🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 12 (21.11 - 27.11) 🐄

• 33 051
  • 630
  •   1
Отговори
# 150
Да прави сте така беше. Не се точкува, само когато и двамата не са били на дуел. Бях забравила този момент. Simple Smile

На първия въпрос естествено съм за Лили.
Искам Влад да дръпне Финци много ме напрягат тия прочувствени речи поляти  с доволно количество фалшиви сълзи. Да си ходи при Слънчака, Финцито няма да ми липсва.
На последния въпрос не само ми трябваше кърпичка, но и чорапите си разплетох от вълнение. То няма такава "сърцераздирателна" картинка.
 Въбще не ме трогна. Цялият сезон е с тотално сбъркана концепция.
Какви мостове?! Какви пет лева?!
Повече от половината сезон участниците разделени. Не само почти не общуват, ами и в яростна, пряка конкуренция. Четири седмици преди финала ги събират, но това не е края на разделението. Едните две седмици ще са наказани да спят навън, да ядат на крак до масата на победителите, че и с половин дажба.
Като казах наказани, на кой му е хрумнала тази велика идея с наказанията тип Макаренко?! Само наказание на някой в ъгъла с вдигнати ръце липсваше.

Кастът на Новите много слаб.
Генчо вкаран само, за да свири и да си показва чорапките. От кмета нищо не видяхме, единственото хубаво беше, че не се задържа. Нещо, което не може да се каже за докторицата-парашутист. Симона си показа корекциите и си би камшика. Ваньо и шефката му дори не си заслужава да ги коментирам. Без да са особено интересни, но поне не бяха дразнещи- Елена, Милена и Калин.  Влад е интересна персона, но не можа да се разгърне, ако бяха в общ отбор имаше по-голям шанс за това.
Една от малкото от Новите Аксения, която си заслужи участието. Не ми е фаворит, но не може да й се отрече, че беше главно действащо лице и повечето драми се въртяха около нея.
Колкото и да е невероятно плевелчето Радиче омайниче е най-колоритния и свеж персонаж от Новите.
Повечето Стари муцуни оправдаха поканите си и изнесоха сезона, но имаше и такива, които незаслужено заеха мястото на доста по-интересни персонажи от минали сезони. На първо място скучната Нина, следвана по петите от Лили, Финци и Чочо.
Следващият сезон искам да е само със Стари герои. Имам дълъг списък от участници, които искам да видя отново.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 18:18 от sineva 1

# 151
Повечето Стари муцуни оправдаха поканите  си изнесоха сезона, но имаше и такива, които незаслужено заеха мястото на доста по-интересни персонажи от минали сезони. На първо място скучната Нина, следвана по петите от Лили, Финци, Чочо.

Няма по-безсмислен участник от Мажена според мен през този сезон.
Беше безполезна както за фермерите вътре, така и за Продукцията.

# 152
едит: Поне за мен идеята е да се ограничи значението на зрителския вот и да се приравни на останалите елементи.

Съгласна съм с това. Не, заради поведението на участниците, а заради поведението на зрителите- твърде променливо и лесно манипулируемо.
Днес се кефим на един, утре го обявяваме за дъно, на третият ден се съгласяваме, че не е злоблив/а и му е простено. Накрая повечето ще дадат гласа си за този, който не ги е подразнил с нищо през последните два дни.

Само си спомнете, колко критикувана беше Аксения в самото начало, заради неадекватното си поведение, а репликите за коша за пране и обезкостената рибка бяха масово цитирани с подигравка. В онзи момент, едва ли някой я броеше за играч. После всичко се промени, тя се превърна в жертва, а обяснението за често странното й поведение, което провокира и изкара на показ най- лошото от Надеждите, а именно неумението й да комуникира с непознати, заради майчинството, беше прието със съчувствие и разбиране от повечето зрители. Болшинството зрители й повярваха и оправдаха, същите зрители, които поставят под съмнение, всеки разказ на Камелия за личния й живот.  В момента Акси е фаворит за немалко хора. Не спирам да се питам как една, толкова неумела в комуникацията дама успя да създаде отбор в отбора на Старите герои (жени срещу мъже в началото), да разчертае играта за седмици напред, да убеди всички да следват плана й, и да се превърне в лидер на иначе много опитни в играта съотборници.

