Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 818
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
И нещо ново....парад на...

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 00:05 от Stella2021

# 136
Ето малко рейтинги от мене, може да си харесате някой сериал по тях, ако скучаете.
Гледам, че на Предателство се е вдигнал много (в началото не беше от високите) и мисля пак да го погледна, но от последната серия, все ще хвана какво се случва. 😂

https://www.instagram.com/p/Cl8CkmyNRX-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Хубав петък ви пожелавам и споделяйте! ❤️
Пак, се връщам на идеята на
Ончето😍  да си разкажем (според мене може и без анкета) кой от какво и кого се е впечатлил през този дизи  сезон.
Любим сериал, актьор, актриса, без да се напъваме да определяме кой е по по най. 😂
Само че аз не зная как да фиксирам началото на сезона, защото има и сериали с нов сезон. 🤔

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 09:42 от pepel_ot_rozi

# 137
Това за какво Ви говори?

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 00:12 от Stella2021

# 138
Стела , това е нов проект на ОГМ Пикчърс с режисьор Джем Карджъ.
Не знам дали е за платформа или за обществената тв.
В главните роли са Селяхатин Пашалъ и Гьохче Бахадър. Имат разлика в годините  така е по сценарий. Двамата са добри актьори.
Баръш Фалай също е добър. Гювентам е с  нюх за проекти и истории.

Няма нещо, което да ме е грабнало тая година освен Джанер Топчу и Рабиа. Сега имат нови проекти след Чуй ме.
На Рабия ще е по канал Д сериала се казва Писмо.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 21:08 от femmi2

# 139
Ще го загледам - харесва ми Баръш...
И сега нещо, което ме накара да се засмея и то искрено    

Скрит текст:
❤  Клаудия Кардинале и Джон Уейн в "Светът на цирка" (1964)

"След три съпруги, четири дъщери и шест внучки, все още не разбирам жените."

👌😅

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 00:06 от Stella2021

# 140
Пак, се връщам на идеята на
Ончето😍  да си разкажем (според мене може и без анкета) кой от какво и кого се е впечатлил през този дизи  сезон.
Любим сериал, актьор, актриса, без да се напъваме да определяме кой е по по най. 😂
Само че аз не зная как да фиксирам началото на сезона, защото има и сериали с нов сезон. 🤔
Пепелче, благодаря, Hug Аз това във връзка с анкета за нова тема май го предлагах, сега си спомням. Да, може без анкета. Предновогодишно споделяне просто. Blush
Аз обаче от нищо не съм особено впечатлена. Донякъде ми харесват едно- две неща, за тях ще споделя . Този сезон с нищо не ме грабна, не е било досега, винаги е имало поне по един проект, който съм следила с интерес. Сега няма такъв.
Да, даже Балканската приспивна, на която знаете, че съм трепетен фен  очевидно ще я развалят. Така и предполагах. И екипът няма вина, побъркаха ги хората с тези промени дали ги спират или не. Снощи гледах онлайн новата серия и за първи път ми беше скучно. Някакви нови герои, двама от старите ги няма, някакви мафиоти, кражби, глупости. Меден месец не видях, пък имаше новобрачни и новосгодени. Grinning
Е, имаше 1-2 мили момента, но като че ли духът на сериала, специфичната му атмосфера се е позагубила.

Ето един мил момент, от малкото.

Ясно е, че трябва да има нови линии, след като практически решиха всичко от историята досега, ама нещо ми куца. Така че- Балканска приспивна ми бе много любим, но до 20 серия. Дотогава бе специфичната сладко- горчива атмосфера, пълна с топлина и любов, забавните случки, комедията, съчетана с носталгия, милите моменти и липсата на насилие.
Та така, не съм особено впечатлена от нищо. Средно впечатлена продължавам да съм от Братчетата, даже май започна да става по-интересно. Или може би просто тези младежи са ми симпатични. Blush
Рибарчето го тикам, ама чак да съм омаян фен- не. И Дармадана - по същия начин. И май с това приключвам. Чакам да се появи някой исторически, който да ме впечатли. Но не се вижда на хоризонта, трейлърите на тези, които показаха не ми харесват.
Сетих се нещо- май ще започва някакъв сериал за безпризорни деца, гледах трейлъра, събуди любопитството ми, да видим.
От актьорите- на първо четене- приятно съм изненадана от Айтач Шашмаз и Аслихан Малибора. Него не го харесвах преди, нея не съм гледала. И  момичето в Рибарчето ми харесва като актриса, и Веждичко- добре се справят.
От Братчетата всички си ги харесвам, ама както казах- сигурно защото са ми милички. Все пак откроявам момчето, което играе ролята на Омер.
Ето, казах си- без анкета.Blush

