Всякакви въпроси относно пералнята - тема 15

• 73 416
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 140
https://nm20.abv.bg/email/dl?mid=17099772624&fid=10&aid= … -F6EC187F8011.MOV

https://nm20.abv.bg/email/dl?mid=17099766105&fid=10&aid= … -48B5387481A5.MOV

Здравейте,Група!Имам нужда от помощ.От 6 мес. съм с пералня Bosch серия 6 , модел WGG14409 BY.  Последните  около  10 пранета ,забелязвам,че при започващо и в края на цикъла на центрофугиране ,независимо на 800,1200 или 1400 оборота,в горния ляв ъгъл,някъде зад чекмеджето се чува стържещо-тракащ ,неприятен  звук.По време на самата центрофуга шум няма. Само в началото и при намаляне на оборотите на центрофугата .Като цяло пералнята е тиха и това нямаше  как  да не ми направи впечатление.Разместихме я със съпруга ми ,изчистихме помпата,пуснах почистваща програма преди това ,намествахме маркуча отзад,защото си мислехме,че той се е разместил,но нищо не се промени.Също така като завъртя барабана на ръка ,отново се чува леко шумене или по-скоро звук,който в началото на закупуване го нямаше.  В първото клипче си е нормално работеща,във второто е,когато ''стърже''.Моля ви за мнения ,че хич не ми се иска да ми отварят разни майстори новият уред.Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост!

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 16:11 от Cvetelina Hristova 644155

# 1 141
  • София
...Моля ви за мнения ,че хич не ми се иска да ми отварят разни майстори новият уред...

Докато е в гаранция, именно майсторите от упълномощения сервиз са хората, които могат да я отварят. Ако я отворите сами, рискувате после да не ви признават гаранцията.

Линковете не работят.

# 1 142
Да,ще се обадя в сервиза,просто исках да знам ,дали някой би ме насочил от какво може да е.Благодаря!
Съжалявам за линковете,но телефона ми се счупи,дъщеря ми се опита някак да качи клипчетата, но  явно не е успяла,за което се извинявам.

# 1 143
Да,ще се обадя в сервиза,просто исках да знам ,дали някой би ме насочил от какво може да е.Благодаря!
Съжалявам за линковете,но телефона ми се счупи,дъщеря ми се опита някак да качи клипчетата, но  явно не е успяла,за което се извинявам.
Някой банел да ти липсва?
Сигурна ли, че е стържене? Да не е почукване?

# 1 144
Ами не,бельото беше проверено още в началото на седмицата.Уфффффф......Да ,нещо средно между почукване и стържене.Старата ми пералня го правеше,но след 16 години и на 17-тата се счупи,а тази е нова..............

# 1 145
Има един маркуч вътре и понякога той почуква, но пусто като не мога да чуя... Стърженето може наистина да е от предмет, нещо което да се е навряло.... Сутиени- винаги в мрежички, че големи поразии правят.
За да ти е мирна главата, викни сервиз.

# 1 146
Да,благодаря,много ми  се искаше да се чуят клипчетата,но всичко май е против  мен и не успяхме да  го качим правилно.
Благодаря още веднъж.Blush

# 1 147
  • Sofia
Няма как да се сподели видеото директно от имейла на abv. Трябва да се качи самото видео в някакъв публичен сайт за споделяне.

# 1 148
Разбирам.Това не го знаех,очевидно и дъщеря ми,също. Благодаря!

# 1 149
  • Велики Преслав
Ето ги клиповете на потребителката. Лично за мен,  притракването е или от касетата за чекмеджето (защото потребителката описва, че се чува горе в лявата страна). Другите възможности са амортисьор ( най-вероятно според мен) или е маркучето за ниворегулатора. https://youtu.be/aA2q3CjzwIQ

https://youtu.be/XzusuaiUjCM

# 1 150
Васил Василев,благодаря Ви още веднъж за оказаното съдействие!
Ако някой още изкаже компетентно мнение-благодаря,до ден -два,явно ще трябва да се обадя на оторизирания сервиз,а така не ми се иска...........

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 23:46 от Cvetelina Hristova 644155

# 1 151
  • София
Вчера повлияна от коментарите който получих за центрофугата си пуснах пералнята на 1000 оборота преди да суша. Е половината ми дрехи се свиха. Ризи и панталон…. Е вече си знам за мен пък който иска и на 5000 оборота да си ги върти

# 1 152
Центрофугата не свива. Сушилнята свива от топлината. Какви са тия глупости, центрофугата ги завърта, за да излезе излишната вода.

# 1 153
  • София
Е, има тъкани, неподходящи за силна центрофуга, както сушилни без програми за някои специфични материи (например, на моята програма за вълна не бих пуснала пухено яке, а нямам и друга, по-подходяща; просто такава сушилня съм си купила). Но ние няма как да знаем кой какво точно пере и суши вкъщи си Simple Smile

# 1 154
Вчера повлияна от коментарите който получих за центрофугата си пуснах пералнята на 1000 оборота преди да суша. Е половината ми дрехи се свиха. Ризи и панталон…. Е вече си знам за мен пък който иска и на 5000 оборота да си ги върти
Причината търси в материите и в себе си. Не вменявай вина на другите хора. Всяка дреха си има етикет как да се пере и суши.
Ако дрехите са от вискоза, при гладене ще се отпуснат отново.

Общи условия

Активация на акаунт