Ами какво да кажем за Радо. Дразнещия, вечно гладен Великан, който няма мярка с алкохола и души патета.
"Злото победи"- често употребяван израз след победата му над Дидо.
Днес Радо е "незлоблив" и "дете", той си е такъв и ни е трудно да повярваме, че си го пожелаваме, но що пък да не го гледаме на Финала, нищо че патетата са още стресирани Smirk

Ами, Яни?
Непретенциозен и земен участник, в който няма нищо скандално (освен демонстрацията на някои лични потребности), трудолюбив, кадърен, типичният фермер... После хвърля реплики на дуела под въздействието на адреналина, които приличат повече на майтап, колкото и неуважителен и неуместен да беше, и вече е дъно, размина му се победата. Онези седмици наред, труд и съхраняване на добрия тон вече са без значение- чертата е теглена.

Ами Калин?
Беше един от най- мразените след репликата на дуела между Альона и Елена, сега е фаворит на доста хора. Кой знае, още колко пъти ще се издига и пада в оставащите дни.

Какво щеше да се случи с образа на Иван, ако не ни бяха излъчили деянието му спрямо Аксения? Така, както са пропуснали да ни излъчат, явно компрометиращи за Камелия кадри от дуела в Събота. Изглежда, че вътре го харесват, въпреки одеялото. Честно казано ми е непонятно това разминаване между омразата на зрителите към него и уважението, което има вътре.

Какво ще се случи, ако утре Веселка се издъни и решим, че и тя не заслужава победата?
Перфектният, безгрешният образ го няма, нито вътре, нито вън. И ние не сме. Продукцията в свой интерес има право да ни насочва, на какво да обръщаме внимание и го прави непрекъснато, ние като зрители имаме право да се влияем и сочим с пръст, и добрите и лошите според това, кой как разбрал, но дали е достатъчно обективно. Ето защо и аз смятам, че тежестта на зрителския вот не трябва да е основен решаващ фактор.

П.п
Личен пример. Валерия ми беше непоклатим фаворит до случката с Гечо. Тогава смятах постъпката и за глупава най- меко казано, същото смятам и днес, а дори не бях фен на Гечо.
Никога не бих гласувала за нея, ако ще да е на финал със всички тотал щети на сезона. Дали съм права да я съдя, токова остро? Вероятно не, но това не променя факта, че тя загуби моя глас.

# 153
Повечето Стари муцуни оправдаха поканите  си изнесоха сезона, но имаше и такива, които незаслужено заеха мястото на доста по-интересни персонажи от минали сезони. На първо място скучната Нина, следвана по петите от Лили, Финци, Чочо.

Няма по-безсмислен участник от Мажена според мен през този сезон.
Беше безполезна както за фермерите вътре, така и за Продукцията.
Това е вън от всякакво съмнение, когато и да си бе тръгнала щеше да е късно.

# 154
  • Разпиляна във въображението
Брей, Акси и план начертала и всички я следвали. Аз чух плана на Чавдар да се пуснат жените и да се вземат лесните точки от Мирела, Елена, Мажена. И жените го направиха.

# 155
  • София
Нормално е да си променяме мнението за участниците. Затова ги гледаме три месеца, да можем да си сформиране мнение.

Няма идеални хора и ние да сме вътре и ние ще направим някоя глупост, като го завърти играта и понякога човек се отплесва.

За Яни не мисля, че само тези реплики повлияха, а цялостното му снишено представяне този сезон. Никаква инициатива нямаше от него, все се пазеше.