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 18:34 от oncee

# 141
Споделете и за цифровите платформи какво ви е харесало там?
Има качествени неща както и не такива.
Аз гледах Между мен и света  не задълбочено. 
За да видя финала минах на последния епизод.
Филма с Диляна и Буракджъм заради химията им още няма превод. По Дисни плюс романтик комедията с Хазалка и синеочко.
Това си заслужава отвсякъде. Уникална симбиоза между тях.Heart Eyes
Филма е хубав и забавен не те напряга. Хазал за сефте играе в комедия и много ми хареса.
Не само на мен, като четях отзивите. Няма превод дори на руски.

# 142
Сериалът "Йомер" ще се излъчва по STAR TV и е римейк на израелски сериал за отродоксалните евреи. Героят на Селахаттин е мюезин, ще има връзка с по - възрастна жена Гамзе - Г. Бахадър. Баръш е в ролята на баща му Решат. Бабата на Йомер е Незахат - Зеррин Сюмер. Метехан Парълтъ е в ролята на сина на Гамзе.

Онче, сериалът е "Жар птица - Ateş Kuşları" с Ханде Сорал, Гьоркем Севиндик, Бурак Тозкопаран, Илайда Алишан.

https://www.mynet.com/ates-kuslari-dizisi-ne-zaman-basliyor-ates … -433733-mymagazin

Два тийзъра с рус. суб.

https://turkru.tv/zhar-pticy/

# 143
Привет! Hug Да се изкажа и аз предколедно, като един критик. Joy Разбира се, това си е мое виждане и на никого не налагам, просто споделям.  Първо- любимият ми актьор от известно  не се снима в сериали, любима актриса нямам, така, че всички останали са за мен добри, по-добри и най-добри. Освен това ги разделям и по възраст и кариера. Малко са тези , които не харесвам и не мога да кажа за някого, че не бих го гледала, защото сериала може да е хубав и в него има и добри актьори. Та, от миналия сезон ми останаха 2 сериала- "Присъда" и "Баща" и двата уникални. За Каан Урганджъолу, преди не го харесвах, може би заради отрицателната роля в "Кара севда", но тук ми хареса(не за първи път си променям мнението към добро, в зависимост от ролята).  За Пънар- нямам забележки.  Отпаднаха ми(за пръв път)- "Затворник" и "Момичето зад прозореца", излишно протакане. За този сезон загледах 10 сериала, без да броя приключилите, освен "Чуй ме", защото беше добър наистина до някое време. Заслужена награда за Рабия и такава трябваше и за Джанер Топчу. (Мерт от "Рибарче", можеше да почака). Останалите са - "Малък лъч светлина", "Сърдечна болка", "Приказка за феята", "Животът днес", "Крупие", "Предателство", "Рибарче", "Шербета", "На пух и прах".  Най отпред слагам - "Лъчът", "Сърдечна болка", "Предателство", "Животът днес", останалите са ми на едно ниво. Възхищавам се на Вахиде Перчин и Халюк Билгинер, не мога да не ги спомена. Heart

# 144
Момичета.....говорим за сезона, нали?

Сега, аз съм малко по-обрана откъм гледане..споменавала съм, че като си захвана някой сериал за ушите ....и го разкоствам....Но, не мога да се разпростирам върху Е-nti на брой сюжети и съдби.
Никога не съм заглеждала повече от 1-2 сериала, ама този сезон.....ударих...айде да не казвам кое и къде...👌😅
Та, по същество....Рибарчето - ами, готино си е.....тези двамата са ми  доста симпатични, непринудени, води ме заигравката им в любовта, която ги завладява постепенно.   Но, съм леко изостанала - защо ли  - и аз не знам.
Баща - прекрасен сериал...бях писала, че съм преминала и през такъв момент с гледане на моят татко с деменция. ...трудно е човек да се връща към такива моменти, но си го причинявам. ..защо ли...Но, има и друг момент - истинските, неподправени чувства, истината за живота, ценностното, които избуяват в този сериал. Попрочетох, че ще го спират..???
Малък слънчев лъч Самото заглавие е водещо. Прекрасен сериал показващ, както злото в този живот /омразната Г-жа Умран/, така и благородството в една нежна душа, излъчваща само доброта, нежност и безпределна любов....За детето - какво да напиша....гледала съм доста сериали, но такова нямо изпълнение, изпълнено с толкова емоции - наистина не съм гледала.
Аз съм възхитена!
Сърдечна рана...ееее, този сериал ме заби....наистина. С толкова  жестокост, наистина не бях се срещала...Не мога и да проумея, дали това съществува.....но, явно Да - за огромно съжаление. Бях на път да се откажа да го гледам, защото след всяка серия се чувствам, като опустошена, но...започвам отново, за да се добера до щастлива развръзка. Невероятно изпълнение на актьора играещ Йълмаз.
И ако има анкета за най-добър актьор за сезона с две ръце ще гласувам за него! Ейввалла!

