Професионални серии за коса - тема 158

• 90 038
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм доволна от термозащитата на Лореал, която е като крем, но я нанасям само по дължините. Тази на Олиосета също ми върши чудесна работа.

# 556
  • Popovo
Термозащита,която да нанасяте в корените би следвало да е спрей,но това предполага да попада по скалпа......Коментара ще си го спестя защото не искам да съм груба рано в неделя. Работете в посока грижа за скалпа,която да ви даде естествен обем и да уплътни косъма във времето. Вафлите не само не са решение те са огромен проблем.

Благодаря, че се включихте!
На цели 46 години съм и до сега не съм успяла да намеря това"чудо", което да ми придаде обем в корените и съм наясно с вредата, която нанясат всички уреди, които използвам при топлинна обработка на косата.
Просто реших да попитам, дали някой би ми помогнал при избора с термозащита за корените на косата.

# 557
Пробвали ли сте с топиране в корените?

# 558
Аз не съм чувала за термозащита подходяща за корените на косата. Всичко се нанася само по дължините.
Евентуално спрей защита да се ползва там, но ще дразни скалпа най-вероятно.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 11:22 от Lale_Lili

# 559
  • Popovo
Пробвали ли сте с топиране в корените?
Да и това съм правила, преди години.

# 560
А някаква грижа за скалп и сгъстяване на косата ползвате ли?

# 561
  • Popovo
А някаква грижа за скалп и сгъстяване на косата ползвате ли?

Да, използвам шампоан на Parusan .

# 562
Шампоаните с такава насоченост са много агресивни към дължините на косата.
Насочете се към спрей или ампули за корени и скалп, коментирани са много в темата. Има и маски такива - смисълът на това е да засилите самата коса и растеж, да дадете кондиция и по-добро състояние в бъдеще.
Защото за съжаление в момента само задълбочавате проблема.

# 563
Рени, Ф. Кингсли имат спрей за обем в корените. Пръскате на мокра коса, но не много отблизо, след това едновременно сушите с главата надолу и разтърквате с пръсти напръсканото, за да не стои твърдо. Получава се естествен и хубав обем. Внимавайте да не прекалите с количеството.

# 564
Не бива да се подценява и ролята на масажа на скалпа - добре е да изградите рутина вечер (и сутрин) да масажирате (дали само с пръсти или с масажна четка) и да нанасяте по възможност някакъв продукт на скалпа.
Но дори и само масаж се отразява видимо на състоянието само след месец.
Много рядко пиша, но като Ви прочетох с тези преси и вафли...

# 565
Моята коса е дълга и тежка и тези спрейове за обем дават кратък ефект. Излизам с обем, връщам се от работа без обем. Трае няколко часа и косата натежава и обемът спада.
Аз тупирам съвсем леко косата си. Горният слой го вдигам и леко с фино гребенче тупирам, пръскам лак с фиксация и отгоре пускам косата, която не е тупирана и се получава естествен лек обем. Вечер разресвам внимателно косата и лакът пада и косата се разресеа.
Имам и преса за вафлички, но те останаха 2005г.

# 566
  • Popovo
И на мен целта ми е естествен, лек обем.

Благодаря на всички, които се включиха.
Не съм допускала, че ще Ви втрещя толкова, че използвам преса за вафли, само за да изглежда косата ми с малко обем, както е на снимката.
Хубав ден на всички!

# 567
За Вашата коса спрея, който предложих ще свърши работа. А може да пробвате, като го пръснете и да оформите с четката и сешоара.
Аз преди време го използвах /още го имам/ и много добре ми уплътняваше косата в корените, когато не исках да е толкова сплескана с пресата примерно.

# 568
reni1111 не се обиждайте, но в днешно време има толкова много начини чрез различни продукти и подходяща грижа за скалпа да постигнете желания обем. А това с пресата с вафли просто е най-лесния начин, но и най-вредния... Хиляди пъти са писали тук съфорумки за различни серии за обем, спрейове и др. които действат, трябва да прочетете малко повече от темите и наистина да обърнете внимания и на грижата за скалпа! Казвам го с добро, хубав ден!

# 569
Здравейте.
След като се изкъпах със шампоана за косопад.
Мога ли да използвам кристали за коса.

Общи условия

Активация на акаунт