💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 229 058
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 2 400
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Димо дръпна страхотна реч на Джаферович. Сякаш й връчваше Оскар.

За момент си помислих,че Ваня Джаферович му е писал речта.
С глас се засмях на "Спечели сърцата на хората". Laughing

Георги - железен. Знаех си аз,че това момче ще стигне далече.И напълно заслужено.
Ралица както винаги много държи да ни напомни,че има 2 мозъчни гънки. Не пропуска епизод. Искала да играе срещу Фифо(където шанса й е НУЛА),но да спаси Джаферович. Същата тази,която рева за Михаела и как ще си отмъщава. Ако съм на Мишето,тази персона няма да я погледна в живота.

# 2 401
  • София
Гледала ли си сезон 2 на игрите.Ако не си може да погледнеш .Защото там има истински сексизъм .И особено голямо нападение и подценяване на жените ,но тогава продукцията мълчеше ,а сега видиш ли ти Филип най-големия сексист.
Съжалявам, че не отговорих по-рано, в даден момент от епизода форумът не зареждаше и съм пропуснала някои постове. Гледала съм го, благодаря за препоръката. Не е необходимо да има женомразствто или мъжемразство, за да има сексизъм. Не знам защо във всяка дискусия, в която някой си позволи да определи част от коментарите на Филип като сексистки, неговите почитатели посочват като контрааргумент, че съществуват по-големи сексисти от него. Да, убедена съм, че има и други сексисти в предаването, явни и не толкова явни, гледала съм и четирите сезона. Не знам какво общо има това с Филип и коментарите му в този сезон, нито е състезание по сексизъм, нито са противпоставящи се съждения. Нямаше да отговоря на този пост, ако не бях цитирана. Темата я повдигнах веднъж днес след коментар на Виктория в епизода (обикновено коментирам с причина) и последва дискусия, не целя във всеки втори свой пост да обяснявам какво е сексизъм или internalized misogyny и защо намирам нечии коментари за такива. А дали съм силно субективна или не, читателите на темата сами могат да видят, аз не бих убеждавала никого в обратното - това е все едно да съм блондинка и да обяснявам, че косата ми е руса, ако е така, е self-explanatory и ще се разбере и без да го подчертавам.

# 2 402
Само като ги видях тия 30 страници и ясно ми стана. Успех на Жени, беше удоволствие да я гледам и се радвам, че направи сезона толкова динамичен. Гениален ход с празната раница, за който даже не бяхме разбрали.

Туджаров каза, че на Жени хейта й тежи и се е дистанцирала от игрите, гледа само епизодите, на които се събират в бара. Разбирам я, отношението към нея е абсолютно унищожително дори и за човек със силна психика. Предполагам не иска да преживява отново всичко, нито да се оправдава или да се опитва да си очисти името, за което много съжалявам, защото щеше да е удоволствие да чуя нейната гледна точка и да захапе Неделчо за сексизма.

Днешната елиминационна беше доста мижава, но Ралица за пореден път беше много точна на кубчетата и заслужено си победи, макар играта да беше с два от четири елемента, на които вятърът пречеше.

Гледах Виктория и си мислех колко ми харесва срещу Гого, когато се усмихва искрено и че е много красива жена....и после срещу Георги и си спомних какъв ми беше проблемът с нея.

Ако томахавката бие имунитет то тогава всичко се обезсмисля. Това ще е наистина малоумно.

П.С. Туджаров напусна заради тежка пневмония. Макар да не смятам, че е стратега, който си мисли, че е, в Приключенците имаше шанс да стигне до обединението. Семира си замина, но Вальо беше боксовата круша на Паулина и Тими, така че беше пред него на пангара. При всички положения неговото напускане беше кофти стечение на обстоятелствата, а не резултат на играта му.
Хейта към нея си е чиста завист

По повод предпоследния пост , че цитатите на такива дълги постове са определено неприемливи.
Какво да каже Фейгин , като определено беше тормозена и обект на вербална агресия. Момичечто е на 19 и представете си има и такива млади хора , които не са свикнали да са подложени на словесни атаки и да приемат със спокойствия викове и обиди. А Мани и семейството и  е нормално дъ я подкряпят и да и кажат , че Не това не е нормалност и диалогичност. Как я манипулира Мани е само във вашия изкривен поглед , защото момичетата в изявите си след играта показват ,че са близки и че се вълнуват искрено какво се случва една на друга. И двете не отричат , че Фейгин е искала да бъде в огбор с Жоро , но решение взето след омоловажаване на играта им , тормоза и решението за саботаж.Та така за ценности и психика на млад чонек , спортист и социална игра.
Стига хора една лъжа повторена хиляда пъти няма да стане истина. Ако бях на мястото на Вики и Алекса щях да я съдя тази малка лъжкиня(Фейгин) за уронване на престиж. За да разбере на края, че всичко има граници!!! Мани за мен това момиче е абсолютно дъно. Джаферович спрямо нея е кротко агънце.
Ти изобщо гледал ли си епизодите? Те Алекса и Вики сега са супер кротките овчици, но преди това показаха какви са изроди, никаква лъжа не е.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 05:27 от Ghost Quartz

# 2 403
Гледам сторита на Алекса в Инстаграм -все с тая червената фанелка се е снимал с надпис Born winner  Trollface

Жалко ,че Лефтеров не е запазил лайфа от снощи с Фифо ,Жоро и Гого  ,не можах да гледам много но началото му беше много интересен .