Сега, femii  по повод  сериалът Между светът и мен, наистина много е озадачаващо заглавието, което са постнали, но пък си е  и на място.... Хареса ми и то доста. Бях гледала Хафсанур - прекрасно момиче, Буура - още от Пепел и рози, Демет за първи път..Сериалът си е един път ...е, с някои малки забележки, нооо си е на ниво!

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 09:27 от Stella2021

# 145
А да, забравих за сериалите за  цифр. платформи. Аз им викам "късите". Joy Еми, щото ги забравям. Както бързо ги изглеждам, така ги и забравям. Имат един минус, безкрайното чакане от сезон до сезон, как да не ги забравиш? Joy Кои ми направиха впечатление, "Полунощ в Пера Палас", "Между света и мен". В момента гледам, "Време да умреш"(пълна мистерия), изгледах и "Гореща глава"- хареса ми, и "Сивия"(малко странен, но заинтригуващ).

# 146
  • София
Здравейте, момичета! Flowers Rose
Хайде и аз да се изкажа за сериалите, които гледам в момента, защото тези, които не ми харесват съм ги приключила. Единствено от тях съжалявам за "Затворника". Отново го разтегнаха прекалено и аз го зарезах.
Споделям мнението на Пипилота, Стела и Пепелчето, но не всичко за което пишат съм гледала. Много харесвам и с желание и интерес гледам "Присъдата", "Малък сланчев лъч" и "Сърдечна рана". Гледам "Предателство" заради Вахиде Перчин" , но ми остават няколко епизода за да влеза в ритъм, както и "Между светът и мен" , заради Буура. Започнах и "Крупие", което за сега ми харесва.
Това е за сега, но може и  да изпусна някой сериал,  ако се сетя ще са допълня.
Хубав ден и всичко добро. Flowers Four Leaf Clover

# 147
Бурак Челик ще участва в “Не мога да се побера в този свят”.

# 148
Лу, Hug, благодаря ти за инфорацията за "Йомер". Blush
От сериалите на цифровите платформи- хареса ми много "Полунощ в Пера Палас", чакам втория сезон. Харесвам такъв жанр- историческо фентъзи или нещо такова, не знам точно как се нарича.

Друг сериал, който също много ми хареса- "Маслиново дърво", Нетфликс.. Чакам втори сезон.

Хареса ми също и "Мечти и животи" / Hayaller ve Hayatlar и съжалявам, че се отказаха от втори сезон. Всъщност в крайна сметка бяха решили да има, но докато се намъдрят, някои от актьорите поеха други ангажименти и така и не стана втория сезон. Съжалявам много, бяха ми симпатични и поне в началото леко напомняха на "Сексът и градът". Blush

"Почит" / Saygi на платформата БлуТВ го гледах заради актьорите , които обичам от времето на "Ти си моята Родина"- Боран Кузум и Мирай Данер. Обаче не го препоръчвам на хора със слаби нерви- черна крими драма е. И не съжалявам, че няма да има трети сезон.
Боран се втурна да се снима във филми. Та затова , за да си кажа кой филм много ми хареса, въвеждам и категория "Филми".Blush
"Любовен апокалипсис" / Askin Kiyameti на Нетфликс, режисьор Хилял Сарал. Много го харесах, хубав филм, качествено заснет.

Иначе на цифровите платформи очаквам сериала за Ататюрк. И филма "Новогодишна нощ", той поне ще се появи  скоро. Сериалът за Ататюрк- чак към есента идната година.

# 149
Може ли линк към "Полунощ в Пера Палас".

Общи условия

Активация на акаунт