Всякакви въпроси относно пералнята - тема 15

• 75 327
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Моят Самсунг беше евтин и не вярвам да е бил нов модел като го взимах преди три години. Това с оборотите на центрофугата и мен ме разочарова, но му свикнах. Отначало ме дразнеще и това, че няма опция да пера на 30 градуа, както и програма за деликатни тъкани. Оказа се, че програмата за вълна (и ако преценя една допълнитлена центрофуга) ми върши работа.  При смяната на зимни/летни дрехи даже си ползвам и 15-минутната (а мислех, че никога не би ми потрябвала). Обаче с центрофугата нямам такъв проблем - изобщо не мърда пералнята, нито пък се чува (мокрото има обща стена с хола). За парите си мисля, че не беше лоша покупка, но следващия път бих си купила нещо по-комфортно - не аз да му свиквам, ами то да си има всевъзможни опции, които да си ги нагласям.

# 1 231
Мен много ме дразни този Самсунг дето го донесе мъжът ми. Голямо светене, голямо свирене, мелодии и чудо. Все едно космически кораб съм си купила. Трябва да видя не може ли да де махнат тия звуци. Ако пере вечер , ще ме събуди не от друго, ами от песента дето я пуска в кроя на програмата, имам чувството, че е 15 минути само тюрюлюкане.

# 1 232
  • София
Хахахахах, толкова отдавна сме я спрели, че бях забравила. Не помня чак толкова да съм се впреягала, но определено дразнеше и я спрахме сигурно на второто пускане още Grinning

# 1 233
Хахахахах, толкова отдавна сме я спрели, че бях забравила. Не помня чак толкова да съм се впреягала, но определено дразнеше и я спрахме сигурно на второто пускане още Grinning
[/quote
Как се спира това чудо?

# 1 234
Как се спира това чудо?

Описано е в книжката. Наскоро (преди няколко дни) давах линк на някого. Като "аларма" се води.
Ще видя и ще сложа лнка, ако сетя къде беше.

Да, проверих. За сушилня Самсунг съм давала. АКо в твоята хартиена книжка не пише, изтегли си я от сайта на магазина. Отваряш страницата с уреда и някъде трябва да пише "документация "или пък от сайта на Самсунг.

Здравейте,взехме си нова пералня на Samsung, която има програма Hygiene steam, та въпроса ми е ако пера дрехите на тази програма мога ли да избегна гладенето ?
Не можете. Тази програма е само за дрехи, които търпят много висока температура- пара е това все пак. Тази програма не пере, а пуска пара, за да хигиенизира...уж.  Първо си проверете дрехите, които ще пускате на нея дали издържат на поне 60 градуса, за да не ги съсипете.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 23:32 от petiaivanov

# 1 235
  • Pazardjik
Petiaivanov на мен писа за сушилнята, да,но и за пералнята е същото,пак благодаря!Джорджа и аз съм със Самсунг и програмите са така като време но ценрофугата при мен има повече варианти. Може да не е толкова нова или пък моята да е по-висок клас (почти на 2 години е).Доволна съм от работа и програми,пък колко ще изкара друга работа. 😀

# 1 236
  • Stara Zagora, Bulgaria
Здравейте! Наближава моментът, в който и на нашето семейство предстои закупуване на нова пералня. Съпругата ми не е особено доволна от все още работещият след 10 години Indezit. След доста ровене във форума, а съответно и в наличностите по магазини се спрях на този модел: https://ehype.bg/product/peralnya-haier-hw80-b14959s8u1s-8-kg-14 … _campaign=catalog. Привлече ме големия брой функции, една от които е обработка с цинкови йони на местата, където е най-вероятно да се образува мухъл от влагата, тихата работа на центрофугата 70 децибела (ще се помещава във всекидневна с кухненски бокс), пък дори и малкото удоволствие осветление на барабана. Смущава ме обаче, че има разминавания в описанието. Декларираното е капацитет 8 кг, а в описанието пише 10. От там започват едни съмнения дали всичко описано като функции е налично... Та някой ползвател на форума, ако има впечатления от модела, моля да се изкаже, ще бъда благодарен!

