Професионални серии за коса - тема 158

• 91 260
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
Моят скалп е мазен, чувствителен и капризен. Ами години се заблуждавам, че шампоани, води и като я оставям няколко дни ще спре да се омазнява така, но уви. Започнах да я мия колкото често има нужда, през ден или всеки ден. Ами косата ми спря да пада и започна да расте, аз се чувствам по-добре защото е чиста, а не маскирам положението със сухи шампоани. И всъщност косата ми е по-жива. Единствения минус е, че повечето използване на продукти изисква и повече покупки.
Съгласна съм с всяка дума, написана тук! Мия косата си всеки ден от години и само позитиви! Винаги чиста и свежа коса... няма косопад, няма запушен скалп..

# 361
Мия като е мръсна.При мен 36-48ч макс.

# 362
Момичета, когато миете косата си всеки ден, обработвате ли я термично също всеки ден? При мен това е главния проблем- че без да я изпека хубаво с метка и сешоар или пък да я изправя с преса, няма как да изляза. Косата ми е чуплива, но я харесвам само права и ме притеснява всекидневното изправяне, а не самото миене.

# 363
За притеснение си е.

# 364
Интересни неща се споделят под постта на господина. Жена се хвали, че си мие косата на 10 дена!? Това и капчица себум да не произвежда скалпа ми, няма как да си го причиня. Преди години съм се мъчила "да си  тренирам косата", но си ходех с мазни корени или прибирах на опашка, за да не си личи толкова. Това тотално ми скапваше деня, защото още от малка самочувствието ми зависи от това колко добре ми изглежда косата.😄 Сега я мия почти ежедневно, здрава е, скалпът ми също е спокоен и чист и се чувствам уверена.
Аз я суша и изправям всеки ден. Ползвам си термозащита и за сешоар, и след това за преса. Нямам проблеми, не се къса и не цъфти.

# 365
  • Марс
Не мога да си представя миризмата по възглавницата. А и моя скалп сигурно ще стане на рани, ако си мия косата толкова рядко. Мия я всеки ден или най-много през ден. Иначе всички фрзьори съветват 1 път седмично да се мие, но аз не мога толкова рядко.

# 366
И аз откога казвам, ме си мия касата ежедневно. За мен това работи перфектно. Косата ми е чиста и здрава. Обикновено я суша отдалеч и това е. Лятото даже я оставям така. Като студентка си изправях косата ежедневно без термозащита и поражения нямаше. В моята “практика” съм се убедила, че боята и по-специално изрусяването особено, увреждат най-много косата.

# 367
  • Пловдив
А проблем с пресушаването на скалпа имате ли? Може ли да ми препоръчате шампоан, който да не пресушава при всекидневна употреба, защото косата ми се омазнява за 30 часа, обаче първите 8 след измиване много ме сърби от сухота. Бих я мила всеки ден, ако не беше този проблем.

# 368
Значи имате чувствителен скалп и трябва да де види каква козметика да се ползва, не просто кой да е шампоан.Нека Ви види лекар, после да се правят терапии за скалпа.Има заболявания на кожата на главата, на които трябва да се обърне внимание.

# 369
Някой с мнение за коледната кутия на Арлен? Излезе ми на банер - 200 лв. отстъпка ми се вижда доста добра оферта. Мисля да направя подарък на майката на моя мъж, като се оглеждам да отскубна един два продукта, които и без това няма да й влезнат в употреба Simple Smile
https://www.arlen.bg/product/24678/arlen-christmas-box-limitiran … -i-aksesoari.html

# 370
  • Blondeville
Аз съм на косъм да започна да си мия косата всеки ден. Харесвам я само първия ден, на вторият въртелът ми става неуправляем и без сух шампоан не мога, защото на места е омазнена. След миене ползвам сешоар и airwrap, ползвам термозащита, но пък ми е ужасно тънка косата (тя и затова се омазнява). Сега я мия през ден.

# 371
Моята е тънка, налага се да я мия всеки ден, и за да не е раздразнена кожата на главата на всеки 3 дни ползвам бамбуковия подхранващ гел за скалп на o'right. Не омазнява допълнително, кожата не се лющи, а и косата като че ли расте по-бързо и е по-жилава.

# 372
Ох, толкова се радвам, че подхващате темата за честотата на миене. Цял живот ми е набивано в главата, че трябва рядко да се мие, особено пък кърли гърл метода, който бях започнала преди години - там и веднъж седмично е много. А аз си мисля, че трябва да 'тренирам' скалпа да издържа повече време, че да не се омазни. Съответно пък няколко дни трябва да се чудя и да правя магии с косата, че да има поне малко представитвлен вид. От скоро мия през ден и виждам голяма разлика в положителен аспект. Да се чуди човек защо чак сега.

# 373
А като се миете с шампоана, повтаряте ли?? Защото 2 фризьорки са ми казвали да не повтарям, но аз не мога, защото си усещам косата мръсна. Винаги я мия по 2 пъти.

# 374
Море, винаги по два пъти мия аз, иначе скалпа ми остава мръсен. И мен фризьорки са ми давали този съвет и опитах един - два пъти, но абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт