Професионални серии за коса - тема 158

• 91 286
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм с нетренирана коса, рядко ползвам сешоари, преса пък изобщо нямам. Дълга е, но винаги имам къса нова коса, която стърчи и външният пласт е сух, за разлика от вътрешния. Нещо нищо не мога да уцеля. Стои суха и твърда, без блясък, а реално няма причина. Не цъфти, права е.
Навремето най-добре ми се отразяваше шварцкопф Bona cure, като поприключа може пак да го пробвам.
Кремът на олиосета като че ли ми е тежък, може би по-малко трябва.

# 346
Привет, момичета! Исках да питам дали някоя от вас има опит с марката Gisou ( в частност става въпрос за балсама за коса ), купих го насляпо от Сефора, но прочетох много полюсни мнения. Косата ми е боядисана, но изключително тежка, имам много плътен косъм, расте със скоростта на светлината. Отскоро използвам преса с пара (подобна на тази на Лореал, но без гребенче, тъй като доста ме скубеше, когато за първи път ме изправиха с нея в салон), косата ми стана много подредена и лека.

# 347
  • Някъде там
Привет, момичета! Исках да питам дали някоя от вас има опит с марката Gisou ( в частност става въпрос за балсама за коса ), купих го насляпо от Сефора, но прочетох много полюсни мнения. Косата ми е боядисана, но изключително тежка, имам много плътен косъм, расте със скоростта на светлината. Отскоро използвам преса с пара (подобна на тази на Лореал, но без гребенче, тъй като доста ме скубеше, когато за първи път ме изправиха с нея в салон), косата ми стана много подредена и лека.
Имам опит само с олиото, което много харесвам.
Други продукти на марката не съм изпробвала.

# 348
Аз пробвах няколко неща от марката харесват ми, без да са уау.

# 349
Някой да е ползвал този серум на керастаз за мазна коса , чудя се и за напура ,дали шампоана или миризливите ампули ли да взема ,имам и серума на меди ,но ми се иска нещо което не се отмива за този ми проблем .

# 350
  • Русе
Здравейте,момичета!Открих темата на скоро и мисля,че тук е мястото да попитам каква козметика бихте ми препоръчали за косопад? Родих преди 1г и след следродилния,есенния косопад ми разказа играта.Косата ми е дълга,права и тънка.Бих искала да има и малко обем.Ориентирала съм се към Moroccan oil,но ще се радвам да чуя отзиви от вас.

От близо месец ползвам този комплект на Mediceuticals, ефекта беше още след първото измиване, косопада намаля драстично - https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/komplekti-mediceutical … r-restoration-kit
Като свърша комплекта ще продължа с шампоана и ампулите на Napura - ще ползвам първо  Stamigen , след това Anagen. Четох и отлични отзиви и за серията за косопад на Napura - S|3 Energy.

Ампулите на Napura делите ли ги, много ми се струва една ампула за едно третиране?

Търся си сешоар, до към 250 лв. Можете ли да ми препоръчате модел?

# 351
  • Варна
Да деля ги ампулите. Половинка ми стига доволно за целия скалп. От изброените не съм ползвала само балсама на Меди. Предпочитам маската. Енерджи серията на напура ми е в употреба в момента. Ампулите ги приключих и си свършиха работата. Косопада спря. Шампоана го редувам с анаген и стамиген. на всяко миене слагам един от трите от години.

# 352
Ако някой обмисля да си вземе маската на Макадамия Nourishing Repair сега е момента, в Нотино с  код 15cos е 27лв и имат безплатна доставка над 50лв.

# 353
Здравейте,имам питане. Някой ползвал ли е това чудо?
https://www.zlatnaribka.com/oright/mazni-koreni-parhot-i-chuvstv … lp-serum-a-240-ml
Косата ми по принцип се омазнява бързо, но напоследък е нещо страшно. Вчера съм я мила и тази вечер е мазна в корените отново. Чак така никога не е било. Бих се радвала и на други съвети.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 22:56 от Viktoriai

# 354
https://www.zlatnaribka.com/oright/mazni-koreni-parhot-i-chuvstv … lp-serum-a-240-ml
Косата ми по принцип се омазнява бързо, но напоследък е нещо страшно. Вчера съм я мила и тази вечер е мазна в корените отново. Чак така никога не е било. Бих се радвала и на други съвети.

Не знам как измивате косата, но може да пробвате да смените техниката на измиване. Откакто мия косата си по описания в този линк начин (прилагам го в скрит  текст), виждам голяма разлика в състоянието на скалпа си - изключително чувствителен и на 2-ри ден с пърхут преди. Сега няма нищо такова.

# 355
Отдавна си мия така косата, като първият шампоан почти винаги е с грижа за скалпа.

# 356
Моят скалп е мазен, чувствителен и капризен. Ами години се заблуждавам, че шампоани, води и като я оставям няколко дни ще спре да се омазнява така, но уви. Започнах да я мия колкото често има нужда, през ден или всеки ден. Ами косата ми спря да пада и започна да расте, аз се чувствам по-добре защото е чиста, а не маскирам положението със сухи шампоани. И всъщност косата ми е по-жива. Единствения минус е, че повечето използване на продукти изисква и повече покупки.

# 357

Използвам този серум от няколко седмици. При мен, за съжаление няма ефект по отношение на омазняването, но оставя приятно усещане за свежест и чист скалп. Иначе след 36 часа косата си ми е мазна както обикновено.

# 358
  • Варна
Borovinka_123 Първата статия ме втрещи втората ме довърши. Тоя умник да си скъса дипломата ако въобще има такава.
 Дете да си мие лицето с домашен сапун,че и два пъти на ден е това.....не знам как да го нарека. Това директно ще го остави без епидермална бариера,а от там нататък проблемите са милион.
 Категорично не съм съгласна с двукратното натъркване на скалпа с концентриран шампон пък ако ще да е от момини сълзи.
Първо шампоаниране с продукт грижа за скалпа. Да нанасям концентриран продукт,но това са шампоаните на Напура,които се нанасят на СУХ скалп и са мислени и направени да се ползват по тоя начин. Второ шампоаниране със стандартен шампоан разреден 1:3 с вода. Това е моята схема и гарантирано работи.
Ако първото ми шампоаниране е със стандартен шампоан задължително и него разреждам и със сигурност не ходя с мазна коса.

# 359
#Viktoriai,
Не,че има универсална практика или продукт, но позната с подобен проблем бързо омазняващ се скалп, твърди че този шампоан на Керастаз е спасението.

Общи условия

Активация на акаунт