Кумата ми каза, че към 12-14 ден на закъснението можели и пулс дори да чуят евентуално, но тази лекарка даже не се и опита. Важното е, че ми даде снимката Grinning

Общи условия

Активация на акаунт