Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 10 957
  • 249
  •   1
Отговори
# 60
Ами давам, защото ме натискат... майка ми беше на гости, видя как минава кърменето ни и вика ти нямаш. И айде шишето, със 150 ам. Може би трябва да настоявам повече, но и мъжът ми смята, че ако не иска гърда мога да и давам ам. Истината е, че нз какво да правя и защото ми е по-лесно явно се предадох.  Днес не искаше и ам от шише и просто го хвърлих в мивката.. ще видим утре как ще е

# 61
Аз лично не се справих  с това да минем само на кърма. Вече е късно, нуждите са много по-големи от мляко.
Роди се едричка и все не и стигаше кърмата, не беше спокойна, вечер без АМ не заспиваше. А и аз много се притенявах, че гладува.
Може би трябваше да съм по-упорита, но видимо детето не се нахранваше и не ми беше ок да я гледам гладна.
Доста грешки направих по отношение на кърменето, за второто вече ще съм по-подготвена,  надявам се...

# 62
Момичета в цялата лудница реших да започна и малък бизнес от вкъщи! Знаете, че хобито ми е сладкарството! Реших да си направя страничка във фейсбук, където да качвам десертите си. Много ви моля ако можете да я харесате, последвате и да напишете отзив! Вижте тортите, които съм качила, харесайте си някоя и просто напишете отзив, че много ви харесва или нещо подобно! Надявам се скоро да кача всичко и да сложа и цени, за да мога да продавам!
А ако нещо много ви хареса ще се радвам да поръчате и да го приготвя за вас! Много, много благодаря на всички, които ще оставят отзив или коментар!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100066548828381

# 63
За съжаление толкова много напрежение се внася от някои баби, лели, стринки и всякакви много разбиращи… а подмятания в стил “заради теб детето стои гладно”, “нямаш кърма” и т.н. единствено водят до отказ на много майки от кърменето.

При мен започна много трудно, с бебенце с повече от месец жълтеница и Хашимото при мен, та бешв голяма борба първите 50дни, но и казах категорично на всякакви хора, които опитваха да ме наклонят към АМ, да си спестят усилията. Разбира се, ако след всички опити се беше наложило, щях да давам АМ, но се радвам, че успях да отработвам проблемите 1 по 1 и стана по-лесно.

Задължително поставяйте граници, вече сме майки и трябва да уважават изборите за децата ни.

Ами давам, защото ме натискат... майка ми беше на гости, видя как минава кърменето ни и вика ти нямаш. И айде шишето, със 150 ам. Може би трябва да настоявам повече, но и мъжът ми смята, че ако не иска гърда мога да и давам ам. Истината е, че нз какво да правя и защото ми е по-лесно явно се предадох.  Днес не искаше и ам от шише и просто го хвърлих в мивката.. ще видим утре как ще е

# 64
За съжаление и моя младеж е в някаква кърмаческа стачка от няколко дни. Всичко беше супер, само на кърма, видимо му пораснаха бузите. Обаче сега отказва да суче като струята намалее и в резултат съм със запушвания и на двете гърди. 😔 Започнах да пия лецитин, дано да помогне. Сагата продължава, ама ще седи гладен докато не започне да съдейства...

# 65
Eli и discipline напълно съм съгласна 😃 аз не съм имала проблеми с кърменето честно казано, но се бях подготвила за такива психически и щях да търся вариант, даже превантивно бях записала час при консултант по кърмене🤷🏼♀😂 като започнаха коликите вечер... първото което чух и то от свекървата беше " сигурно е гладен, не му стига изглежда" а той милия яде, повръща от пряждане и така. Стресира ме все пак и няколко пъти в банята се стискам да видя има ли мляко, след поредното " сигурно нямаш кърма" я питах дали иска да дойде да ѝ покажа... щях да я застрелям с мляко в окото 😂😂😂 та докато бебето е щастливо и по- малко да ми качва и да намали мл кърма които яде - ще сме само на кърма. Та Никол, пробвай без да дохранваш, предлагай на 30 мин гърда ако трябва. Има едно лафче "кърмаческа отпуска" - направете една с твоето бебе❤

# 66
Ох, това със запушването и на мен ми се случи два пъти след периоди на скок в растежа с яко кърмене и после не хапва толкова. Правех си топъл компрес преди кърмене и пиех ударни дози лецитин. За щастие за 2 дни се оправих. Късмет!

За съжаление и моя младеж е в някаква кърмаческа стачка от няколко дни. Всичко беше супер, само на кърма, видимо му пораснаха бузите. Обаче сега отказва да суче като струята намалее и в резултат съм със запушвания и на двете гърди. 😔 Започнах да пия лецитин, дано да помогне. Сагата продължава, ама ще седи гладен докато не започне да съдейства...

# 67
Да днес пробвам само с кърмене, яде 2 мин и отказва. Звънях на педиатъра, каза във вторник да идем да ни погледна. Подозирам, че след последните ваксини от миналага седмица може да е станало това отказване да яде. Ще видим

# 68
И моят младеж минава през някаква стачка явно. През нощта си яде спокойно и доста, но понякога през деня започва да пуска гърдата да се огъва и да реве и това което при нас работи е да го изправя и преместя на другата гърда. Понякога това упражнение го правим 5/6 пъти и яде за малко като го преместя и после пак отново, но поне е вариант за да яде… не знам дали е най-доброто решение, но поне действа.

# 69
Тя и моята дъщеря така се превива понякога, но може би е от неразположения в коремчето. На такова ми прилича, сякаш ѝ е некомфортно тогава.

# 70
Тъй като и аз минах през три-четири запушвания да кажа какво помогна при мен: зелеви листа, лецитин, студени компреси (топлите влошиха отока) и това, което с две кърмения разби бучката беше да сложа бебето в поза "футболна топка". Смяната на позата просто подейства моментално. Консултантка ми каза да не масажирам и да не стискам много, само да "гъделичкам", докато кърмя в посоката, в която тече кърмата.

# 71
Здравейте,мами !
Незнам дали сте преминали през фазата с коликите , но искам да ви похваля Боуен терапия за справяне с тях . Малката беше започнала с коликите  и след две посещения приключиха ,като имаше ефект още след първото . Няма да изпадам в подробности, защото в интернет има подробна информация.

# 72
Здравейте! Ние пробвахме 3 пъти с Боуен и при нас чесно казано не забелязах някакъв ефект. Все още на моменти има колики. Някои дни е спокойна, други не.за съжаление не мога да кажа че при нас е имала ефект на 100%.

# 73
При нас нямаше ефект също- поне 8,9 пъти го водих 🤷🏼♀

# 74
А каква е нормалната температура при бебетата? На челото с безконтактен термометър винаги излиза 37-37.3, това дали е нормално, бях споменала на педиатърката нищо не каза. То аз си я и обличам доста а в нас е доста топло. Под мишничката си е под 37

Общи условия

Активация на акаунт