Аксения и Калин имаха неадекватни прояви в началото, Аксения не мисля, че се реабилитира напълно. Като гледам малко хора тук я посочват за желан победител, за финал, да, но не и чак за победител. Калин в началото се водеше по мнението на другите, но последните седмици показва себе си, реши, че ще си отстоява мнението, ако ще и да не е правилно. Държи се мъжки, колкото и да го нападаха, не отстъпи, което на мен ми допада. Не предаде Ванчето. И с Радо се скара, от което Радо каза, че ще го извика на дуел. А това си е сериозна заплаха, всички знаем Радо колко е силен.

Влад наистина не се разгърна като образ, колкото знаехме за него в началото, почти толкова и сега.

Валерия можеше да събере симпатии и да върне позиции, ако вчера беше казала "Момичета, вие двете бяхте вече по два пъти ратай, време е аз да отида отново".

# 156
  • Вестерос
Валерия освен заради Гечо загуби и заради приятелството си с Аксения, просто все едно не е тя. В предното с Виолета не беше така. Сега загуби идентичността си и се води по носа на Аксения. Тя и Веселка се води, ама поне имаше някакви включвания свои и изказване на свое мнение.

# 157
Преди да започне новият епизод, да кажа за вчерашния, че едвам едвам съм го почнал, 5 минути имам гледано сутринта...

Камелия какво като е победила шампион? Какво ѝ носи това? Едно голямо нищо. Дори няма парична награда за спечелен дуел - там смешни 2-3 бона да им мятат.

Победила квото победила - лудото Ванче се прибира при 100те си бона, да си ги бройка и гушка. КамелияТА е на сухо. Да си го напише в СиВо-то - някой може да си занесе кучето на баня при нея, че е победител!!! в дуел, обаче. Не е спечелила формата.

# 158
Аз не вярвам,че им плащат нещо да участието им във формата. Както е видно има достатъчно мераклии да се излагат по теревизора,за чий й е на продукцията да се набутва да им плаща

# 159
Аз не вярвам,че им плащат нещо да участието им във формата. Както е видно има достатъчно мераклии да се излагат по теревизора,за чий й е на продукцията да се набутва да им плаща

Мхм... а би било добре, след като от 10 години пробуват една и съща сума за награда, да им се плаща по някой лев за спечелен дуел - 2-3 бона надали ще ги бутнат, те колко дуела са общо, има ли 15?

Тея 100к ако преди 10г можеше да си купиш малък двустаен в София, сега можеш да обзаведеш такъв. Laughing

Въобще, в България няма практика да се плаща за престой, освен на тези "гост-звезди" или ВБ, което и го спряха, а там колко точно е плащано и дали продуцент-участник или обратното - е градска легенда.

# 160
Ако се плащаше за спечелен дуел, щяха да се избиват да ходят ратаи. 😂

# 161
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Нина беше много притеснена, но се справи прилично.
Според мен повече разчиташе на логика, отколкото на знания.
Изненадах се, че не знаеше за Александър Цанков.
Слава Богу, каза за Панайот Хитов, че голям резил щеше да стане.
Все пак е  учител и някакси не вървеше да се провали баш на този въпрос.
Малко повечко увереност и самочувствие и липсваше.
Момчетата ще си отседят без цигари, тамън ще правят детокс.

# 162

Естествено, че нищо не им плащат, те се циганят после като ги викат за транспорта и спането, какво остава да броят пари за участие. Всички вътре са здраво назад ако не спечелят, но са стояли почти до края, два месеца си на неплатен отпуск, което може да е цифра ако си с добро възнаграждение или бизнес.

# 163
Сигурна съм, че сърцето на Радо е в другата агитка Grinning
Тази игра, никога не съм я гледала. Интересна ми е.

# 164
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тая Лили защо се криеше в тия торбести дрехи цял сезон? Изглежда си много добре пък цял сезон с тия чаршафи увита.

Общи условия

Активация на акаунт