# 1 237
Здравейте! Наближава моментът, в който и на нашето семейство предстои закупуване на нова пералня.
Скрит текст:
Съпругата ми не е особено доволна от все още работещият след 10 години Indezit. След доста ровене във форума, а съответно и в наличностите по магазини се спрях на този модел: https://ehype.bg/product/peralnya-haier-hw80-b14959s8u1s-8-kg-14 … _campaign=catalog. Привлече ме големия брой функции, една от които е обработка с цинкови йони на местата, където е най-вероятно да се образува мухъл от влагата, тихата работа на центрофугата 70 децибела (ще се помещава във всекидневна с кухненски бокс), пък дори и малкото удоволствие осветление на барабана. Смущава ме обаче, че има разминавания в описанието. Декларираното е капацитет 8 кг, а в описанието пише 10. От там започват едни съмнения дали всичко описано като функции е налично... Та някой ползвател на форума, ако има впечатления от модела, моля да се изкаже, ще бъда благодарен!
Тук можете да видите истинските спецификации на модела.
https://www.haier-europe.com/bg_BG/peralni-mashini/31011194/hw80-b14979-s/
Дайрект-драйв мотор....Изяжда ви от големината на барабана, също може да бъде проблемен заради магнитите.
Казвате тишина-те повечето нови перални от среден и висок клас са тихи и имат много функции.
Цинкови йони и мухъл-наистина ли се връзвате на тези търговски трикове?! Важно е вие как си поддържате пералнята и какви препарати използвате. Ако ще и от сребро да е отвътре, ако вие не я "уважавате" и тя няма да уважава вас Simple Smile
Не са толкова важни килограмите, за които е изчислено натоварването на двигателя, а трябва да гледате обема на барабана.

# 1 238
  • Stara Zagora, Bulgaria
Моделът, който сте посочил(а) е различен.

# 1 239
  • София
Не знам длаи е валидно за други модели (предполагам, че да), ето как се спира звука на моя Самсунг:

# 1 240
Добре. Все същата работа. С различен цвят са Simple Smile С много плитки барабани.
https://www.haier-europe.com/cs_CZ/pracky/31019003/hw80-b14959s8u1s/

# 1 241
  • Stara Zagora, Bulgaria
Добре. Все същата работа. С различен цвят са Simple Smile С много плитки барабани.
https://www.haier-europe.com/cs_CZ/pracky/31019003/hw80-b14959s8u1s/

За съжаление е упоменат само диаметър на барабана 525мм, за обем не е посочено.

# 1 242
Като ги видите на живо, ще разберете за какво говоря-55 литров е барабанаът което е малко за съвременна пералня на тази цена.

Допълвам: тези, които започват с HW100...са със 63-литрови.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 13:56 от petiaivanov

# 1 243
Здравейте! Наближава моментът, в който и на нашето семейство предстои закупуване на нова пералня. Съпругата ми не е особено доволна от все още работещият след 10 години Indezit. След доста ровене във форума, а съответно и в наличностите по магазини се спрях на този модел: https://ehype.bg/product/peralnya-haier-hw80-b14959s8u1s-8-kg-14 … _campaign=catalog. Привлече ме големия брой функции, една от които е обработка с цинкови йони на местата, където е най-вероятно да се образува мухъл от влагата, тихата работа на центрофугата 70 децибела (ще се помещава във всекидневна с кухненски бокс), пък дори и малкото удоволствие осветление на барабана. Смущава ме обаче, че има разминавания в описанието. Декларираното е капацитет 8 кг, а в описанието пише 10. От там започват едни съмнения дали всичко описано като функции е налично... Та някой ползвател на форума, ако има впечатления от модела, моля да се изкаже, ще бъда благодарен!
На мен тишината също ми беше от основните критерии при търсене понеже и нашата пералня е във всекидневната. В магазините ме уверяваха че Дайрект-драйв е най-тих, но това което ми показаха с такъв мотор на LG беше с 4 децибела по-силно от бош.
Ние си взехме това
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WGG14403BY/p/702464
Турско производство е. А в Емаг дори е със 100 лева по-евтина.
Както писах в предни коментари, пералнията в момента центрофугира и си гледам телевизия без проблем.
1200 лева за китайска пералния ми се струват адски много, при положение че за тези пари може да се вземе бош, макар и сглобяван в Турция.

ПП: В предишни коментари го написах ще го напища сега и на вас. Програмата на която се пере 9 кг е с продължителност 3 часа и половина. Има опция за съкращаване на програмата на час и половина, но намалява и килограмите от 9 на 5. Ние предпочитаме да пуснем 2 перални за по час и половина отколкото една за 3 и половина. Не е зле да обърнете внимание и на тази подробност (ако има от къде) понеже ние не бяхме наясно с нея.

# 1 244
  • Stara Zagora, Bulgaria
Като ги видите на живо, ще разберете за какво говоря-55 литров е барабанаът което е малко за съвременна пералня на тази цена.

Допълвам: тези, които започват с HW100...са със 63-литрови.

Първоначално се бях насочил към Bosch от серията Wan, в сравнение техните барабани са 46-литрови, но като ги разгледах на живо се разочаровах от сглобката им - евтина пластмаса, отзяващи чекмеджета за препарат... Та 55 литра са си доста повече от 46 и съорветстват на 6-та серия на Bosch. А и цената и в Емаг е 100лв надолу.

Общи условия

Активация на акаунт