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 07:05 от Еlpida

# 2 404
  • София
Понеже ми идват в повече вече отрицателните емоции, които преливат от някои постове, ще кажа само хубавите неща за мен от вчера, за баланс.

Радвам се за Жоро, отвя двете дами и прибра Генчовото наследство, дано му свърши някаква работа.
Ралица също ми е симпатична с наивността и добронамереността си, надявам се да отпадне в хубава и смислена битка.
Много се радвам за Гого, представи се безапелационно на колелото, а жестът да изчака падналия Алекса да се изправи за мен беше едно от най-хубавите неща. И как чистосърдечно се радваше, че е полуфиналист.  Heart Eyes
Виктория, когато се усмихва, е много красива. За нея и Зорница при мен важи обратното на Мирела - малко грим и "издокарване" и изглеждат чудесно.

И накрая, но не по важност, както се казва -  не знам кой от червените момчета си даде потника на Ралица, но това беше много мил жест, явно им беше студено с този вятър и мокри. (Не съм сигурна Виктория с неин потник ли беше, или пак от някой даден - важи същото).

# 2 405
Ралица, както и Фейгин, е много добро и наивно момиче. Ето, ще имат ценен урок, по-добре, че това не им се случва в реалния живот. За тях е урокът, а срамът - за тези, които ги манипулираха и използваха.
За съжаление Фейгин си продължава да живее в мъглата. Гледах я при Гала. Много объркана и повтаряше като папагал, че били обиждани, притискани и изобщо как беше....подложени на тормоз и затова действали да разпаднат племето и да се спасят. Нито дума, че иска да отиде при Георги примерно или нещо друго. Мисля, че беше подготвена от близките си какво да говори и не спря за тормоза, тормоз, тормозени и т.н. да повтаря. Другото беше откровена и приятно младо момиче, но...всеки може да и влияе, особено хора като Мани. Илиян не го запомних с нищо, но си мисля ако той беше с чудото в едно племе какво щеше да стане и ако бяха направили същото с племето на жълтите. За мен може да е смешно за някои , но мъжете бяха подложени на тормоз психически, емоционален и всякакъв (вече дори се съмнявам и друг да е имало) от жените в червеното и жълтото племе особено.

Браво на Георги, браво на момчето подготвило само от ден влезнал в новото обединение, без гръб, без близки и в основата на "стратега" на играта за изгонването му. Толкова време другите се снишаваха, близаха подметки и обезличиха, само и само да не я предизвикат и да са и близки. Такова падение на млади хора е срамно за мен, особено от женската коалиция, но и мъжете се опитваха да са приближени, дори Фифо.

Гого почва да ме дразни мен. Харесва ми играта му, начина му на изказване дори (има чувство за хумор) , ама...никаква скромност или просто си е така директен не знам. Продължавам да съм му фенка, но след Георги (него вече си го определих преди седмица и си държа на човека, а все повече ми харесва)

Ралица каза на предишния съвет, че имунитет няма да се продава вече, само гласове и то вече и тях инфлацията ги ударила та 100 гроша са равни на 1 глас.
Преди пак питах , преди доста време кое е най-силното оръжие от раздадените. Саби, огърлици или секири.
Сабите май даваха 2 допълнителни гласове
Огърлицата дава имунитет
Секирата има право да промени вота изцяло и да се избере нов номиниран еднозначно
Така съм запомнила, но не съм сигурна

От промото се вижда, че всички изваждат всичко налично, но последен е Алеко и Виктория се хваща за главата учудена. Жоро си е купил гласове - по моя сметка трябва да са 3 , Гого е спасен, Фифо също с огърлицата. Вероятно гласовете са били за Вика, но Алеко вади секирата и я носочва....избира Георги. То и няма кой друг. Така и ще завърши съвета. Секирата избира номинирания и другите само ще хабят грошове, инвентар и дрънкат с ламарини.
Ако така се преобърнат нещата, на Жорката трябва да му върнат грошовете … иначе е измама Simple Smile

# 2 406
  • Варна
radi_plovdiv и да му ги върнат, доколкото знам повече няма да му трябват и няма къде да ги използва.

# 2 407
Това някой да си изхаби грошовете напразно, заради секирата на друг е най - голямата глупост измислена от продукцията. Няма значение, че в случая това е изгодно за моя любимец, просто не е честно. Той няма вина, че му тикат такива награди в ръцете. Дано догодина тези неща ги няма.

# 2 408
Жени въобще не ми изглежда човек със силна психика, напротив. От най-малкото губи равновесие. Силна е пред някакви деца и кухи лейки. Реално сблъсък със силен характер не е имала. Отделно не прави впечатление на много интелигентна, та мисля, че е доста надценена. Хейта си го заслужи. В крайна сметка всеки си носи последиците. Продукцията я употреби и изхвърли. Една ненагласена игра и веднага лъсна колко е зле физически. Мисля, че половината тук поне могат да я победят на тази игра.

# 2 409
Тамън го изгледах!
Eeeeeee!   До-ре-дих-ме сеееее!
Една справедливост вповече. Охладената маргарита ме чака!
Само още няколко изречения:
- Имам проблем със снимането (стъкмяването) на първата битка (състезание). Тия варели ту стояха като залепени за земята, ту се въртяха шеметно. Някой (примерно Жени) изоставаше с много, а изведнъж - хоп - почти наравно. Изглеждаше като че ли е имало почивки и след това снимането продължава, като последователността на играчите се помни как е била, ама горе-долу.  Може да е писано вече, но после ще наваксам с четенето.

- Димо каза: Джаферович, ти не спечели голямата награда, но спечели сърцата на хората!!!
Аз в това време, макар и на седмото небе все пак не мога да се съглася с такава вопиюща неистина.

Средно така като гледам има 10 епизода състезания и после я се появи един епизод с игра, я не.
Тъй нар. 'колело на смъртта' е една от любимите ми игри. Елементарна, проста, но пълна с изненади, дебнене, равновесие, ходове. Единствената ми забележка е да я кръстят не чак толкова смъртоносно, примерно - 'цилиндърът на баланса' .
Направи ми впечатление че не казаха какво се случва при равенство на върха или равенство на дъното. Може би щяха да го измислят в движение, както обикновено.

# 2 410
Направи ми впечатление че не казаха какво се случва при равенство на върха или равенство на дъното. Може би щяха да го измислят в движение, както обикновено.
През втори сезон решиха проблема с директен дуел във формат три от пет.

# 2 411
Чакалов Що така недолюбва Алекса много злобно се изказа, че със сигурност нямало да го покани в Чакалкаста. Вярно, че бяха в резервите и двамата , ама чак такава неприязън…
Алекса изобщо не си губи времето да го коментира. Огромната разлика между тях - чакала си лае, вълка дори не го чува.

По повод Чакалов, аз лично спрях да гледам точно защото е супер субективен. Някаква обсесия има този човек от Алекса, постоянно и във всяко интервю много държи дълго и напоително да се говори за него. Grinning А той дори не е виновен, че Чакалов изхвърча. Да се сърди на неговите хора. А, и често казано едва ли му пука на Алекса, дали ще го кани.
Предателствата в Игри на волята започнаха именно от Чакалов към Алекса и то без никаква причина. Имал е стратегия, излъгал е Алекса, предал го е. Хубаво, има право да играе както си иска. Но да лае срещу него е голяма наглост.
Не може да преглътне сравнително краткото  си участие в игрите и си е намерил удобен човек, на когото да си го изкарва. Няма значение, че сам си е виновен. Той като развалена плоча повтаря едно и също и го захапва във всеки подкаст с повод и без повод. Злобата и комплексите при него така извират, че и да иска не може да ги прикрие.
Като изключим резервите, където си бяха приятели, те дори не попаднаха в едно племе, нямаха караници, разправии. Откъде дойде тая злоба в Чакалов? От коментари на други хора, на други събития, на които той дори не е присъствал. Яд го е, че няма толкова акъл и не стигна далеч като Алекса. Съжалявам, ама като си се прецакал сам търси вината в себе си, не в другите.

# 2 412
  • София
Донякъде ми е жал за всеки, върху когото се излива толкова хейт, колкото върху Женя, но тази жена наистина има нужда да се усети за поведението си. Цял сезон отношението й към другите беше ужасно, освен това не спря да мрънка и недоволства. Супер отрицателен човек. И редовно се опитваше да чийтва - металните тръби на битката с Генчо, двете ръце на битката с посудата, вчера вместо да стои зад дървената разделителна линия, стъпваше по нея, мина й отстрани... Е не става така.

# 2 413
Слипът-шахматист да си вземе червената блузка и слипа от простора и да се скрие някъде.
При сините и червените си развява коня сега се е свил като плъх в брашно.
Неговата цел не била Гошо! Кажи честно! Ние знаем. Неговата е цел е да елиминира Гого и Филип, ама не той лично, щото топките си ги забрави на някоя маса докато ги вадеше по племената. Иска финал с женички. Какво да го правиш. Жалка история.

# 2 414
  • София
Брутру, маниаци! Да изпреваря отново СлаБе с горещото кафе, която все се успива Simple Smile

За да бъде съветът по-интересен, пожелавам си двама да бъдат с номинация и Алеко да решава той или дясната му ръка да ходи на елиминация.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 09:35 от Mandalorian

Общи условия

Активация на акаунт